Haïti, een geteisterd land

persbericht

Haïti is wederom in het nieuws. De tropische storm Isaac heeft afgelopen weekend veel schade veroorzaakt. Harde rukwinden en hevige regenbuien zorgden voor extreme overlast. De bevolking was opgeroepen door President Michel Martelly om een veilige schuilplaats te zoeken. Vele bewoners durven echter hun weinige bezittingen niet achter te laten, daarnaast zijn er maar weinig veilige plekken.

 

 

Haïti, een geteisterd land, heeft 2,5 jaar na de grote aardbeving weer te maken met de verwoestende kracht van de natuur. Nog ongeveer 400.000 mensen hebben nog geen dak boven hun hoofd en wonen in primitieve tenten. Hierdoor heeft de tropische storm extra veel schade kunnen aanrichten.

 

 

Stichting Jarikin

Stichting Jarikin uit de Lier is al ruim 18 jaar bezig met financiële ondersteuning van kinderen op Haïti. Sinds de aardbeving van 2010 is Jarikin meer in de openbaarheid getreden.
Jan Prins van de Stichting Jarikin: "Met behulp van sponsoren heeft Jarikin sinds die tijd een aantal mooie projecten kunnen realiseren. Er is een nieuwe school gebouwd voor de Mme Bernadette school, de leraren krijgen maandelijks hun salaris betaald en de kinderen krijgen een warme maaltijd per dag. Er zijn vele huisjes gebouwd, er is land aangekocht voor een opvangtehuis voor straatkinderen. Maar er is nog zoveel te doen. Met de verwoestende storm Isaac realiseren wij ons pas goed hoe kwetsbaar dat land is."

 

 

Het land moet weer opgebouwd worden. Er moeten nog huisjes gebouwd worden, voedselhulp is na deze storm ook weer hard nodig. Maar Jarikin is ook bezig met de toekomst van de jeugd, zij is op zoek naar foster-ouders, die voor € 20,00 per maand een kind naar school willen helpen.
Stichting Jarikin kan veel doen omdat zij samenwerken met goede lokale partnerorganisaties. Maar dit kan Jarikin alleen maar met (financiële) hulp van u. Kijk voor meer informatie op www.jarikin.nl

 

 

 

De kinderen van Haïti hebben ons nodig!


Ouders die niets liever willen dan dat hun kinderen het beter krijgen dan zijzelf...

Stichting Jarikin heeft zich ontfermd over de Mme Bernadette-school en zorgt ervoor dat er elke dag een maaltijd wordt verstrekt aan kinderen die vaak niet eens hebben ontbeten voordat ze naar school komen. Bovendien zijn met behulp van Jarikin het schoolgebouw, de keuken, het sanitair en het meubilair vernieuwd en worden de salarissen van de leraren betaald. Dit is mede mogelijk dankzij gewaardeerde giften van onze donateurs.

Doet u mee?

Om dit project voort te zetten vragen wij u om ook mee te doen.
Voor € 20,00 per maand heeft een kind in Port-au-Prince onderwijs, leermiddelen, een dagelijkse warme maaltijd en medische controle.
Doet u mee om te zorgen dat nog dit jaar alle 272 kinderen hierin worden voorzien?

 

Kijk voor meer informatie op www.jarikin.nl

RSS / Twitter