Nieuwsbericht Overstapcoach voor consumenten, 27 september 2012, ConsuWijzer

Overstapcoach helpt consument besparen op energiekosten

Een gemiddeld gezin kan jaarlijks tot maar liefst 488 euro besparen op de energiekosten. Toch overweegt maar 33% van de consumenten de overstap naar een ander energiebedrijf. Hoewel dit percentage is gestegen ten opzichte van vorig jaar, laten nog veel consumenten onnodig geld liggen. Dat blijkt uit het halfjaarlijks onderzoek van de NMA ‘Trendrapportage Marktwerking en Consumentenvertrouwen in de Energiemarkt.' Daarom start ConsuWijzer op 27 september de campagne ‘Switchen van energiebedrijf? Gebruik de Overstapcoach!' Met de online Overstapcoach van ConsuWijzer kunnen consumenten eenvoudig switchen en jaarlijks fors besparen op hun energierekening.

 

 

Eenvoudig honderden euro's besparen door over te stappen

Uit het onderzoek van de NMa blijkt dat veel mensen niet beseffen dat ze veel kunnen besparen door over te stappen naar een ander energiebedrijf. Ze schatten in dat hen dat jaarlijks zo'n 72 euro oplevert in plaats van tot wel 488 euro. Tegelijkertijd is het prijsvoordeel voor mensen wel dé belangrijkste overstapreden. Vooral voor degenen die nog nooit zijn overgestapt kan het voordeel flink oplopen. Pauline Bijlenga, hoofd ConsuWijzer: "Energieprijzen vergelijken doe je nu eenmaal niet iedere dag. De Overstapcoach helpt je daarom bij het stap voor stap komen tot een besparing bij het overstappen."

 

Consuwijzer geeft inzicht in je rekening

Consumenten beseffen vaak niet dat je gemiddeld €2000 per jaar uitgeeft aan energie. Door hun energierekening te bekijken en te begrijpen, krijgen zij meer inzicht in hun verbruik en in de kosten van energie. De Overstapcoach gebruikt hiervoor een infographic en animatie die speciaal zijn ontwikkeld om consumenten daarbij te ondersteunen.

Online Overstapcoach helpt

Consumenten gebruiken met name internetsites om meer informatie te krijgen over energiekosten, energiebedrijven en overstapmogelijkheden. Daarbij raadplegen zij ook de vergelijkingssites. De Overstapcoach is er nu om consumenten stap bij stap aan de hand te nemen:
1. Kijk wat je nu betaalt aan energie en begrijp je energierekening.
2. Reken uit hoeveel je kunt besparen.
3. Ga na of kosteloos overstappen mogelijk is.
4. Stap over.
De Overstapcoach is te vinden op www.consuwijzer.nl.

ConsuWijzer krijgt veel klachten en vragen

Jaarlijks krijgt ConsuWijzer veel signalen binnen van consumenten over energie. In de eerste helft van 2012 waren dat er 3600. De meeste klachten en vragen gaan over rekeningen en betalen. Op de tweede plaats staan de reclame/werving- en verkoopmethoden en op derde plaats de energietarieven. Om consumenten meer helderheid en ondersteuning te bieden voert ConsuWijzer dit najaar campagne.
Voor meer informatie zie www.consuwijzer.nl.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter