Ruim 80% van de 55-plussers koopt wel eens via internet. Vooral reizen, vakanties, kleding, sportartikelen, boeken, tijdschriften, kaartjes voor evenementen, elektronische apparatuur en software zijn populair. Meestal wordt gekocht bij grote en bekende webwinkels. Toch koopt zo'n 43% van de 55 tot 65 jarigen ook bij een webshop die men niet (goed) kent. Bij de 65-plussers is dat minder: 27%.
Omdat ouderen vaker op safe spelen gaat het online winkelen bij hen meestal goed. Uit onderzoek van ConsuWijzer blijkt dat zo'n 7% van alle 55-plussers die online shoppen wel eens problemen ervaart. Een product wordt dan bijvoorbeeld te laat of helemaal niet geleverd.

Ruim twee vijfde van de ouderen weet niet goed hoe zij kunnen nagaan of een webwinkel betrouwbaar is. Er is wel (grote) behoefte aan praktische informatie over waar op te letten om de betrouwbaarheid van een webwinkel te controleren.
Voorkom problemen en check vooraf de betrouwbaarheid met de nieuwe online Shopscan, vooral bij webshops die u nog niet (goed) kent. Met het doorlopen van vier stappen scant u eenvoudig en snel de webwinkel en koopt u met meer zekerheid online. Kijk op www.consuwijzer.nl/shopscan.

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter