een leuke date of vriendschap vindenNieuwe vriendschap of liefde

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe vriendschap of liefde, daten kan als senior erg leuk zijn. Door te daten kun je zomaar iemand ontmoeten om gezellig mee te praten, leuke dingen mee te doen of misschien zelfs wel iemand om een serieuze relatie mee te beginnen. Daten is dus leuk, maar misschien ook wel eng. Je stelt je immers weer helemaal open voor iemand en het kan ook spannend zijn om je ineens weer zo jong te voelen als een verliefde puber. Omdat wij echter echt het nut zien van daten en vooral de positieve in plaats van negatieve kant, ook als je 50+ bent, geven we je vandaag een aantal tips en redenen waarom je aan dating zou moeten beginnen. Lees er meer over hieronder:

 

Waar ga je op zoek naar een date?

Een date vinden kan in feite overal. Wanneer je in het park loopt, in de supermarkt, tijdens een feest van vrienden of familie maar ook online. Er zijn dus talloze manieren om op zoek te gaan naar een date en misschien is een van de makkelijkste om een date te zoeken via een datingsite. Je hebt dan namelijk direct een plek waar je allemaal gelijkgestemde vindt. Bovendien zijn er speciale datingsites voor senioren of bijvoorbeeld speciale datingsites voor wandelliefhebbers. Het is dus maar net in welke groep jij je goed voelt, dat bepaald ook een beetje waar jij je het beste in kan schrijven. Houd je niet van online dating? Dan zou je bijvoorbeeld ook in de buurt op een leesclub kunnen gaan, bij een sportclub of een keer mee op een reis speciaal voor senioren.

https://lh3.googleusercontent.com/-Gp-CuJCQZqE/U7UzQOoh3sI/AAAAAAAAXWE/l65ax72i3aA/s800/dating.jpg

een leuke date of vriendschap vindenTips voor de eerste date

Dan is het zover, jij hebt een leuke man of vrouw ontmoet en de datum voor het eerste afspraakje is geregeld. Hartstikke leuk maar vooral ook spannend, hoeveel dates je ook in je leven hebt gehad het blijft een bijzonder moment. Daarom vind je hier een aantal tips voor de eerste date. Spreek bijvoorbeeld allereerst af op een plek waar jullie beide je prettig voelen. Bijvoorbeeld in een gezellig cafe waar je graag komt of ga nadat je wat hebt gedronken met elkaar naar een leuke voorstelling. Zorg ten tweede dat je je gewoon gedraagt, ga bijvoorbeeld niet te veel drinken waardoor je dronken wordt of gedraag je als man niet overdreven galant door je date te overladen met complimenten. Hoe lief dat laatste ook is bedoelt, het kan nogal overweldigend overkomen. Denk verder na over wat gespreksonderwerpen, wellicht heb je op sociale media al gezien dat jullie dezelfde interesses hebben en door je een beetje in te lezen voorkom je dat er stiltes vallen.

Na de eerste date en daarna

Beviel de eerste date? Of heb je meer dan een reactie gehad op een datingsite? Dan zal je merken dat je daar heel wat nieuwe energie van krijgt en een kick voor je ego en zelfvertrouwen. Een fijn gevoel! Als de eerste date erg leuk was, dan is het aan te raden dat ook niet al te lang aan de ander te laten merken. Stuur bijvoorbeeld een kort mailtje, smsjes of bel even op. Zeg gewoon dat je het gezellig vond en uitkijkt naar een volgende keer. Dan weet de ander ook hoe jij er in staat. Vond je het niet leuk? Laat dit dan ook gewoon weten, vertel dat je het gezellig vond maar dat er qua liefde bijvoorbeeld niet een erge klik is. Dat is ook fijn om te weten voor de ander. Komt er een tweede of derde date aan? Blijf dan goed kijken wat jullie beide leuk vinden of verras de ander juist een keer met een leuk evenement, spontane strandwandeling of wijnproeverij!

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter