P e r s b e r i c h t
Leeuwarden, november 2011
Vitale zestigers geven na een succesvolle loopbaan zinvolle invulling aan hun nieuwe levensfase. Vitale zestigers hebben na hun pensioen nog veel te bieden. Ze zijn vaak ambitieus en creatief in het vinden van zinvolle werkzaamheden.
Titel: Vitale zestigers
Auteur: Alien Uitham
Aantal pagina's: 148
ISBN: 978 90 8954 331 8
Prijs: € 17,50

Over het boek

In Vitale zestigers schetst Alien Uitham portretten van hoog opgeleide mannen en vrouwen die aan een nieuwe levensfase beginnen na een succesvolle loopbaan. Deze nieuwe levensfase is anders dan alle voorgaande fasen. Het sluit een periode af van leren en werken en luidt een nieuwe in van vrije tijd en ouderdom.
Deze portrettenreeks is een verkenning van die nieuwe fase en een poging om hier in positieve zin inhoud en betekenis aan te geven. De geïnterviewden blijken veel te bieden te hebben qua ervaring en opleiding en ze willen zich nuttig maken. Ze willen er toe doen!
In enkele korte essays spreekt de auteur zich uit over gangbare denkwijzen met betrekking tot werk, leeftijd en pensioen.

Over de schrijfster

Alien Uitham (1945) studeerde Frans en Andragogiek in Groningen.
"De achtergrond van dit boek wordt gevormd door de veranderingen in ons pensioenstelsel en de discussies daarover. Discussies over leeftijd, betaalbaarheid en verantwoordelijkheid. We zitten er midden in.
Maar op de voorgrond van dit toneel speelde toch vooral mijn eigen naderende pensionering. Het leek me heel vreemd om na ongeveer veertig jaar een punt te zetten achter een leven dat gevuld was met leren, werken en carrière maken.
Ik wilde weten hoe anderen dat deden, informeerde om me heen bij deze en gene, en zo ontstond het plan van deze portrettenreeks."
Dit boek bestellen en gratis en snel thuis bezorgd (meestal binnen 2 tot 3 werkdagen) klik hier!

Een ander boek zoeken kijk hier!

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter