ImageDoor: Joyce Roodnat

Beoordeling van klanten *****

Beschrijving:
En wie werden er dit jaar genomineerd voor een oscar? Helen Mirren, Judy Dench en Meryl Streep. Nu zelfs Hollywood de attractie inziet van vrouwen die de 40 gepasseerd zijn, is het hoog tijd voor een stijlboek voor vrouwen die ouder worden.
Veel vrouwen van 40+, 50+ en 60+ worden alleen maar mooier en hun leven wordt steeds interessanter. Dat weten ze meestal zelf het beste, maar het blijft ingewikkeld om die wetenschap te koesteren in een wereld die traditioneel de niet-piepjonge vrouw wegzet als een zielig geval en de tegenvoorbeelden afdoet als uitzonderingen.

In Een kwestie van lef zet Joyce Roodnat de genoegens van het ouder worden op een rij en beschrijft hoe elke vrouw daar haar voordeel mee kan doen.
Een kwestie van lef geeft adviezen op het gebied van uiterlijk, levenshouding en mentaliteit. Daarnaast bevat het handige tips voor shoppen, kleding en make-up.
De auteur onderzoekt de zegeningen en de hinderlagen van botox en collageen, maar vraagt zich bovenal af of een rimpel eigenlijk wel lelijk is. Ze ondergraaft de angst voor de overgang en stelt vast dat vrouwen op elke leeftijd nog aan seks doen en minnaars hebben. En in Een kwestie van lef wordt voor de laatste keer uitgelegd dat elke vrouw lak kan hebben aan de mening van uitgezakte mannen en zure vrouwen, of die nu jong zijn of oud.

Een kwestie van lef kwam tot stand op basis van gesprekken met deskundigen én ervaringsdeskundigen: een variëteit aan vrouwen van boven de veertig, vijftig en zestig, die onweerstaanbaar werden of bleven.

Beoordeling van klanten:
16 oktober 2007 Rotterdam *****
prachtboek

Het is gewoon jammer dat ik nog lang geen 40 ben, wat een mooi boek is dit zeg. Fantastische tekeningen en inderdaad ontroerende tekstjes van 40+ vrouwen. En al die tips van Joyce Roodnat... goed bewaren voor "later" en vast wat nieuwe exemplaren bestellen om aan mijn moeder etc cadeau te doen. Schot in de roos.

4 oktober 2007 ****
Aantal open deuren

Een kwestie van lef heb ik besteld omdat ik binnenkort alweer 41 word! Ik weet niet wat ik verwacht had van het boek maar het valt niet tegen. Er zitten flink wat open deuren in maar de illustraties van Piet Paris zijn prachtig. Ik vind vooral het commentaar van de "oudere vrouwen" mooi en soms ontroerend. Ik heb helaas niet alle antwoorden gevonden maar er blijven dingen die je zelf moet ondervinden. (Gelukkig) Ps Ik was toch niet van plan om al mijn stringetjes in de wilgen te hangen. Je moet toch vooral blijven doen wat goed voelt.

29 september 2007 schiedam *****
Inspirerend boek voor de oudere vrouw Naast alle narigheid die je kan overkomen in het leven is het goed om een boek te lezen dat je enerzijds wijst op je eigen verantwoordelijkheid en anderzijds je moed geeft om de dingen die de moeite waard zijn op te pakken en uit te werken. Alle aspecten van het vrouwelijk leven worden besproken en van voorbeelden en commentaar voorzien. Het is mogelijk om leuk oud te worden!
Een aanrader voor iedere vrouw en om cadeau te geven aan iedere vrouw die je de moeite waard vindt!

Een kwestie van nog meer lef

Johce Roodnat heeft inmiddels een nieuw boek uit gebracht met de titel "Een kwestie van nog meer lef" een stijlgids voor vrouwen tussen de 40 en de 60+Joyce Roodnat is blij met haar leven, haar leeftijd, zelfs (bijna) met haar rimpels. Zo kunnen wij lezers ook zijn. Ze beschrijft met aanstekelijk joie de vivre hoe we dat kunnen bereiken, en geeft tips en aansporingen. Dat altijd aardig gevonden willen worden iets is voor jonge meisjes, je moet voorkomen dat je zuur wordt en je nooit mag vergeten dat mannen leuk zijn. Verder: de overgang is erg, maar niet de ondergang.

Een kwestie van lef is een gids om het verval tegen te gaan, en het tegelijkertijd gracieus te accepteren. Want niet alles wordt minder leuk. Neem seks: we zijn zelfbewuster, we hoeven geen schijn meer op te houden. We kunnen de ander bespelen, we kennen de wegen. Want we weten het nu: lust is levenslust.

Roodnat is ook streng: huilen is voor thuis en je mag niet kreunen! Dat jij stijf wordt, weet iedereen, maar het gaat niemand iets aan... Steun niet als je bukt iets op te rapen.

Verder zijn er nog de quotes van vrouwen waar Roodnat mee sprak. Fijne uitspraken als: Ik kreeg een Sarah voor mijn verjaardag, die heb ik uit het raam gegooid. Er is weinig beter voor een goed humeur dan flirten, stelt Roodnat. Dat is vast waar, maar het lezen van Een kwestie van lef is voor het humeur ook heel heilzaam.

Dit boek bestellen, klik hieronder!
Een kwestie van nog meer lef<br />Joyce Roodnat
Een kwestie van (nog meer) lef
Joyce Roodnat

RSS / Twitter