ImageDe eerste keer dat mijn oog op gedichten viel kwam door mijn zuster.
Ze had een map vol met korte gedichten uit tijdschriften en van haar vriendinnen.
Toen ik op school zat, had ik eigenlijk niet veel Engels gehad. Er was echter een leraar die Engelse liederen zong en grapjes maakte in het Engels en zo ben ik in aanraking gekomen met het Engels.
Het meeste heb ik van tv, films en muziek geleerd.
Op school had ik een klasgenoot die een klein gedichtje in mijn agenda schreef en dat bleef in mijn gedachten hangen. Mijn laatste 2 jaar van school begon ik met schrijven dat was in 1996, andere klasgenoten plaagden me maar ik schreef gewoon door.
Ik ontmoette een meisje op school waar ik veel mee optrok en ik viel voor haar. Voor haar schreef ik enkele gedichten maar helaas was deze relatie niet voor mij weggelegd. Toen ik de kans kreeg om te werken op een cruiseboot nam ik die met beide handen aan en daar heb ik haar ontmoet. Zij was het, mijn zielsverwante, ik voelde het op het moment dat ze mijn hand schudde.

Nadat haar reis was beëindigd voelde ik een grote leegte in mijn ziel en ik kon in het begin niet begrijpen waarom. Na 3 jaar vond ik haar in 2002 terug via het internet. Het was intense liefde, ik kon haar niet zien maar ik hoorde haar stem en ik had het sterke gevoel dat ik haar kende. Het duurde 6 maanden dat onze gevoelens wederzijds werden en ik barstte in tranen uit.
In de loop van de tijd gaf ik haar zinnen en stukken van gedichten die ik in het verleden had geschreven. Ze gaf me de kracht om weer te beginnen met schrijven, en met haar hulp (verbeteren van zinnen) kwamen we algauw aan 300 gedichten, en dankzij haar ben ik met Autorhouse (mijn Publisher) in contact gekomen. In 2004 heb ik haar gedurende 3 maanden in Amerika bezocht. Toen wist ik het zeker: mijn hart en ziel behoorden hier. Op 16 juli 2005 zijn we getrouwd en wij hebben op dit moment 2 boeken uitgegeven.

Poetry to warm the heart with
(gedichten om het hart te verwarmen) 2004

Coming home! I’ve been waiting for your return

(kom thuis ik heb op je terugkeer gewacht) 2005

 

 

 

 


Wij zijn nu halverwege een derde boek (titel nog niet bekend)

Copyright2008©Werner Toelen.

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 18 gasten en geen leden online