willems._de_erfenis_490.jpgSamenvatting
Vechten om het familiefortuin

Na zijn succesvolle boek over de liefde op latere leeftijd, Late liefde, verdiept Jaap Willems zich nu in een zaak die bijna het einde van zijn familie betekende: de erfenis. Als zijn moeder is bijgekomen van een hersenbloeding, vraagt ze Willems om haar financiën op orde te brengen. Tot dan toe beheerde zijn zuster moeders vermogen, maar dat lijkt bepaald niet goed te zijn gegaan: er is (veel) geld verdwenen van een Zwitserse rekening, een kostbaar schilderij is spoorloos en familieleden hebben voordeeltjes genoten. Het is het begin van een felle familieruzie.

 

 

 

 

 

 

De aanleiding tot een van de grootste conflicten in een mensenleven.
Nadat moeder is overleden ontaardt het conflict in een rechtszaak over de verdeling van de erfenis. Hierbij krijgt Willems met uiteenlopende problemen te maken: kan ten onrechte opgenomen geld teruggevorderd worden? Hoe valt het verdwenen kunstwerk te verrekenen? Hoe kan de erfenis in goede banen geleid worden? Al snel raakt Willems verstrikt in een web van advocaten, medisch specialisten, notarissen en vals spel van familieleden.

Boekfragment:
Ik hoop nog steeds dat het niet waar is. Dat op moeders rekening het miljoen staat dat er zou moeten zijn, of nog zeven ton, of vijf. Waar houdt het op? Wanneer zal ik besluiten om Reina’s verduisteringen met de mantel der discretie te bedekken? Als ik niets vreemds vind of niets rapporteer, vermijden we een hoop ellende. Als ik in een café blijf zitten schrijven aan dit boek totdat het vliegtuig me terugbrengt naar Schiphol, dan hoef ik Reina niet te confronteren met een lastige ontdekking, dan bespaar ik moeder een vervelend verhaal. Dan hebben we geen probleem.

Gegevens
Genre: Mens & maatschappij
Omslagontwerp: Bureau Beck
ISBN: 978 90 468 0537 4
NUR:400
Aantal pagina's: 192
Afmetingen: 13,5 x 21 cm
De schrijver
Jaap Willems (1943) is journalist, schrijver en hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij publiceerde meer dan twintig boeken over natuur en milieu (o.a. het Groot Rijnboek) en over wetenschapscommunicatie (o.a. Handboek Journalistiek Schrijven, samen met Henk Donkers). Late Liefde. Opnieuw verliefd na je vijftigste is zijn eerste persoonlijke boek.

[youtube:http://in.youtube.com/watch?v=2JOhQo2NL7M&]

RSS / Twitter