Dagtrips

Een nieuwe mooie fietsroute langs idyllische plekjes in de buurt van water.Veleau fietstip – Parel aan de Itterbeek


Fietsers krijgen er een mooie route bij. Ontdek Veleau Jutse Plassen ten zuiden van Lier

Veleau is de verzamelnaam van enkele provinciale fietsroutes die je meevoeren langs idyllische plekjes in de buurt van water. Dit jaar lanceert de provincie Veleau Jutse Plassen. Een mooie fietstocht van 30 kilometer door Koningshooikt, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Plantendag in De Schorre op Pinkstermaandag Plantendag in De Schorre op Pinkstermaandag


10 juni, 10 uur – 17 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom

Vorig jaar werd de Planten- en Ambachtendag in een nieuw jasje gestoken. Dit jaar gaan we ook weer verder met het nieuwe concept. We verwachten meer dan 100 standhouders die planten verkopen en de CraftBazar is ook weer van de partij met allerhande zelfgemaakte juwelen en kledij.

Wanneer Oogstfair op De BoschhoeveDe jaarlijkse Oogstfair op Kwekerij/Tuin De Boschhoeve op zaterdag 14 september mag je beslist niet missen. Het is een feest voor de zintuigen; ruiken, proeven, kijken en aanraken.

Zo zijn er stands met diverse streekproducten als knoflooksoorten, paddenstoelen, bessen, bijzonder smakelijke aardappel- en appelrassen, vruchtensappen, jams en chutneys, zuivel, worst en kaas en producten van de imker. Gastkwekers komen met voorjaarsbollen en -knollen, biologische groenten en kruiden.

Wanneer is de Zomerzoektocht: schattenjacht in het Rivierenhof14 juni t.e.m. 15 september 2019 in provinciaal groendomein Rivierenhof (2100 Antwerpen Deurne).

Vakantie dicht bij huis

Ook dit jaar verrast het Rivierenhof jou met een boeiende en gevarieerde zomerzoektocht. Daarbij ontdek je de mooie hoekjes van het park en leer je bij over de geschiedenis van het provinciaal groendomein.

Data 2019 van ‘Het leukste reisje van Nederland’ Zes musea onder één dak in het Spoorwegmuseum


Tweede editie ‘Het leukste reisje van Nederland’ van 29 juni t/m 7 juli 2019
Na het grote succes van vorig jaar start op 29 juni in het Spoorwegmuseum alweer de tweede editie van ‘Het leukste reisje van Nederland’. Zes musea nemen de bezoekers mee op een verrassende culturele reis.

Datum leukste kinderfestival in Provinciaal Recreatiedomein De SchorreTicketverkoop Schorremorrie van start.


Op 25 april start de ticketverkoop voor het leukste kinderfestival in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre.

De 17de editie van dit kinderfestival in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre gaat dit jaar opnieuw door in het voorjaar, en wel op 9 juni. Verwacht je opnieuw aan een geweldige namiddag met meer dan 50 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Provinciale domeinen worden nog toegankelijkerProvinciale domeinen worden nog toegankelijker


Houders European Disability Card krijgen binnenkort stevige korting in provinciale domeinen, hun begeleiders mogen gratis mee

Alle groen- en recreatiedomeinen van de provincie Antwerpen aanvaarden binnenkort de European Disability Card (EDC). De Nekker stapt al langer mee in dit project en nu hebben ook alle andere provinciale groen- en recreatiedomeinen zich geëngageerd. Houders van een EDC-kaart krijgen een fikse korting en mogen gratis een begeleider meebrengen in de betalende provinciedomeinen De Nekker, het Zilvermeer en Arboretum Kalmthout. Ook in de andere groen- en recreatiedomeinen blijft de provincie Antwerpen inspanningen doen om zo toegankelijk mogelijk te zijn.

Pannen op Midsummer fair Oranjerie in ZeijenZaterdag en Zondag 6 en 7 juli 2019

Proef, snuif en voel de zomer tijdens dit sfeervolle hippe tuinfeest.

Op een prachtige locatie in en rondom De Oranjerie in Zeijen organiseren wij een Midsummer Fair.

De ruim 45 standhouders zijn met zorg geselecteerd zodat we een gevarieerde fair van goede kwaliteit bieden. Door live muziek, gezellige terrassen en een uitstekende catering, zorgen we voor de sfeer die kenmerkend is voor een sfeervol en hip tuinfeest. Het terrein zal door ons op bijzondere manier worden aangekleed.

Data Sneeuwklokjesweekend 20199 & 10 februari 2019, Kalmthout

Een weekend vol sneeuwklokjes, daar vrolijk je van op! Bezoek de tentoonstelling en de tuin, of sla je slag tijdens de verkoop van bijzondere cultivars.

Tentoonstelling in het Serrehuis
Het hele weekend is er in het Serrehuis van Arboretum Kalmthout een tentoonstelling over sneeuwklokjes. In deze unieke tentoonstelling vind je snijbloemen en plantjes van bijzondere cultivars van sneeuwklokjes. Je kunt de plantjes bewonderen in kleine landschapjes in speciaal gebouwde vitrines met bolle glazen en in minitheatertjes.

Met al je zintuigen een wandeling maken, goed voor de gemoedsrust en de bloeddrukWorkshop bosbaden in Vrijbroekpark
Mindful wandelen, zondag 24 februari, 9.30 uur, Vrijbroekpark Mechelen

Over bosbaden of Shinrin Yoku (Japan) verschenen het afgelopen jaar vier boeken en talloze artikels. Met al je zintuigen op scherp en zeer bewust tijd doorbrengen in de natuur en zo de weldaad van planten, dieren en zuurstof op je laten inwerken. Het is intussen wetenschappelijk bewezen dat het goed is voor de gemoedsrust en de bloeddruk.
Dit jaar gaat in Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark op 4 momenten een workshop bosbaden voor volwassenen door.

Wortel- en Merksplas-Kolonie geselecteerd als Belgische kandidaat voor de Europese LandschapsprijsWortel- en Merksplas-Kolonie verdedigen de Belgische eer voor de Europese Landschapsprijs

Vandaag werd bekendgemaakt dat het door Kempens Landschap ingediende project “Wortel- en Merksplas-Kolonie: een cultuurlandschap herleeft” geselecteerd werd als Belgische kandidaat voor de Europese Landschapsprijs. Deze tweejaarlijkse prijs wordt georganiseerd door de Raad van Europa.

Het is nog maar de zesde keer dat de Raad van Europa deze prestigieuze award zal uitreiken aan een inspirerend landschapsproject. Onder de vorige winnaars bevinden zich o.a. een uitgestrekt park in de nabijheid van het Franse Rijsel, een voormalige mijnsite in Italië en een landschap op de grens van Hongarije en Slovenië dat na de val van het ijzeren gordijn werd opgewaardeerd.

Vanaf februari 2019 Iedere dinsdag gratis rondleidingen in SpoorwegmuseumPlusdagen in een nieuw jasje: iedere dinsdag gratis rondleidingen in Spoorwegmuseum
Vanaf februari 2019 biedt het Spoorwegmuseum iedere dinsdag gratis museumrondleidingen aan. De rondleiders nemen bezoekers mee langs alle hoogtepunten van het museum en vertellen bijzondere verhalen over de geschiedenis van de spoorwegen en de unieke collectiestukken van het museum.

Data Kom in de Kas 2019Kom in de kas en beleef een wereldse dag op 6 en 7 april 2019!

Op 6 en 7 april 2019 zetten zo’n 200 enthousiaste kwekers de deuren van hun kas open. Het is dan Kom in de Kas en iedereen kan kennis komen maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

De Nederlandse glastuinbouwsector staat voor wereldse, eerlijke, eigentijdse en verantwoorde producten.

Winterstation in het spoorwegmuseum gaat weer open Op de ijzers tussen de treinen van het Spoorwegmuseum

Ook zo’n zin om te schaatsen? In het Spoorwegmuseum kan het! Voor het jaarlijkse familie-evenement Winter Station bouwt het museum een heuse ijsbaan tussen de treinen. Winter Station start op 22 december, vanaf 15 december kan er echter al geschaatst worden rondom een historische stoomlocomotief.

PROGRAMMA  DE KLEINE PLANTAGE 2019In 2019 organiseert Kwekerij De Kleine Plantage elke maand van maart t/m oktober een themaweekend, waarin meestal een bepaalde plantengroep centraal staat. In deze themaweekenden worden fijnkwekers en andere specialisten als gast uitgenodigd. Zij nemen uiteraard een bijzonder sortiment mee. Op sommige themaweekenden worden lezingen en rondleidingen georganiseerd. Informatie hierover is steeds te vinden op de website van De Kleine Plantage.

Publiek op de De Oranjerie in Zeijen“De Oranjerie” in kerstsfeer met ruim 5000 lichtjes

De Oranjerie in Zeijen brengt vanaf dinsdag 6 november t/m 24 december de kerst zoals de kerst moet zijn. We hebben de winkel helemaal aangepast in de fonkelende kerstsfeer en zal ieder doen verbazen.

11 overdadig versierde bomen met ieder een andere kleur, ruim 5000 lichtjes en alles in de landelijke en shabby chique sfeer.

Voorstelling over treinreis keizer Wilhelm II in SpoorwegmuseumUnieke locatietheatervoorstelling WILHELM*INA over vlucht Duitse keizer naar Nederland
Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Het Nederlands-Duitse theatergezelschap Das Letzte Kleinod maakte in het kader daarvan een boeiend theaterstuk over de vlucht per trein van de Duitse Keizer Wilhelm II naar het neutrale Nederland. Tot zijn dood in 1941 woonde de keizer in het Utrechtse Doorn. Bijzonder aan de voorstelling is dat deze zich afspeelt in een trein. De familievoorstelling toert momenteel door Duitsland, de Nederlandstalige voorstellingen in het Spoorwegmuseum zijn de enige in ons land. WILHELM*INA is van 19 t/m 22 juli te zien in Utrecht. Klik hier voor tickets en informatie.

Zelfbouwer treinstel aan het werkFabrieksmodellen, zelfbouwlocomotieven, stokoud speelgoed en zeldzame verzamelobjecten. In het Modellenmagazijn krijgt de unieke collectie modeltreinen een nieuwe plek. Achter ieder model schuilt wel een verhaal, het Modellenmagazijn laat je op speelse wijze kennis maken met de bouwers en hun verhalen. Op woensdag 4 juli wordt de nieuwe permanente presentatie feestelijk geopend, vanaf 5 juli is het Modellenmagazijn open voor publiek.

Tafel met pompoenen bij Oogstfair op De Boschhoeveza.15 september 2018

De jaarlijkse oogstfair van kwekerij/tuin De Boschhoeve mag beslist niemand missen. Een feest van ruiken, kijken en proeven van de vele streekproducten van het platteland, zoals knoflooksoep, paddenstoelen en bessen, smakelijke aardappelen en oude appelrassen, vruchtensappen, jams en chutneys, boerderijzuivel, worst en kaas en imkerijprodukten.

Kalebassen op tafel Tuinbrocantedagen 2018Op kwekerij ‘De Boschhoeve’ te Wolfheze staan twee weekenden lang de zomerbollen extra in de schijnwerpers. In de landelijk gelegen tuinen worden deze bollen elk jaar in grote getale toegepast. Vooral de vele verschillende dahlia’s zijn een groot succes, dit jaar zijn er weer een flink aantal nieuwe soorten te verwachten.

plantenmarkt activiteiten paasvakantie in Arboretum KalmthoutHet worden kleurige en fleurige dagen vol paasversiering en bloesems. Verwacht je aan mooie lentebloeiers om te bewonderen, plezierige activiteiten voor jong en oud en interessante wandelingen.
Op 15 april kun je op onze plantendag plantjes en advies vinden van met zorg geselecteerde kwekers en verkopers.

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 143 gasten en geen leden online