De tuin ´t Goede Gevoel is een stukje naar de hand gezette natuur van 4000m² groot. Het is er eentje ontstaan recht uit het hart. Hij is door zijn bewoners, Griet en Michel, als een kunstwerkje gekneed en geboetseerd tot hij aan hun wensen voldeed.
Doorheen de jaren steeg hun creativiteit, kleurden hun vingers alsmaar groener en is hun hobby tuinieren uitgegroeid tot een ware passie. De tuin gaf hen een lekker zalig gevoel en daarom doopten ze hem 't Goede Gevoel.
Rond het eigentijdse moderne huis van de jaren zeventig is de tuin strak, verder weg is er meer plaats voor beweeglijkheid en romantiek.

Hagen, massieven en paden vormen de ruggengraat van hun ontwerp. De groenblijvende hagen zorgen voor de nodige privacy, de bladverliezende nemen je mee met het ritme van de seizoenen. Ze speelden met hun verschil in hoogte, vorm, kleur en textuur tot ze, naar hun gevoel, een evenwichtige en boeiende compositie bereikt hadden.
Borders, al dan niet op kleur, liggen her en der verspreid over de ganse achtertuin. Uitgekozen bomen zorgen voor de verticale toets.Eigen aan het seizoen, trekken steeds weer andere dingen de aandacht.
´s Winters spelen hagen en massieven, al dan niet getooid met een laagje poedersneeuw de eerste viool.
´s Zomers stemmen de uitbundig bloeiende speelse borders je vrolijk. Geurende rozen, kleurrijke planten die zich ongegeneerd over kronkelende tuinpaadjes werpen, priëlen met clematissen, wuivende grassen, zitjes onder welriekende kamperfoelie, stemmen je romantisch.
In 2011 werd hun tuin door tuinadvies.be, na beoordeling van een vakjury, uitgeroepen tot ‘Mooiste Tuin van België'.

 

 

Wie ook een beetje van dat ‘goede gevoel' wil opsnuiven kan dit tijdens de open tuindagen. Gedurende enkele dagen in juni en juli staat het tuinpoortje van Griet en Michel open voor publiek. Voor de juiste dagen en meer info kijk je best even naar hun website. Groepen, na afspraak, zijn ook hartelijk welkom op andere dagen.
Toegang: €2,50 per persoon
Groepen (min 10 personen) €3,50 per persoon incl. begeleiding, koffie/thee en cake.

 

Meer info kijk hier!

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 104 gasten en geen leden online