Film Het houten zwaard en bijbehorende tentoonstelling Het houten zwaard: een gladiator aan de Limes

Film 'Het houten zwaard' De film brengt de "bliksemcarrière" in beeld van een jonge Bataafse gevangene die wordt opgeleid tot gladiator om te vechten in de arena's van Noviomagus (Nijmegen) en Vetera (Xanten) aan de noordgrens van het Romeinse rijk. Deze compacte gladiatorenfilm is speciaal ontwikkeld voor de hedendaagse schooljeugd en voor gebruik in de geschiedenislessen.

De film wordt gratis aan scholen beschikbaar gesteld via internet en is geheel particulier gefinancierd.
Tentoonstelling 'Gladiator aan de Limes' De tentoonstelling Gladiator aan de Limes biedt een kijkje achter de schermen van de film en laat historische voorwerpen en achtergronden zien van het leven van de mannen die werden opgeleid om te sterven. 'Het houten zwaard' en 'Gladiator aan de Limes' brengt de geschiedenis van de Romeinse provincie Germania Inferior tot leven door een combinatie van educatie en vermaak. De tentoonstelling is vanaf 25 mei t/m 27 oktober 2013 te zien in het Griekse huis in Museumpark Orientalis.
Samenwerking en locaties Film en tentoonstelling zijn het resultaat van de samenwerking tussen Phalerae Filmworks, Stichting Corbulo, Museumpark Orientalis, Archeologisch Park Xanten en diverse verenigingen voor levende geschiedenis en historisch re-enactment. Er werd gefilmd met historisch correct gereconstrueerde rekwisieten en kostuums. De reconstructies zijn gebaseerd op archeologische vondsten (o.a. uit Pompei). De film is opgenomen op historische locaties, die belangeloos beschikbaar werden gesteld door het Duitse Archeologisch Park Xanten en Museumpark Orientalis.
Filmpremière zaterdag 25 mei 14.00 uur Locatie Piet Gerrits Zaal te Heilig Landstichting naast Museumpark Orientalis.

 

Museumpark Orientalis

Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
T 024-3823110 F 024-3823111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.museumparkorientalis.nl
Openingstijden seizoen 2013
23-3-2013 t/m 27-10-2013 10.00 tot 17.00 uur 's
Maandags gesloten.
Toegangsprijzen Volwassenen € 8,50 Kinderen € 6,- Kinderen tot 4 jaar gratis Museumjaarkaart gratis

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 84 gasten en geen leden online