Eindelijk! De zomer lijkt in aantocht, vanaf vandaag alleen maar mooi weer. Ook ons jaarlijkse Rozenfestival staat voor de deur. We hebben dit jaar weer een keur aan speciale gasten. Mocht Redmond O'Hanlon vorig jaar zijn eigen roos dopen: dit jaar valt de eer aan Edwin Vinke van ons naburig Sterrenrestaurant 'de Kromme Watergang' in Hoofdplaat, gemeente Sluis!

Redmond O'Hanlon met zijn eigen roos 'Redsi', op ons festival van vorig jaar!

 

In deze nieuwsbrief

• Doop nieuwe roos door Edwin Vinke
• Keur aan gasten en standhouders
• Lezing Reinhard Witt
• Excursies natuur op het bedrijf en de teelt van rozen
• Rozen in pot prachtig!
• Tijd voor Mest op Maat® - Zomermix
• Agenda 2013
• Tips, suggesties of vragen?
• Wegwerkzaamheden

Doop nieuwe roos door Edwin Vinke Zaterdag 6 juli, 16.00 uur Heel vaak krijgen wij de vraag welke roos nu geschikt is voor in de keuken. Natuurlijk zijn heel veel rozen geschikt om mee te koken. Smaak, geur, kleur bepalen de keuze van de chef. Zonder dat u dat misschien weet, zijn er al diverse rozen van ons op uw bord beland! Edwin Vinke van Restaurant de Kromme Watergang struint namelijk geregeld onze kweekvelden af. Afgelopen jaar hebben wij heel goed naar de selecties van Brad Jalbart gekeken. Daartussen zat één roos die er qua smaak en geur uitsprong. Edwin Vinke komt zaterdag om 16.00 uur de roos haar nieuwe naam geven. Met de doop van de roos luiden we tevens het culinaire 'Jaar van de Roos' in. www.krommewatergang.nl
Keur aan standhouders Beide dagen, zaterdag 6 juli en zondag 7 juli staan bol van activiteiten. Er is een keur aan standhouders, met diverse kwaliteit producten. Hosta's, bijzondere vaste planten, dahlia's clematissen, pools aardewerk, verse biologische groenten, nuttige insecten in de tuin en nog veel meer! De volgende bedrijven zijn van de partij:
www.hostavaria.nl www.ferdinandushof.nl www.dbklimplanten.be www.polishblue.nl www.degroteverleiding.nl www.roodmetzwartestippen.nl

Lezing Reinhard witt, 'Naturnahe Rosen' Zaterdag 14.00 uur Vaste klanten van de Bierkreek kennen inmiddels wel de twee 'groene' boeken van de Bierkreek. Vorig jaar kwam Reinhard met een verbeterde versie uit. Twee lijvige delen vol met rozen met een natuurlijk karakter. 'Naturnahe Rosen', heet de lezing van Reinhard, net als de boeken. De lezing is uniek en eenmalig in Nederland! Uiteraard signeert Reinhard de boeken ook na afloop van de lezing. De lezing is in de Duitse taal, maar de beelden van Reinhard spreken voor zich. Zaterdag 6 juni 14.00 uur.
Tuinidee: probeer rozen in uw tuin eens te combineren met vaste planten en clematissen. Tijdens het festival kunt u zich helemaal uitleven! En u krijgt daarbij rechtstreeks deskundig advies van de verschillende specialisten!
Eveline met de inmiddels beroemde 'groene' boeken van Reinhard Witt. Zaterdag na de lezing over dit onderwerp houdt Reinhard een signeersessie!
Excursies Marco Knipping en Eveline Hamelink zullen regelmatig excursies geven: Eveline over het kweken van rozen en Marco over de natuur op het bedrijf. De Bierkreek heeft het afgelopen jaar veel maatregelen genomen om sluipwespen, zweefvliegen en gaasvliegen meer ruimte te geven zodat ze hun nuttige werk kunnen doen. Een en ander heeft inmiddels al spectaculair resultaat, de gidsen zullen u er alles over vertellen. De excursies worden een paar keer per dag gegeven. Duur: ongeveer 45 minuten.

Schot in de Roos – Aflevering

Franse veldwesp maakt 'rupsenballetjes' voor haar jongen!
Rozen in pot prachtig! Door het koude voorjaar zijn de planten laat opgestart. Zo ook de rozen in pot. De laatste weken maken ze een groeispurt door. Ze zijn prachtig vertakt en voor het eerst in jaren zult u tijdens het festival geen uitgebloeide rozen aantreffen, maar is alles net open. Een prachtig moment! Het voordeel van rozen in pot is dat u deze jaarrond kunt planten. Nu de grond mooi vochtig is, zullen ze snel wortel schieten en zult u deze zomer volop kunnen genieten van hun bloei!
Eén van onze favoriten: Audrey Wilcox. Mooie, gezonde, bossige struik met een heerlijke krachtige geur!


Tijd voor Mest op Maat

® - Zomermix. Het koude voorjaar heeft er voor gezorgd dat er veel voedingstoffen niet opgenomen zijn. Heeft u ook rozen staan met gele bladeren? Er treedt op sommige plekken duidelijk gebrek op. Meer dan ooit te voren is het belangrijk om goed en voldoende te mesten. De komende warme weken kunnen, met een goede bemesting, heel veel goed maken in uw rozentuin! De Bierkreek heeft de perfecte rozenmest samengesteld uit voedingsstoffen die niet alleen nuttig zijn voor de plant zelf, maar ook het bodemleven stimuleren. Dit is minstens net zo belangrijk. Wat de meststof uniek maakt, is dat zij ook is afgestemd op het type roos, de grondsoort en de tijd van het jaar. De mest is alleen verkrijgbaar bij de Bierkreek en wordt ieder seizoen vers aangemaakt. U kunt het bestellen via de mail, laten opsturen of direct afhalen op de kwekerij. Via het mestabonnement krijgt u precies op tijd de juiste hoeveelheid mest thuisgestuurd. Kunt u het nooit meer vergeten! Voor prijzen en meer informatie kijk op http://www.bierkreek.nl/
Ruime sortering Mest op maat!
Wist u dat: we een speciale verpakking hebben om rozen in pot op te sturen? Zo kunt u een jarige verrassen met een duurzaam kado!

 


Agenda

• We zijn aanwezig op de 'Lavendeldagen' bij Roger Bastin in het Limburgse Aalbeek op zaterdag 13 en zondag 14 juli.
• 'Boschhoeve' in Wolfheze op zaterdag 17 augustus.
• 'Geen Poespas Dagen' op de Bierkreek zelf op 30 en 31 augustus en 1 september.
• Tijdens het: 'Internationale Plantenfestival' op Kasteel Hex op 14 en 15 september. Wie geïnteresseerd is, kan een kortingsbon op de toegangsprijs op komen halen. Hiervoor geldt: op=op! • Kwekersdag bij Kwekerij Esveld op 5 oktober.
Tips, suggesties of andere vragen? Wij doen ons uiterste best de inhoud van deze nieuwsbrief aan te laten sluiten bij uw wensen. Uw tips en suggesties zijn dus van harte welkom!

 


Rozenkwekerij de Bierkreek

Zevenhofstedenstraat 9 4515 RK
IJzendijke (NL) tel.: 0031(0)6 12 90 50 85 fax.: 0031 (0) 115 48 20 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.bierkreek.nl
De kwekerij is het hele jaar geopend: iedere vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur iedere zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur en op afspraak.
Wegwerkzaamheden N61
De komende tijd wordt er door Rijkswaterstaat gewerkt aan de N61, de hoofdweg waaraan de Bierkreek ligt. Houdt u er rekening mee dat de Zevenhofstedenstraat is afgesloten? U dient de andere afslag naar de kwekerij te nemen die direct aan de N61 ligt. Let maar op het oranje bord. Let op: geef tijdig uw richting aan, het is een gevaarlijke afslag!
Dit bord geeft de ingang aan van de kwekerij. Wanneer u het uit de verte ziet staan: geef alvast richting aan; het is een gevaarlijke afslag!

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 23 gasten en geen leden online