Jaarlijks, op de 2e zondag van september, organiseert Stichting Bloemencorso Valkenswaard het Bloemencorso in Valkenswaard. Een dahliaparade van 14 prachtige bloemenwagens (12 meter lang, 4,5 meter breed en 6 meter hoog) vormen tezamen met diverse harmonieën en fanfares een prachtig kijk – en luistergenot voor een 30.000 koppig publiek.
Rondom elke bloemenwagen wordt d.m.v. muziek en straattheater het thema van het Bloemencorso uitgebeeld.
In de parade worden 2,5 miljoen dahlia's verwerkt. De parade vertrekt om 14.00 uur vanaf de Markt in Valkenswaard en trekt tweemaal over een ruim parcours. Op het parcours staan ook diverse tribunes.

Rondom en in dit parcours vindt u vele activiteiten voor jong en oud. Deze activiteiten starten vanaf 12.00 uur en gaan over in een Dahlia After Party, verzorgd door Horeca de Statie en Horeca de Markt. In deze party treden diverse orkesten op.
De activiteiten bieden het publiek voldoende gelegenheid om van een dagje Bloemencorso te genieten in bruisend – en gastvrij Valkenswaard. De activiteiten verschillen per jaar maar traditioneel is het Kinderplein met klimwand, ballenbak, draaimolens en ander spelvertier. Tevens is er veel straattheater en diverse optredens van clowns, ballonnenclowns en andere artiesten.


foto's van John Bakermans

De wagens in de parade worden door de diverse buurten in Valkenswaard gebouwd door jong en oud. Vanaf medio juni staan in Valkenswaard de tenten van het corso; in deze tenten is voor iedereen wel wat te doen.
Op de morgen van de 2e zondag in september verlaten de wagens de tenten; een product uit de wijk rijdt dan naar het parcours. Hiermee is het Bloemencorso het grootste culturele, sociaal-maatschappelijk evenement van de gemeente Valkenswaard. Honderden mensen uit Valkenswaard bouwen aan de Bloemenwagens en werken mee aan de verbouwing van vele dahlia's. Vanaf medio augustus kunt u profiteren van de voorverkoop Bloemencorso Valkenswaard in de tenten.
Op de 2e zondag in september mogen kinderen t/m 12 jaar gratis op het parcours, een entreebewijs kost € 8,00 (in de voorverkoop € 6,50!) en een tribunekaart € 7,50.


foto's van John Bakermans

[youtube:http://in.youtube.com/watch?v=c9i7kpKsXo9&]

 

Locatie & Tijd

Dahliaparade
De Dahliaparade vertrekt vanaf 14.00 uur vanaf de het Kloosterplein in Valkenswaard. Het parcours is: Markt, Eindhovenseweg, Beelmanstraat, Karel Mollenstraat, Frans van Beststraat, Leenderweg, Bakkerstraat, Peperstraat, Markt, Eindhovenseweg, Beelmanstraat, Karel Mollenstraat, Frans van Beststraat, Leenderweg, Markt (tentoonstellingsterrein).

Tribunes vindt u links en rechts van de Eindhovenseweg, ter hoogte van de Markt.
Activiteiten rondom het corso
Corso Valkenswaard pakt flink uit op de 2e zondag in september om het gehele dorp Made in Holland te laten kleuren. Als grootste thema corso van Nederland gebeurt er op iedere straathoek wel iets en is het een dagje uit voor het hele gezin. De activiteiten vangen aan om 12.00 uur en gaan door tot ca. 23.00 uur.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 12 gasten en geen leden online