Elfia Arcen bestaat 5 jaar

Nederlands-Duits koninginnepaar heerst dit jaar over Elfia

Arcen. Circa 25.000 fantasyliefhebbers uit heel Europa betreden op 14 & 15 september 2013 de poorten van het fantasierijk 'Elfia'. Het festival in de kasteeltuinen van Arcen viert dit jaar haar eerste lustrum. Tijdens deze vijfde editie bestijgt voor het eerst een Nederlands-Duits koninginnepaar de troon: De Limburgse koningin Kalina uit Weert en de Duitse koningin Morgana uit Heimbach hebben de koninklijke verkiezingen gewonnen en heersen dit jaar over Elfia. Het fantasierijk wordt dit jaar bevolkt door 'Draken & Hobbits', wat tot uitdrukking komt in een mix van workshops, lezingen, concerten, markten, spectaculaire theateracts en strijdgewoel.

 

In Elfia (voorheen de Elf Fantasy Fair) zullen de bezoekers ook dit jaar weer ogen en oren te kort komen. Dit wordt meteen duidelijk als de bezoekers de kasteelgracht in Arcen oversteken en de binnenplaats van het kasteel betreden. Welkom in de bonte wereld van Elfia! Overal wapperen de vlaggen van Elfia, klinkt de Elfiahymne en flaneren de bewoners van Elfia. De Elfia-bevolking bestaat voor 80 procent uit festivalbezoekers, uitgedost in flamboyante, artistieke kostuums.

Nederlands-Duits koninginnepaar

Tijdens Elfia zullen twee nieuwe koninginnen de troon bestijgen. De Nederlandse koningin Kalina en de Duitse koningin Morgana zijn verkozen tot de nieuwe heersers van Elfia. Voor het eerst wordt Elfia geregeerd door een Nederlands-Duits koninginnepaar, in de personen van Gonnie Stals (koningin Kalina) en Lea Franzen (koningin Morgana). Gonnie Stals is een geboren Limburgse en woont met haar man Martijn en hond Luna in Weert, waar ze een eigen hondentrimsalon heeft. Carnaval was als kind al haar lust en haar leven vanwege de uitbundige verkleedpartijen. "Van jongs af aan vond ik kostuums al prachtig. Even iemand anders zijn en dan vooral een mooie prinses", aldus de kersverse Elfia-koningin. "Toen ik op internet de Elf Fantasy Fair tegenkwam, was ik verkocht. Sinds een jaar of zeven ben ik nu jaarlijks op de Elf Fantasy Fair te vinden." Tijdens Elfia leerde Gonnie ook de Duitse Lea Franzen kennen. De wederzijdse liefde voor dieren schepte meteen een band. Daarom besloten de dames om zich samen verkiesbaar te stellen voor het koninginneschap van Elfia. En met succes : Kalina en Morgana worden op zaterdag 14 september tijdens Elfia geïnaugureerd tot de nieuwe koninginnen van Elfia.

Voor ieder wat wils: van ijzeren draken tot levend schilderij

Het veelzijdige programma van Elfia bevat voor iedere fantasyliefhebber wat wils. Op zaterdag vormen de professionele stuntmannen van 'Maledictus' uit Tsjechië de spectaculaire hoofdact van de avond, inclusief muziek-, licht-, en geluidseffecten. Ook de Nederlandse improvisatietheatergroep 'Abacus' geeft op deze dag acte de présence. Hun ijzeren draken van gigantische afmetingen passen geheel in het thema 'draken & hobbits'. Daarnaast bouwt het Duitse Tolkiengezelschap met behulp van diverse Lord of the Rings-personages een echt Hobbithuis na en kunnen bezoekers zich door professionele bodypainters laten beschilderen. Deze bodypainters maken gezamenlijk een gigantisch 'Tableau Vivant', een levend schilderij.

Op muzikaal gebied heeft het festival met de Duitse pagan folk band 'Faun' een echte publiekstrekker te pakken. Verder zal een heus Hobbitorkest optreden, dat naast de muziek uit de Tolkien-films ook stukken uit andere fantasy- en SciFi-films laat horen. De Nederlandse band 'Amariszi' speelt een mix van Balkan folk en klezmermuziek, terwijl 'Pyrates' precies datgene laat horen wat je aan de hand van hun naam zou verwachten: stampende piratenrock.

Alle activiteiten die de bezoekers van Elfia te wachten staan, zijn te vinden op www.elfia.com. Hier kunnen ook tickets worden besteld. In de voorverkoop gelden speciale voordelige tarieven. Aan de dagkassa betalen volwassenen op zaterdag 25 euro en op zondag 22,50 euro. Kinderen kunnen Elfia voor 13,50 euro bezoeken.

Vrijkaarten voor Elf Fantasy Fair 2013!

Maak kans op twee vrijkaarten voor het Elf Fantasy Fair 2013. Heeft u een leuke ervaring met dit Evenement, of heeft u een leuke hobby waar u wat over wilt vertellen en kunt u daar een leuk verhaal van schrijven, stuurt u ons dat dan op vergezeld van een aantal foto's. Het artikel zal op deze site geplaatst worden. De inzenders belonen wij met gratis kaarten voor dit evenement!

Succes Redactie VoorPlussers

 

 

 

 

Elfia

14 & 15 september 2013
Zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur
Zondag van 10.00 tot 19.00 uur
Kasteeltuinen Arcen
Lingsforterweg 26
Arcen

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 27 gasten en geen leden online