De woestijn in het Midden Oosten heeft extreme temperaturen van 45°C overdag tot onder het vriespunt ´s nachts. In de woestijn zijn er nauwelijks voorzieningen zoals water, voedsel en beschutting. Daarnaast zijn er de schorpioenen en de zaagschubadders. Toch zijn er mensen die het hele jaar in de woestijn wonen, de Bedoeïenen. Zij zijn nomadische veeboeren (schapen en geiten) die onafhankelijk zijn van ieder gezag.

Zij leven in grote familiegroepen in tentenkampen. Andere reizigers zijn een reden voor grote belangstelling (bron van nieuws en sociaal contact) en het voldoen aan de erecode die gastvrijheid (zelfs onder zeer moeilijke omstandigheden) verplicht stelt. Andere reizigers kunnen drie dagen lang blijven zonder dat er gevraagd wordt naar hun verblijfplaats. Zij worden beschouwd en dus behandeld als gasten en genieten volledige bescherming van de groep. Zaterdag 14 september kun je zitten rond het kampvuur bij de Bedoeïenen. Als de Bedoeïenen je zoete thee aanbieden, geniet dan van de eeuwenoude traditie en het respect dat hier getoond wordt.

Museumpark Orientalis

Profetenlaan 2
6564 BL
Heilig Landstichting
T 024-3823110 F 024-3823111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.museumparkorientalis.nl
Openingstijden seizoen 2013 23-3-2013 t/m 27-10-2013
10.00 tot 17.00 uur 's Maandags gesloten.
Toegangsprijzen Volwassenen € 8,50 Kinderen € 6,-
pashouders 50% kassakorting!
Kinderen tot 4 jaar gratis Museumjaarkaart gratis

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 20 gasten en geen leden online