Het Spoorwegmuseum organiseert in de herfstvakantie een groot evenement rondom de populaire tv-serie 'Chuggington'. Maak kennis met de karakters uit de tv-serie en leer van alles over treinen. Tussen de levensgrote locomotieven en rijtuigen van het museum kan er volop gespeeld en gebouwd worden. 'Chugger' Wilson is aanwezig en wil graag met alle kinderen op de foto. Studenten van de HKU organiseren een spannende ontdekkingstocht voor jong en oud. Ontdek Chuggington, 19 t/m 27 oktober 2013 (10.00 tot 17.00 uur, ook op maandag). Entree €16,00.

 

 Voor data Chuggington 2019 kijk hier!

Het programma

• Met Wilson op de foto. Van de 'Chuggers' is Wilson aanwezig voor een fraai fotomoment.
• Stack Track bouwen. In samenwerking met speelgoedfabrikant Tomy worden er op verschillende plekken in het museum speelplekken ingericht waar eindeloos gebouwd en gespeeld kan worden met Chuggington speelgoed;
• Ontdekkingstocht. HKU studenten ontwikkelden voor jong en oud een spannende speurtocht door het museum. Ga mee en laat je verrassen;
• Bioscoop. Plof neer in de zitzakken van de Spoorwegmueum-bioscoop voor de nieuwste Chuggington-serie;
• Draaischijf demonstraties. Net zoals in de tv-serie kunnen in Het Spoorwegmuseum de treinen gedraaid worden. Hoe dit gaat laten de EduTRAINers van Het Spoorwegmuseum zien.
• Knutselworkshops en schminken;
• Leuke aanbiedingen van Chuggington speelgoed in de winkel.

Wat is Chuggington?

Chuggington is een leuke tv-serie over treinen voor peuters en kleuters. Volg de grappige avonturen van de jonge treinen Wilson, Brewster en Koko die leren hoe het spoor werkt. Tijdens hun reis door Chuggington ontmoeten ze vele treinvrienden, van een oude puffende stoomtrein tot de modernste buffettrein. Elke aflevering bevat lol en plezier, maar ook educatieve elementen. Chuggington is een eigentijdse en interactieve serie voor kinderen in de leeftijdscategorie 2 tot 6 jaar. De serie is van maandag t/m vrijdag om 07:55 uur en elke zaterdag en zondag om 07:30 uur te zien op RTL Telekids.
Bestel kaarten online
Voor Ontdek Chuggington van 19 t/m 27 oktober geldt een aparte kaartverkoop. Bestel daarom kaartjes online. Hou de Facebook pagina van Het Spoorwegmuseum in de gaten voor de speciale voorverkoop aanbieding.

Ontdek Chuggington in Het Spoorwegmuseum

19 t/m 27 oktober 2013
Open: 10.00 tot 17.00 uur
Entree: €16,00 (museumkaarthouders en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis)

Wie is wie bij Chuggington?

Wilson

Wilson is een rode diesellocomotief. Hij is een enthousiaste trein maar heeft wel veel pech of is betrokken bij ongelukjes. Doordat zijn concentratieniveau niet zo hoog is, vergeet hij soms om de taken uit te voeren.

Brewster

Brewster is een groene diesellocomotief. Hij denkt veel na voordat hij een taak uitvoert. Ook is hij heel erg gevoelig. Brewster is gebaseerd op de British Rail Class 55-locomotieven uit de jaren 1960.

Koko

Koko is een vrouwelijke elektrische locomotief. Ook zij is erg enthousiast en is de snelste van de drie. Ze start ook vaak te vroeg met een taak. Koko is gebaseerd op de Japanse kogeltrein uit de jaren 1960.
Naast deze drie bijzondere hoofdrolspelers zijn er nog twee andere karakters die erg bepalend zijn voor het verhaal:

Fie

Fie is een menselijk karakter die de drie treinen opdrachten geeft via een omroepsysteem. Ze houdt goed in de gaten of de treinen de opdrachten wel goed uitvoeren. Vee zelf is nooit te zien, alleen haar stem is te horen in heel Chuggington.

Stoomboemel Piet

Als laatste belangrijk karakter is er Stoomboemel Piet. Stoomboemel Piet is een zeer oude stoomtrein en veel kan vertellen over het leven als trein vroeger. De drie jonge treinen kunnen hier veel van leren en veel van de educatieve lessen komen ook van Stoomboemel Piet.

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 149 gasten en geen leden online