Persbericht, Heilig Landstichting september 2013

 

De oude Egyptenaren (ca. 1300 v Chr.) geloofden dat bepaalde diersoorten goddelijke eigenschappen bezaten, zoals de kat, de baviaan, de krokodil, het nijlpaard, de mestkever, de valk en de gier.
Volgens de Tora kreeg het volk Israël na de uittocht uit dit Egypte haar wetten. Deze wetten zeggen veel over de verhouding tot dieren. In het jodendom en in de islam is het verboden om bepaalde diersoorten te eten. Beiden verbieden varkensvlees.

De joodse spijswetten zijn veelomvattender dan de islamitische spijswetten. De joodse spijswetten verbieden zelfs het drinken van melk in de koffie, vlak na een maaltijd met vlees. Dit gaat terug op het verbod om een geitenbokje te eten dat werd gekookt in de melk van zijn moeder.
Om er zeker van zijn dat men niet per ongeluk dat gebod zou schenden, hebben de rabbijnen dit verbod zover opgerekt dat iedere toevallige combinatie van melk en vlees verboden is.
Het christendom daarentegen kent geen spijswetten meer, sinds de tijd beschreven in het boek Handelingen der Apostelen, in het Nieuwe Testament. Een groot aantal dieren hebben wel een symbolische betekenis binnen het christendom, zoals het lam, de vis, de leeuw, de slang, het lieveheersbeestje, de os en de ezel.


Ontdek de relatie tussen dieren en godsdienst in het Midden-Oosten.

Er zijn leerzame kinderactiviteiten en lezingen rondom het thema dieren. Kom de vissen voeren in het Arabische dorp, kom de oosterse vetstaartschapen bekijken in de Syrische boerderij. Bouw mee aan de omheining van de schaapskooi. Maak een dierenkunstwerk in het Sanhedrin en koop een scarabee(hanger) in onze museumwinkel.


Voor de Biebpashouders: Kinderen t/m 15 jaar € 3 p.p. Volwassene € 4,25 p.p.
Bieb pashouders 50% kassakorting.

Wanneer

4 t/m 6 oktober


Museumpark Orientalis

Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
T 024-3823110
F 024-3823111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.museumparkorientalis.nl
Openingstijden seizoen 2013
Open tot en met 27-10-2013
10.00 tot 17.00 uur
Toegangsprijzen
Volwassenen € 8,50
Kinderen € 6,-
Kinderen tot 4 jaar gratis
Museumjaarkaart gratis
Bieb pashouders 50% kassakorting

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 45 gasten en geen leden online