PERSBERICHT, 6 november 2013

Kerst zien, proeven en beleven staan centraal bij vijfde editie kerstevenement

 

Lisse - Van woensdag 11 t/m zondag 15 december wordt wederom het grote kerstevenement 'Kerst op Keukenhof' georganiseerd. Kerst op Keukenhof wordt jaarlijks georganiseerd op het landgoed van Kasteel Keukenhof en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste kerstmarkten van Nederland.

Bezoekers kunnen zich urenlang vermaken op de markt met talloze stands, kramen en chalets, genieten van het prachtig verlichte kasteelpark, de gezellige sfeer die bij kerst past of een rondje schaatsen op de ijsbaan. Ook het onlangs gerestaureerde kasteel wordt voor de gelegenheid opengesteld en compleet in kerstsferen aangekleed.

In 2011 werd de kerstmarkt van Kasteel Keukenhof door de Telegraaf uitgeroepen tot nummer 2 van meest sfeervolle kerstevenementen van Europa. Sindsdien weten steeds meer bezoekers de weg naar Lisse te vinden om mee te genieten van de bijzondere beleving die het Lisserse kasteel aan zijn bezoekers presenteert. "Kerst op Keukenhof is namelijk veel meer dan alleen kerstmarkt, het is een ware kerstbeleving", legt Renata Haring organisator van Kerst op Keukenhof uit. "Want ook de komende editie zorgen wij weer voor een vol entertainmentprogramma, kunnen mensen schaatsen op de ijsbaan en pakken wij weer flink uit met het verlichten van het kasteelpark.

"Kerst is booming in Nederland, mensen pakken steeds meer uit met kerstdecoratie in huis en Amerikaanse kerstgebruiken zien wij ook steeds vaker terug in Nederland", licht Haring toe. Daarom is er besloten dit jaar wat van die Amerikaanse invloeden toe te voegen aan Kerst op Keukenhof en heeft het evenement dit jaar het thema 'Santa's Christmas Party' gekregen. De Kerstman heeft namelijk zijn intrek genomen in Kasteel Keukenhof en verblijft op het landgoed samen met zijn rendieren en elfjes. In het Elfendorp kunnen kinderen zich op en top vermaken met allerlei leuke activiteiten, kunnen ze op de foto met de Kerstman of een ritje maken in zijn arrenslee. Er wordt een speciale ijsbaan aangelegd waar men naar hartenlust kan schaatsen of men kan een kijkje nemen in het onlangs gerestaureerde kasteel. In het kasteel maakt men kennis met de wijze waarop de adel vroeger kerst vierde: prachtig gedekte dinertafels en rijk gedecoreerde kerstbomen gecombineerd met heerlijke geuren uit de keuken waar de kok bezig is met het kerstdiner.

Kerst op Keukenhof is geopend van woensdag 11 december tot en met zondag 15 december 2013. De openingstijden zijn op woensdag en donderdag van 11.00 – 19.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 11.00 – 22.00 uur en op zondag van 11.00 – 18.00 uur. Bezoekers betalen € 8,00 entree per persoon. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis (max. 2 kinderen per betalende volwassene). De rondgang door het kasteel kost
€ 3,- per persoon en parkeerkaarten kosten € 6,- per auto per dag. Meer informatie over Kerst op Keukenhof vindt u op www.kasteelkeukenhof.nl.

Algemene informatie Kerst op Keukenhof

Data kerstopenstelling:

11 t/m 15 december 2013
Openingstijden kerstmarkt: Woensdag 11.00 – 19.00 uur
Donderdag 11.00 – 19.00 uur
Vrijdag 11.00 – 22.00 uur
Zaterdag 11.00 – 22.00 uur
Zondag 11.00 – 18.00 uur

Aktie van VoorPlussers voor vrijkaarten voor Kerst op de Keukenhof!

Heeft u een leuk verhaal over een leuke Fair (bv vorig jaar) en heeft u daar wat leuke foto's bij, dan kunt u dat verhaal aan ons opsturen. Heeft u niets te vertellen over een Fair, dan mag u ook een leuk verhaal schrijven over uw hobby of het maken van een leuke surprise! Doe daar dan ook wat foto's bij en ook dan maakt u een kans!

Wij zullen dan het artikel op deze site plaatsen en onder de leukste inzenders verloten wij meerdere gratis kaarten. U kunt dan in aanmerking komen voor twee vrijkaarten. Wij krijgen meerdere sets gratis toegangsbewijzen tot onze beschikking dus een grote kans dat u gratis naar deze beurs kunt.

Succes en misschien tot op de Fair op de Keukenhof!
Redactie VoorPlussers

Openingstijden kasteel:

Woensdag 11.00 – 14.00 uur
Donderdag 11.00 – 18.30 uur
Vrijdag 11.00 – 21.30 uur
Zaterdag 11.00 – 21.30 uur
Zondag 11.00 – 17.30 uur

Entree: € 8,00 vanaf 12 jaar
kinderen tot 12 jaar gratis (max. 2 kinderen per betalende volwassene)
Rondgang kasteel: € 3,00
Parkeren: € 6,00

Stichting Kasteel Keukenhof Events
Renata Haring
Keukenhof 1
2161 AN Lisse
T. 0252 – 750690
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W. www.kasteelkeukenhof.nl

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 25 gasten en geen leden online