Twaalfde Kerstfair

De temperatuur daalt langzaam naar het vriespunt en de feestdagen komen steeds dichter bij. Tijd voor de Kerstfair op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt! Dit jaar is het thema 'Winterse weelde'. Van 12 tot en met 15 december zijn bezoekers van harte welkom om te komen genieten van de winterse weelde op het landgoed en inspiratie op te doen voor de feestdagen.

 

Vier dagen lang staat het landgoed geheel in het teken van 'winterse weelde'. De kerstbomen met lichtjes die het terrein feestelijk versieren, de knetterende haardvuren en het grote kampvuur op de Vuurplaets zorgen voor een heerlijke kerstsfeer. Bij ruim 90 standhouders kunnen bezoekers hun kerstinkopen doen met keuze uit onder andere woonaccessoires, kerstdecoraties, kleding, verzorgingsproducten en nog veel meer.

Bezoekers kunnen op de Kerstfair een romantisch ritje met de arrenslee door het parkbos en langs Huize Mariënwaerdt maken of inspiratie opdoen bij de modeshow, waar modellen de wintermode van standhouders showen. Ook zijn er enthousiaste gidsen aanwezig die rondleidingen geven door Huize Mariënwaerdt en alles weten te vertellen over het landgoed, de tradities en gewoonten van vroeger. Iedere dag zingen en spelen verschillende kerstkoren en musici kerstliederen in de historische schuren, bij het kampvuur en in de tenten. Op zaterdag en zondag zal er een arrensleeoptocht te zien zijn waarbij authentieke arrensleeën met schitterend versierde paarden en eigenaren in historische negentiende-eeuwse kledij verschijnen.

Op de Kerstfair kan er genoten worden van verschillende lekkernijen, zo kunnen de bezoekers genieten van heerlijke likeuren in combinatie met chocola en zijn er vele delicatessen voor het kerstdiner te koop bij onder meer de Landgoedwinkel. Ook zijn er diverse goede doelen aanwezig op de fair. Zo kunnen de bezoekers bij de CliniClowns een rode neus kopen om dit initiatief te steunen.

Voor de creatieve bezoekers en de bezoekers met groene vingers is er dit jaar een workshop kerstkransen maken. De kerstkransen worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals mos, hout en blad. In een korte tijd worden er prachtige kerskransen gemaakt die in iedere huiskamer volstaan. Er zijn meerdere workshops per dag en bezoekers kunnen zich ter plaatse aanmelden.

 

 

Spaarkaart

Ook dit jaar kan er weer worden gespaard voor gratis entree tot de Kerstfair. Bij besteding van €15,- in de Landgoedwinkel, Brasserie Marie of de Stapelbakker, ontvangen gasten een stempel. Bij tien stempels is de spaarkaart vol en ontvangt de bezoeker een gratis toegangskaartje tot de Kerstfair. Volle spaarkaarten kunnen bij de kassa van de Kerstfair worden ingeleverd.

 

 

 

Praktische informatie

De Kerstfair 2013 is van 12 t/m 15 december 2013, dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur en op vrijdag 13 en zaterdag 14 december tot 21.00 uur.
De toegang bedraagt € 10,- p.p. (na 17.00 uur € 8,- p.p.).
Kinderen van 13 t/m 17 jaar: € 7,50, kinderen t/m 12 jaar: gratis.
In de online voorverkoop tot en met 11 december via www.kerstfair.nl zijn kaarten met € 2,- korting te bestellen.
Honden zijn welkom, mits aangelijnd.
Parkeren is gratis en er rijdt een gratis pendelbus vanaf station Beesd.

De Kerstfair wordt gehouden op

Heerlijkheid Mariënwaerdt
't Klooster 5
4153 RR Beesd
(0345)687010

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 96 gasten en geen leden online