Vrijdag 13 december

 

14.00 – 21.00 uur
Rond Uit Hattem zorgt ervoor dat de binnenstad van Hattem vol staat met een grote verscheidenheid aan gezellig ingerichte kramen. Men kan hier terecht voor o.a. winterartikelen, kerstkaarten, kerststukjes, kinderknutsel-workshops, handgemaakte kerstdecoraties en andere leuke kadoartikelen.

Maar er is nog veel meer te beleven op de Kerstmarkt. Op het marktplein en in de winkelstraten zijn diverse muziek optredens. 's Avonds komt u ook de midwinterhoornblazers de Vlijtbloazers uit Wapenveld tegen.

Oude fietsen

De historische fietsgroep Old Barrel komt in Hattem door de winkelstraten fietsen. De oldtimer fietsen uit de jaren 1895 tot 1980 zien er nog picobello uit. De outfit van het enthousiaste fiets-gezelschap herinnert aan vergeelde kiekjes uit grootmoeders foto album.
De groep staat opgesteld bij de fietsenmaker. Als ze niet aan het fietsen zijn, geven ze daar tekst en uitleg over hun fietsen.

Taxaties

Verder is het mogelijk om oude voorwerpen op waarde te laten schatten. In het stadhuis is de taxateur dhr. Bonhof uit Wapenveld aanwezig. Net zoals in het tv-programma 'Tussen Kunst & Kitsch' kunt u uw schilderijen, keramiek, sieraden, goud, zilver, glas of munten laten taxeren. Deelname is gratis.

Optredens op de markt

18.30 Jeugdorkest Ontwaakt
19.00 The All Singers
20.00 ZENtrum dans
20.30 Dickens Orkest

Avondwandeling met gedichten

Om 19.30 uur start bij het Toeristisch Informatie Punt een gratis avondwandeling met gezellige lantaarns door het historische centrum van Hattem. De stadsgids Ad Bogaard vertelt de deelnemers onderweg van alles over de geschiedenis van Hattem. De avondwandeling wordt met mooie gedichten opgeluisterd door de dichter Hans Lambrechts.
U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij begroeten u graag op de Kerstmarkt op vrijdag 13 december van 14.00 tot 21.00 uur!

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

 


kerstmarkt

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 85 gasten en geen leden online