Google

It giet oan in Het Spoorwegmuseum

Persbericht,6 december 2013

 

Het is inmiddels een traditie aan het worden, in de wintermaanden kan er geschaatst worden in Het Spoorwegmuseum. Het ijs is inmiddels dik genoeg, tussen de treinen van het museum ligt een prachtige overdekte ijsbaan. Vanaf zaterdag 7 december kunnen bezoekers alvast de schaatsen onderbinden voor een rondje om stoomlocomotief SS 326.

Op zaterdag 21 december gaat Winter Station van start, het gezellige familie-evenement in de kerstvakantie met dagelijks optredens en activiteiten.

Winter Station

Met de prachtige aankleding, de geur van poffertjes en oliebollen en de vrolijke muziek staat Winter Station ieder jaar garant voor een heerlijk dagje uit voor de hele familie. Van 21 december 2013 t/m 5 januari 2014 verkeert het hele museum in sfeervolle wintersfeer. Dagelijks is er een gevarieerd programma met live-muziek, workshops en (kinder)activiteiten. Nieuw dit jaar zijn de ice carving demonstraties. Op het buitenterrein hakt een kunstenaar de mooiste vormen uit grote blokken ijs. De kunstenaars komen direct van het IJsbeelden festival in Zwolle. De beelden zijn gedurende Winter Station te zien, mits het niet te hard dooit natuurlijk...

IJsbaan en carrousel

De ijsbaan en de carrousel blijven publiekstrekkers van jewelste. Het blijft magisch om te schaatsen tussen de oude treinen van het museum of rondjes te draaien in de antieke draaimolen uit 1903. Schaatsen zijn gratis te leen.


Winter Station

21 december t/m 5 januari van 10.00 tot 17.00 uur. Op 1 januari gesloten.

Sfeerimpressie zie het filmpje!

[youtube:http://in.youtube.com/watch?v=YWrx9TkNV8Y&]

Het Spoorwegmuseum

Maliebaanstation
3581 XW Utrecht
Entree: €16,00 (>4 jaar)
Museumkaart gratis

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 123 gasten en geen leden online