voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

WANDELING OP PAASMAANDAGDe lente komt er aan, de nachtvorst is voorbij, dat merk je duidelijk in de arboretumtuin! In de borders steken vele bloembollen de kop op, magnolia's en kerselaars dragen gezwollen knoppen, fris loof en jonge blaadjes komen te voorschijn bij de esdoorns. Breng tijdens het paasweekend of de vakantie een bezoek aan de tuin. Hoog tijd om je gedachten te verzetten en te genieten van het fluiten van de vogels en de mooie dagen buiten.

 

Een nieuwe tuin

Herinner je je nog de oude bezoekerstoegang? Wij al lang niet meer, want die heeft plaats gemaakt voor een nieuwe tuin! Op 23 maart werd een halve hectare achter de cottage plechtig geopend. De borders zijn ontworpen rondom de aanwezige, monumentale bomen en sluiten mooi aan op de arboretumtuin. Slingerende gazons, bijzondere struiken, bloeiende vaste planten en enkele nieuwe tuinbanken. Komt dat zien!

WANDELING OP PAASMAANDAG

WANDELING OP PAASMAANDAGWat zit er achter het doek?

Nabij de nieuwe tuin, aan het einde van de historische coniferendreef, geeft een hek je een doorkijk naar de straatkant. Daar staat het sinds woensdag, na een grondige restauratiebeurt, te blinken als nooit tevoren. Dit jaar is het domein 160 jaar aanwezig in de gemeente Kalmthout. Geen betere gelegenheid dus om de historische datum van 1856 in de verf te zetten.

Kerselaarsroute

WANDELING OP PAASMAANDAGVolg de bloesems doorheen de arboretumtuin. Het boekje bij de uitgestippelde kerselaarsroute geeft je uitleg bij de meest bijzondere exemplaren. De oudste bomen werden begin jaren 50 door Robert en Jelena De Belder aangeplant, vele nieuwe selecties introduceerden zij voor het eerst. Door de grote variatie aan Japanse kerselaars, kun je op elk moment van de lente een andere boom in bloei zien. Nog tot 1 mei!


Kinderworkshop pasen

WANDELING OP PAASMAANDAGMet Pasen voel je de lente, en daar word je vrolijk van! In de workshop bloemschikken, knutselen kinderen tussen 7 en 15 jaar met natuurlijke materialen en frisse kleurtjes. Het eindresultaat is een vrolijk mandje om paaseitjes te verzamelen. Voor de namiddagsessie op zaterdag 26 maart zijn nog plaatsen vrij. Vlug inschrijven via de website, of bel 03 666 67 41.

WANDELING OP PAASMAANDAG

Wandeling op paasmaandag

WANDELING OP PAASMAANDAGGids Miet Wymeersch geeft je inzicht in oude gebruiken en rituelen waarbij bomen een centrale rol spelen. Iedereen kent de kerstboom, maar wat zijn geboortebomen en meibomen? Op deze en andere intrigerende vragen krijg je antwoord, tijdens een inspirerende wandeling door de tuin. Maandag 28 maart van 14 tot 16 uur. Inschrijven is niet nodig.

 

PLANTENDAG zondag 17 APRIL, noteer het in je agenda! Kaarten beschikbaar in voorverkoop aan de balie van het onthaalcentrum.
TIP Koop nu je jaarkaart, en loop op de plantendag meteen door naar de ticketcontrole. Een jaarkaart is geldig van datum tot datum en heb je al vanaf 30 euro. Geniet een jaar lang van onbeperkte toegang, ook bij evenementen,10% korting in het plantencentrum en nog vele andere voordelen!

Arboretum Kalmthout- Provincie Antwerpen
Heuvel 8, 2920 Kalmthout
Telefoon: +32 (0) 3 666 67 41
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.arboretumkalmthout.be

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter