voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

HerdersFair, leuk Oogstfeest HerdersFair Balloo terug van weggeweest

Balloo - Bij de Herders van Balloo wordt op zaterdag 8 en zondag 9 oktober de oogst ingeluid met de sfeervolle HerdersFair. Bezoekers kunnen kennismaken met de bijzondere kwaliteiten van het lamsvlees van het Drents heideschaap.

Er zijn tal van bereidingen zoals lamsham, lamssalami, lam aan het spit, hartige taartjes met lamsvlees. Chef-kok Bauke Mulder van restaurant Van Tarel geeft een workshop lamspaté maken.

 

Daarnaast draait het tijdens de Herdersfair ook om het buitenleven en lifestyle. Er zijn ruim 50 met zorg geselecteerde stands met outdoorkleding, laarzen, houten meubelen, keramiek, gietijzeren lodge pannen, handgemaakte vogelhuisjes, sieraden, kaas, wijnen, homemade jams, vinaigrettes en ambachtelijk desembrood.

HerdersFair, leuk Oogstfeest

Live muziek

HerdersFair, leuk OogstfeestRondom de schaapskooi en op het veld zijn gezellige terrasjes en er is live muziek.

Tijdens het begrazen van het Balloërveld eten de schapen uitsluitend heide, kruiden en gras. Mede door de vele beweging van het dagelijks grazen op het Balloërveld geeft dit een bijzonder smakelijk vlees. Het Drents heidelamsvlees kan zich wat betreft smaak, structuur en kleur meten met wild. Het is een prachtig streekproduct. De lammeren worden geslacht op een leeftijd van circa 18 maanden, nadat ze zich in voorjaar en zomer tegoed hebben gedaan aan de begroeiing van het Balloërveld.

HerdersFair, leuk Oogstfeest

HerdersFair, leuk OogstfeestWol

Naast de culinaire invulling van de fair is er ook aandacht voor de wol van het Drents heideschaap. De internationaal bekende viltster Beatrice Waanders geeft een workshop ruwe vacht vilten. Kaarderij Wollust demonstreert een industriële kaardmachine. In het wolatelier is een prachtige wolcollectie van de handgesponnen wol. Zoals gebreide en geweven woonplaids, robuuste woonkussens en poncho’s. Maar ook ragfijne modeaccessoires van wol gecombineerd met zijde. Er zijn tal van stands met wollen garens, vachten, spinnenwielen, vilt- en breiwerken.

 

HerdersFair, leuk Oogstfeest

Herders van Balloo

HerdersFair, leuk OogstfeestDe Herders van Balloo trekken met hun kudde van 500 Drentse heideschapen rond op het uitgestrekte Balloërveld. Om te voorkomen dat de kudde te groot wordt, worden er elk jaar een aantal lammeren geslacht. Het vlees wordt onder meer door slagerij John van Broekhuizen uit Dalfsen verwerkt tot lamsham en lamssalami. De lamsham ontving de 1e prijs op het ‘Zeldzaam Lekker’ festival. Het kruidige en malse vlees is in opkomst bij de horeca en is door de internationale Slow Food beweging erkend als Presidium.

De HerdersFair wordt gehouden op zaterdag 8 en zondag 9 oktober van 10.30 tot 17.00 uur bij de Schaapskooi van de Herders van Balloo, Crabbeweg 2, 9458 TE Balloo (bij Rolde).

Entree € 5,- t/m 12 jaar gratis. Via de website kunnen plaatsen gereserveerd worden voor de workshops en zijn vooraf entreekaarten met korting te bestellen: www.herdersfair.nl

 

Actie voor vrijkaarten

Voor inzenders van leuke artikelen over hun mooie hobby, heeft VoorPlussers meerdere kaarten beschikbaar voor dit evenemet. Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met twee gratis toegangsbewijzen! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto's. U kunt dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kenbaar maken.

Veel succes, Redactie VoorPlussers

 

HerdersFair, leuk Oogstfeest
De Herders van Balloo trekken met hun kudde van 500 Drentse heideschapen rond op het uitgestrekte Balloërveld. Om te voorkomen dat de kudde te groot wordt, worden er elk jaar een aantal lammeren geslacht. Het vlees wordt onder meer door slagerij John van Broekhuizen uit Dalfsen verwerkt tot lamsham en lamssalami. De lamsham ontving de 1e prijs op het ‘Zeldzaam Lekker’ festival. Het kruidige en malse vlees is in opkomst bij de horeca en is door de internationale Slow Food beweging erkend als Presidium.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter