Programma Selatuinen 2017 Er is weer een mooi programma samengesteld door de organisatie van de Selatuinen.
Natuurlijk hopen we weer veel mensen te zien.
Denk wel even om het eerste concert dit jaar. Laïs! In 2007 vol theater. Het is een beroemde groep en zijn blij dat ze weer willen komen.

Natuurlijk kunnen we in dit geval met slecht weer niet naar binnen uitwijken, dan zouden er veel te weinig mensen kunnen genieten van deze vrouwen. Dus neem regenkleding mee als er onverhoopt slecht weer wordt voorspeld! Het concert is gewoon buiten!
Ingrid Cornelisse & Anton van der Veer

SELATUINEN SEIZOEN 2017 de bult 3 Appelscha 0516514992 0622980132
De Muziekzomerkaart voor € 35,00 geeft toegang tot alle concerten soms met bijbetaling. Concertcadeaubon € 9,50. Reserveren (bij slecht weer) gewenst. Binnen is beperkt ruimte en vol is vol. Voor buiten; neem een kussentje of iets van plastic mee, u zit op het gras

Midsummer Tales; Laїs, een optreden van wereldvermaard folktrio uit België.
Zondagmiddag 7 mei van 14.00 – tot 16.30 uur

Programma Selatuinen 2017

Belgische engelenstemmen geven concert in theatertuin
Laїs – drie Belgische zangeressen met ‘angel voices’, volgens Emmylou Harris. Zij zongen het afgelopen decennium op Pinkpop en Rock Werechter, toerden met Sting door Frankrijk, speelden met het London Chamber Orchestra en maakten een concerttour door China. En datzelfde Laїs zong 7 jaar geleden al in de Selatuinen te Appelscha ...ze komen weer! Het openluchttheater, de tuin, de hapjes, het prachtige weer en het enthousiaste toegestroomde publiek speelde wellicht een rol bij de toezegging van de dames om terug te komen, maar het optreden in Friesland past ook bij de eigenzinnigheid die de zangeressen al sinds hun debuut in 1998 aan de dag leggen.
Met middeleeuwse teksten op eigen melodieën brachten Jorunn Bauweraert, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix destijds een volstrekt nieuw geluid in de Vlaamse folktraditie. Niet alleen verstokte volksmuziekpuristen, maar ook de popminnende jeugd reageerden laaiend enthousiast op de onnavolgbare samenzang van het jonge drietal. A capella zingend of begeleid door de eigen folkrock band, de tintelingen die de harmonische stemmen van Laїs teweeg brachten, liepen zowel over ruggen in het Vlaamse ‘kappelkescircuit’ als tussen de schouders op rockfestivalterreinen. Pure magie, vonden niet de minste muzikanten, maar de overrompelende lof en de daaropvolgende tournees door het buitenland beletten de eigengereide vrouwen allerminst om nieuwe wegen in te slaan. Op de derde cd Douce Victime, opgenomen in de Abbey Road studio, voegden zij naast teksten uit het Vlaams liedboek eigenzinnige interpretaties toe van Jacques Brel klassiekers, liedjes van Herman van Veen, en feestelijke cajun covers.
Ah bon, inmiddels zijn we alweer 7 jaar verder en met Tim Vandenbergh op contrabas en Seraphine Stragier op cello, harp en viool brengen ze weer een volledig vernieuwd repertoire, gebaseerd op veelzijdigheid, meerstemmigheid, schoonheid en frivoliteit. Wat het publiek in de theatertuin van het veelzijdige drietal mag verwachten... licht in duisternis en verbroedering! Laїs komt en doet wat ze het beste kunnen; zingen met duivels genoegen en in perfecte harmonie.Ze komen weer naar Appelscha. Echt waar.
Zangeressen: Jorunn Bauweraert, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix. Op contrabas Tim Vandenbergh en cello/harp en viool, Seraphine Stragier.
Entree € 15.00 met muziekzomerkaart en BeMyGuestbon € 5,50 Reserveren wenselijk. Gezien de tuin en theater in 2010 helemaal vol stroomde dient u er rekening mee te houden dat met slecht weer alleen de Laïsmeiskes droog staan, neem dus wat bescherming voor u zelf mee. (geen paraplu dat belemmert anderen achter u).

R&G TANGO DUO; It takes two to tango..


Zondagmiddag 28 mei van 14.00 – tot 16.30 uur

Programma Selatuinen 2017Zet Robin El- Hage en Gustavo Cabrera samen op een podium en dan heb je tango!
Vurige hartstocht, hopeloze liefde en bitterzoete herinnering zijn de ingrediënten van de opwindende wereld van de tango. Beiden mannen voelen dat haarscherp aan ze hebben elkaar daarin gevonden. Vanuit het conservatorium en de klassieke muziek in het tango-orkest OTRA. Hun vrije muzikale manier van spelen vol muzikale grapjes en fijne nuances bracht ze automatisch bij elkaar.
Gustavo die al vanaf zijn 5e viool speelt lijkt er wel mee vergroeid, hij speelt zoals u en ik lopen kunnen en niet alleen klassiek maar in heel veel verschillende stijlen.Tango, jazz en het heerlijk improviseren hebben zijn voorkeur. Meesters in de tangowereld zoals Atilio Stampone en Leopoldo Federico hebben hem de fijne kneepjes bijgebracht, nu componeert en arrangeert hij ook nog voor andere ensembles, kortom een talent.
Robin, werd al jong gegrepen door muziek. Zijn vader stimuleerde en motiveerde hem om meer dan een instrument te bespelen. Zo kwam daar de accordeon, bandoneon en viool in huize Hage. Robin bespeelde ze allen met enthousiasme en dat leidde hem al op 10 jarige leeftijd tot vaste kerkorganist. Het is dan ook geen wonder dat hij terechtkwam op het conservatorium van Rotterdam waar hij in 2016 cum laude afstudeerde voor piano-Argentijnse tango. Zijn vingers bewegen zich met een natuurlijk elan over de toetsenborden vrijerlijk improviserend tussen alle stijlen door.
Gustavo Cabrera en Robin El- Hage zijn geboren muzikanten. De een met wortels in California en Argentinie, de ander opgegroeid hier vlakbij in Oosterwolde in Friesland. Het is geweldig dat deze 2 hier in de Selatuinen komen spelen.
We verheugen ons op een bruisend,melancholiek en muzikale middag
R&G Tango-Duo; Robin El- Hage, piano en Gustavo Cabrera, viool.
Entree € 9.50

ROMANTISCHE SERENADES DOOR TWEE HEREN.


Zondagmiddag 18 juni; Niels Kuipers; bariton, Ruben Tekelenburg; pianist.
Liederen van R. Schumann en F. Schubert.

Programma Selatuinen 2017Niels Kuipers geboren Fries komt met Ruben Tekkelenburg naar Appelscha. Niels had op jonge leeftijd geen flauw vermoeden van de zangcarriere die later zou volgen. Techniek, dat leek hem wel wat. Edoch het bracht geen voldoening en er volgde een switch naar verpleegkunde. Daar leek muziek in te zitten, letterlijk dan, al zingende tijdens het studeren bleek zijn talent in die speciale muzikale richting. Eerst waren er toen de zanglessen bij Marie Verheij en nauwelijks drie jaar later begon Niels zijn studie klassiek zang aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en studeerde bij Riekje Bakker en Elena Vink. Vanaf dat moment gaat het hard. Solopartijen bij de Nederlandse reisopera en de International Belcanto Academy hebben hem al roem gebracht.

Ruben Tekelenburg is van jongsaf al met muziek bezig geweest. Vanaf zijn zesde speelde het keyboard de belangrijkste rol. Later met succes vervangen door de piano. Op zijn zestiende won hij een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent, nou aanstormend was hij zeker. Hij bestormde de podia en haalde meerdere prijzen, oa 2e prijs bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours en 2e bij het JMCO (met ensemble).Op het conservatorium studeerde Ruben bij Sepp Grotenhuis en Frank van de Laar, en hij rondde zowel zijn bachelor- als masterstudie aan het conservatorium af met een 9. En dan? Zo schrijft Ruben op zijn blog. Concertpianist of lesgeven? Ruben doet beide, veel leerlingen en dan ook nog concerteren

Niels zingt liederen van R Schumann en F Schubert en misschien nog iets van een Engelse componist passend in een toch wat Engels aandoende tuin. Ruben speelt op zijn eigen onnavolgbare manier piano. We gaan ze zien en horen!

Zondagmiddag 18 juni; Niels Kuipers; bariton, Ruben Tekelenburg; pianist.
Selatuinen aan De Bult 3 in Appelscha. Entree € 9.50
Reserveren wenselijk

Vanaf zaterdag 19 augustus t/m zaterdag 16 september is er werk te zien van Saber Mikael en van zijn cursisten in de Selatuinen. Mocht u het buiten de concertdata willen bekijken laat even weten, dan zorg ik dat er iemand is.
Even bellen of mailen volstaat. info @selatuinen.nl of 0622980132

 

MUZIEK! Marjolein Meijers

Programma Selatuinen 2017Het bruist, zindert, lacht en ontroert.
Zaterdagmiddag 26 augustus van 14.00- tot 16.30

MUZIEK!
Marjolein Meijers maakt muziek, al een leven lang. In 2016 staat zij 40 jaar op de planken!
Met bandjes, De Berini's, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers

'MUZIEK!' heeft veel nieuwe muziek, veel nieuwe liedjes, Nederlandstalig.
Ga mee met Marjolein op een muzikale wereldreis. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika.

'MUZIEK!' staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit ook vol vrolijke en ontroerende verhalen.
Een Smaakvol vervolg op 'Van Berini tot Solex!'

'MUZIEK!' is een Wereldband!

De afwisseling waarmee dit alles wordt gebracht resulteert erin dat het publiek in een emotionele achtbaan terechtkomt. Vrolijkheid, verdriet, verbazing en uitzinnigheid in een recordtempo.
Muzikanten Walter en Onno Kuipers steunen haar als een geoliede machine.’

26 augustus 2017 zaterdagmiddag; 14:00 uur: MUZIEK!; Marjolein Meijers met Walter en Onno Kuipers
Entree € 9,50
Reserveren wenselijk.

Passies ; verhalen, muziek en eten!

Programma Selatuinen 2017Zondagmiddag 10 september vanaf 14.00

fotograaf Sijtze Veldema

Verhalen over smakelijke eetgewoontes, bijzondere rites aan tafel gelardeerd met saxofoonstrofes en tussendoor bijpassende gerechten uit de Selatuinen.
passies komen samen; verhalen, muziek en eten!
Voor de verhalen hebben we: Nelle Raaphorst
Nelle Raaphorst een beproefd verhalenvertelster oa bij het gezelschap van het Westerkwartier en bij de Vertellers in Friesland neemt ons een hele middag mee in een wereld vol krankzinnige, heerlijke, eetlust opwekkende en soms vol lust zittende verhalen. Om te huilen, te gruwelen, te watertanden, te verlekkeren, te dromen kortom een middag die hongerig maakt.
Voor de muziek hebben we; Steven Sluiter
Steven Sluiter bespeelt de saxofoon al vanaf zijn 8e jaar en ontdekte later op het conservatorium zijn liefde voor de bigband. Hij is gaan dirigeren en heeft verscheidene prijzen binnengehaald, oa met de Bigband van de Stedelijke muziekschool en met de Stageband. Hij speelt daarnaast zelf nog in heel wat orkesten.
In 2016 is de saxofoon van Steven al eens de muzikale partner geweest van een sfeervol verhaal van Nelle in theater de Kolk in Assen. Steven wist de saxofoon te laten trillen, zingen en grommen onder en tussen het verhaal door, verzachtend, versterkend, de perfecte combinatie. Natuurlijk horen we hem ook solistisch spelen waarbij hij weer heel andere kanten van de saxofoon zal laten horen.
Voor het eten hebben we; Ingrid Cornelisse van de Selatuinen
Ingrid kookt al heel wat jaartjes voor gasten van de B&B Selatuinen en voor ieder die eens wat anders wil op zijn verjaardag, reunie of familiefeest. Tegenwoordig zelfs voor mensen die thuis gasten krijgen. Vandaag speciale gerechten, afhankelijk van de verhalen van Nelle voor alle muziek- en eetliefhebbers in de Selatuinen. Alles tussen de verhalen door.
Passies; Nelle Raaphorst, verhalenvertelster en Steven Sluiter saxofonist.
Keuken ; Ingrid Cornelisse Entree € 18.50 muziekzomerkaart en BeMyGuestbon € 9.00
Reserveren noodzakelijk.

Selatuinen
Tuinarchitectuur
B&B, Theater, Tuinpaviljoen
8426 SK Appelscha, de Bult 3
0516 514992
www.selatuinen.nl

 

 

RSS / Twitter