plantenmarkt activiteiten paasvakantie in Arboretum KalmthoutHet worden kleurige en fleurige dagen vol paasversiering en bloesems. Verwacht je aan mooie lentebloeiers om te bewonderen, plezierige activiteiten voor jong en oud en interessante wandelingen.
Op 15 april kun je op onze plantendag plantjes en advies vinden van met zorg geselecteerde kwekers en verkopers.

PAASSPEURTOCHT

Deze paasvakantie zoek je naar afbeeldingen van paaseieren, en grote gekleurde konijnen met onze paasspeurtocht. Vind je het gouden konijn? Dan ben je een uitstekende speurneus! Wie zoekt die vindt, en wordt beloond met een chocolade verrassing.
van zaterdag 31 maart t/m zondag 15 april
€ 2,5 per deelname

activiteiten paasvakantie in Arboretum Kalmthout

stappen op boomstammenWANDELEN OVER BOMEN

Bekijk de tuin vanuit een ander perspectief! Wandelen over bomen is een vijftig meter lang stammenpad uit populier, magnolia, robinia, berk en kerselaar en vormt een permanent initiatief. Het pad voor de hele familie ligt wat verstopt tussen bodembedekkende bamboe. Avontuur verzekerd!

SEIZOENSWANDELING: RITUELEN EN SYMBOLIEK

Bomen hebben altijd een centrale rol vervuld in het leven van de mens. We beseffen het misschien niet meer, maar in ons dagelijks leven vinden we nog vele rituelen en symbolen uit het voorchristelijke natuurgeloof. Miet Wymeersch vertelt over de symboliek van de bomen, gaande van Keltische tot Westerse gebruiken en betekenis.
> zondag 1 april, 14 uur
> inschrijven is niet nodig

Prunus met Pasen Arboretum Kalmthout

JAPANSE KERSELAARS – BLOESEMROUTE

Volg de wolken van bloesems doorheen de arboretumtuin en ontdek de grote variatie aan Japanse kerselaars. De oudste bomen werden begin jaren 50 door Robert en Jelena De Belder aangeplant, vele nieuwe selecties introduceerden zij voor het eerst.
In april volg je de uitgestippelde bloesemroute die je langs de mooiste bomen leidt. Het boekje bij de route geeft je uitleg bij de meest bijzondere exemplaren.
> van zaterdag 31 maart t/m maandag 30 april

RENOVATIE VANGEERTENHOF

kind met schaapjes activiteiten paasvakantie in Arboretum KalmthoutDe hekken rondom het gebouw verraden het al: er beweegt iets in het Vangeertenhof! Het historische gebouw krijgt in 2018 een make-over dankzij de provincie Antwerpen. Het oorspronkelijke zomerverblijf uit 1885 van de familie Van Geert was aan herstelling toe en krijgt de elegante en romantische uitstraling die het had rond de eeuwwisseling van 1900.
> meer informatie op de website

Winkel met Pasen in Arboretum KalmthoutPLANTENDAG VOORJAAR

Zondag 15 april brengen zorgvuldig uitgekozen
plantenverzamelaars en -verkopers hun planten en expertise naar arboretum Kalmthout. De voorverkoop van tickets is reeds gestart. Door je toegangsticket op voorhand te kopen, hoef je niet aan te schuiven aan de ticketkassa en loop je meteen door naar de controle.
Koop je ticket voor de plantendag nu voor € 8.5 aan de balie. Kom je graag vaker naar de arboretumtuin? Vanaf € 30 heb je een jaarkaart en geniet je naast gratis inkom op de plantendag, nog van veel andere voordelen.

Voor meer info zie Arboretum Kalmthout

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 224 gasten en geen leden online