Data Kom in de Kas 2019Kom in de kas en beleef een wereldse dag op 6 en 7 april 2019!

Op 6 en 7 april 2019 zetten zo’n 200 enthousiaste kwekers de deuren van hun kas open. Het is dan Kom in de Kas en iedereen kan kennis komen maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

De Nederlandse glastuinbouwsector staat voor wereldse, eerlijke, eigentijdse en verantwoorde producten. Kom op 6 en 7 april 2019 naar de kassen voor een dagje werelds genieten. Laat je verrassen door de vele verschillende, prachtige producten die door de kwekers worden ge-kweekt en die hun oorsprong van over de hele wereld hebben. Van paprika’s uit Midden-Amerika, de prachtige Phalaenopsis uit Zuidoost Azië tot de Chrysant uit China en Japan. Zo maar een paar voorbeelden.

Data Kom in de Kas 2019

Data Kom in de Kas 2019Wereldwijd

De producten uit de kassen vinden niet alleen hun weg naar de Nederlandse consument, maar worden wereldwijd afgezet. In de EU is Nederland de grootste exporteur op het vlak van Agri & Food en tweede in de hele wereld! (bron CBS) Een sector die er dus toe doet. Tijdens Kom in de Kas kun je van alles vragen aan de kweker. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten heen gaan en hoe ze worden gebruikt. Naast een lekker en ontspannend uitje, wordt het zo ook nog een leerzaam uitje. Kom werelds genieten in de Nederlandse kassen.

Activiteiten

Tijdens Kom in de Kas worden diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Van proeve-rijen van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt, bloemschikken, plantje potten tot speur-tochten door de kas. In veel regio’s liggen springkussens waarop de kinderen zich kunnen uitleven en zijn er schminkers actief. Kortom een gratis en leerzaam uitje voor het hele gezin.

Data Kom in de Kas 2019

Data Kom in de Kas 2019

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In het weekend van 6 en 7 april 2019 openen zo’n 200 bedrijven verspreid over Nederland hun deuren om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. De toegang is gratis. Wil je al eerder met een groep een bezoek brengen aan de kassen? Dat kan op afspraak in 19 regio’s. Kijk voor meer informatie op www.komindekas.nl/groepsbezoek. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 152 gasten en geen leden online