Eten & Drinken

Delft, december 2013

Persbericht, DELFT – Wie Delft op een wel heel bijzondere culinaire manier wil ontdekken, moet beslist meedoen aan de Winter Wonder Wandeling. Het thema is de Delftse Donderslag, de stadsbrand uit 1654 waarbij de bliksem de houten torenspits van de Nieuwe Kerk raakte.

 

Wat maakt de Italiaanse keuken voor ons zo aantrekkelijk? Zijn het die mooie olijfolie en balsamico's, de verse pasta, de zongerijpte groenten, de geurige kruiden? Of zijn het de pure gerechten, die soms zo simpel lijken, maar waarvan het recept vaak van moeder op dochter is doorgegeven? Nu het volop zomer is, neemt Oil & Vinegar ons mee naar Sicilië en zoomt in op la Cucina delle Siciliane. Een culinaire ontdekking, want die mamma's daar weten écht wat lekker is. Ook voor ons maken zij er deze zomer een feestje van!

In Sicilië wordt vooral de Regno di Ulivi olijfolie gebruikt, geperst uit olijven van vulkanische grond.

Muzikaal Genieten met fado en heerlijk eten

Genieten staat bij 'Op Hodenpijl' in Schipluiden boven aan! En wanneer kan dat nu beter dan tijdens een maaltijd met seizoens- en streekproducten, een goede biologische wijn en omlijst door de prachtige fadomuziek van Maria Fernandes.
Muzikaal Genieten vindt plaats in restaurant de 'Herdershof'. Onze koks bereiden een prachtige maaltijd en terwijl je geniet van het beste wat 'Op Hodenpijl' te bieden heeft, luister je passionele Portugese fado.

5 & 6 oktober in De Americahal in Apeldoorn .

Het Evenement voor de zoete hobby & professionele bakker. Hier kunnen taartenbakkers/sters, taartdecorateurs, cupcake diva's, koekjesversierders, suikerkunstenaars en chocoholics hun hart ophalen. De laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van zoete versnaperingen en decoratief gebak voor het brede publiek is hier te vinden.

Liefde is.......samen genieten

Liefde is.......samen zijn en samen genieten. Op 14 februari vieren wij de liefde op landgoed Mariënwaerdt, want dan is het weer Valentijnsdag! Neem uw geliefde mee naar Brasserie Marie en geniet samen van een 4-gangen Valentijndiner bij kaarslicht, terwijl u luistert naar romantische liedjes van de troubadour.

We hebben weer zin in een feestje, eindelijk weer een speciaal themaweekend!!
De donkere dagen vóór kerst, er werd al vaak om gevraagd, nu dan eindelijk weer na het Keltisch weekend:
een midwinter-weekend

Van 16 t/m 18 december, helemaal verzorgd:

 

Een avondje gezellig uit met een heerlijke maaltijd en sfeervolle muziek

6 oktober Betuwse avond in Brasserie Marie
Een bijzondere avond met Betuwse liederen, verhalen, gedichten en een diner met streekgerechten. Pianiste Ineke Geleijns en zangeres Marianne Koopman brengen liederen ten gehore over de Betuwe, singer-songwriter Dick van Altena zingt in Betuws dialect liedjes over de Betuwe en de mensen die er wonen en Ludo Hoefnagels, één van de bevlogen gidsen van Landgoed.

De oorsprong van Taart&Trends ligt bij het "De Leukste Taarten"forum. Dit forum had in het voorjaar van 2006 tussen de paar honderd leden die het op dat moment telde, een kleine groep zeer actieve leden die elkaar graag eens "live"wilden ontmoeten.
Omdat ontmoetingen meestal niet spontaan plaats vinden en we het toch wel leuk zouden vinden dat er hier toch ook eens iets te doen zou zijn zoals bijvoorbeeld in Engeland al jaren het geval is, heeft Ria (voorzitter van
Taart&Trends) toen de stoute schoenen aangetrokken en met behulp van enkele enthousiaste forumleden het eerste evenement georganiseerd: De Leukste Meet and Greet!

 CULINAIRE BELEVENIS EN HISTORISCHE STADSWANDELING
Vanaf 19 september staat Delft weer in het teken van culinair genieten want dan gaat Ontdek Culinair Delft weer van start. Een week lang - tot en met 25 september - kunnen bezoekers en bewoners van Delft voor € 59,50 heerlijk genieten van een viergangendiner incl. vier drankjes in vier verschillende restaurants in Delft. Tussen de gangen door wandelen de deelnemers met een routebeschrijving langs de mooie historische plekjes van Delft naar het volgende restaurant.

Persbericht
Amsterdam, 31 maart 2011

Het aspergeseizoen is begonnen en Culinaire Versmarkt komt dit jaar met een sublieme, superieure aspergesoort: De Asperlette. De Asperlettes zijn romiger, malser en energieker door de oogst van de jonge percelen. Hierdoor is deze koningin onder de asperges, gelimiteerd en ongeveer drie weken te bestellen via Culinaire Versmarkt.

Dit weekend zal Restaurant 't Olde Regthuys uit Elburg een wildproeverij verzorgen tijdens de Woon, Wild en Kroonluchtermaand bij Kroonluchteratelier De Rode Hoeve te Oldebroek.
Diverse restaurants zullen op de zaterdagen in oktober hun culinaire kunsten laten zien tijdens de Wildproeverijen van Kroonluchteratelier De Rode Hoeve in Oldebroek. Deze vinden plaats in het kader van de Woon, Wild en Kroonluchtermaand. Deelnemende restaurants zijn De Veldhoeve uit Epe, Amuse uit 't Harde, 't Olde Regthuys uit Elburg en Kaatje bij de Sluis uit Blokzijl.

 

Op 15, 16 en 17 mei 2010 vindt de eerste koffie- en theebeurs van Nederland plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Op maar liefst 6.000 vierkante meter zal een veelheid aan deelnemers acte de presente geven en hun meest recente noviteiten presenteren op het gebied van koffie en thee. Verder worden er workshops, demonstraties en lezingen van nationale en internationale koffieprofessionals georganiseerd.
De beurs is bedoeld voor zowel consumenten als horeca en bedrijven.

 

 

 

 

 

 

Qualis exclusieve wijnen

Welkom in de échte wijnwereld

Ontdek de kwaliteitswijnen van de oude én de nieuwe wijnwerelden. Qualis exclusieve wijnen biedt u het beste wat producenten uit de gehele wereld weten te maken. In elke editie van Qualis Magazine worden de geselecteerde wijnen voor het komende kwartaal gepubliceerd. Zodat u weet wat u kunt verwachten en alvast halsreikend kunt uitzien naar de komende zending. Voor de eerste kwartaalkeuze hebben we maar liefst zes wijnen geselecteerd, zodat u direct kennis kunt maken met een flink aantal toppers uit ons assortiment.

Na een grootscheepse verbouwing is Oud Sluis weer klaar voor de toekomst. Het restaurant is ‘sexy chique' en de keuken heeft internationale allure, vindt Sergio Herman. ‘Alles is ingebouwd, dat is strak en geeft rust. Ook in mijn kop.'

‘De keuken is compleet vernieuwd, eetzaal is uitgebreid, je herkent de zaak vanbinnen niet terug', zegt broer Michel Herman, woordvoerder van het driesterrenrestaurant in Sluis, trots. ‘Eigenlijk staan alleen de buitenmuren nog overeind.'

 

 

Geniet van hét culinaire buitenevenement van 2009 waar eerbied voor de goede en eerlijke smaak centraal staat. Optimaal genieten van eten, drinken, natuur, vuur, passie en eerlijke smaak!

Op 18, 19 en 20 september staat Stadslandgoed De Kemphaan in Almere drie dagen lang in het teken van de goede en eerlijke smaak. Producenten met eerbied voor kwaliteit laten bezoekers kennismaken met de mooiste producten van eigen bodem, maar ook smaken van buiten de grenzen komen aan bod.

 

 

 

ImageSmaakparade

Over drie weken is het zover, dan vindt de tweede editie van de Smaakparade plaats. Kom op 3, 4 en 5 oktober naar Stadslandgoed de Kemphaan in Almere en geniet van de goede en eerlijke smaak. Wandel langs de verschillende producenten, kijk mee in het Theater van de Smaak of leer iets nieuws in de Workshoptent.

Het programma krijgt steeds meer invulling, de puntjes worden op de i gezet.
Trek uw jas aan en kom naar de Smaakparade voor het grote genieten!
ImageSmaakparade

Aankomende week start de opbouw van de Smaakparade, want volgende week is het al zover! De tweede editie van Smaakparade begint op vrijdag 3 oktober om 12.00 uur! Wist u al dat u als VIP van de Smaakparade kunt genieten? Het Apollo Hotel Almere City heeft hiervoor speciaal het Smaakparade VIP Arrangement samengesteld! Met twee personen geniet u van een overnachting in het hotel met luxe ontbijt en diner en ontvangt u bovendien een jaarabonnement op het culinair magazine Smaakwereld, een fles champagne op de kamer én toegangskaarten voor de Smaakparade cadeau!

 

ImagePersbericht:
4 oktober 2008

Een originele kinder-/verjaardagstaart maak je zelf! Weet je niet hoe? Kom naar het taartevenement van Taart&Trends.
Op 25 oktober 2008 zal in Hilversum het evenement Taart&Trends plaatsvinden.
Het thema is dit keer Hollands Glorie. Hobbyisten in “taartdecoreren” kunnen zich tijdens het evenement uitleven met alles op taartgebied. Er zijn taarten, chocolade, suikerwerk & marsepein, cakejes en klein gebak te bewonderen. Al deze lekkernijen zijn prachtig gedecoreerd.
Uiteraard is er ook altijd gelegenheid vele mooie decoraties te proeven. Standhouders verkopen materialen om thuis aan de slag te kunnen met taartdecoraties. Ook worden er op deze dag demonstraties over en workshops in diverse decoratie technieken gegeven. Uiteraard zal de taartenwedstrijd één van de hoogtepunten van deze dag zijn.RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 226 gasten en geen leden online