Persbericht
Amsterdam, 31 maart 2011

Het aspergeseizoen is begonnen en Culinaire Versmarkt komt dit jaar met een sublieme, superieure aspergesoort: De Asperlette. De Asperlettes zijn romiger, malser en energieker door de oogst van de jonge percelen. Hierdoor is deze koningin onder de asperges, gelimiteerd en ongeveer drie weken te bestellen via Culinaire Versmarkt.

Met gepaste trots presenteren Culinaire Versmarkt en Will Teeuwen (Teboza) de Asperlettes. Naast de Limburgse zandgronden die van invloed zijn op de smaak, heeft ook de leeftijd van het perceel hier invloed op. Hoe jonger het perceel, hoe energieker de plant en hoe malser de asperges. Jonge asperges van de Limburgse zandgronden geven dus de allerbeste smaak.

Asperges zijn al jaren het witte goud van Nederland en geliefd door velen. Men kan niet wachten totdat de koningin van de groentes weer verkrijgbaar is om klaar te maken op vele verschillende manieren. Op www.culinaireversmarkt.nl kan men de aankomende drie weken zes heerlijke traditionele aspergegerechten vinden waarbij men de Asperlettes kan bestellen.

De Peel- en Maasregio vormt al eeuwenlang de bakermat van de Nederlandse aspergeteelt. Niet zonder reden: de Noord-Limburgse zandgronden brengen de lekkerste asperges voort. Asperges gedijen namelijk uitermate goed op de luchtige Limburgse zandgronden; hier kunnen ze groeien zonder stress, wat zorgt voor een volle en malse aspergesmaak- de échte aspergesmaak.Over Culinaire Versmarkt

Culinaire Versmarkt is een online specialiteitenwinkel waar je simpel en snel de meest bijzondere, verse ingrediënten voor een culinaire maaltijd besteld. Speciaal voor de hobbykok, culinaire genieter en fijnproever die waarde hecht aan kwaliteitsproducten en een tinteling van de smaakpapillen.


Over Teboza

Teboza en haar teler is een Nederlandse familieonderneming die zich volledig heeft gespecialiseerd in de teelt van Asperges & Aspergeplanten. Tevens heeft Teboza een eigen Research en Development afdeling welke zich voornamelijk bezig houdt met de ontwikkeling van nieuwe rassen.

Voor meer info zie Culinaire Versmarkt.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter