De oorsprong van Taart&Trends ligt bij het "De Leukste Taarten"forum. Dit forum had in het voorjaar van 2006 tussen de paar honderd leden die het op dat moment telde, een kleine groep zeer actieve leden die elkaar graag eens "live"wilden ontmoeten.
Omdat ontmoetingen meestal niet spontaan plaats vinden en we het toch wel leuk zouden vinden dat er hier toch ook eens iets te doen zou zijn zoals bijvoorbeeld in Engeland al jaren het geval is, heeft Ria (voorzitter van
Taart&Trends) toen de stoute schoenen aangetrokken en met behulp van enkele enthousiaste forumleden het eerste evenement georganiseerd: De Leukste Meet and Greet!

Kwamen er in het voorjaar van 2006 nog tussen de 20 en 30 bezoekers, in het najaar van 2006 melden zich ongeveer 75 enthousiastelingen. Hierdoor werden we verplicht te verhuizen naar een zaal die we toen hebben gehuurd bij een partycentrum in Hoogland (Amersfoort).

Ria had inmiddels hulp gekregen van Francisca en Evelien en met zijn drietjes richtten ze de vereniging "Taart&Trends"op.

En de groei ging door: In het voorjaar van 2007 werden er rond de 100 workshopplaatsen verkocht,terwijl in het najaar op de beurs meer dan 400 bezoekers welkom werden geheten,terwijl er niet meer dan 350 gasten tegelijkertijd in de zaal mochten zijn. Tijd voor een 2e verhuizing!

Voor het volgende evenement in het najaar van 2008 verhuisden we naar Hilversum (Dudok Arena),waar we tot 2000 bezoekers tegelijkertijd konden herbergen. Voorlopig ruimte genoeg dachten we, maar in 2010 kwamen er circa
3300 bezoekers. Dus moest Taart&Trends op zoek naar een "nieuwe jas"voor de beurs. Na enige tijd zoeken en enkele tips zijn we voor 2011 neergestreken in de America hal in Apeldoorn. Met circa 6000 m2 beursvloer en enkele conferentiezalen hoopt het bestuur van Taart&Trends hier weer een aantal jaren vooruit te kunnen.

Inmiddels wordt het bestuur achter de schermen ondersteund door Siska en Froukje, voor de administratie en de PR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hopen dit jaar uiteraard weer op een record aantal bezoekers,maar bovenal op een gezellig en geslaagd evenement! Het thema is "Jubileum" vanwege het 5 jarig bestaan van het evenement. Het aantal standhouders is wederom gegroeid en we mogen deze zelfs vanuit de USA en Engeland verwelkomen.
Met als toef op de taart op 7 oktober seminars van meester patissier en meester kok Rudolph van Veen, bekend van Life4you met Carlo Boszhard en Irene Moors van RTL4 en The Taste of Life. Op 7 & 8 oktober zijn er masterclasses van toppatissier Jeroen Goossens, bekend van de bruidstaart van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima, trainer van het Australisch patisserie team en uiteraard bekend van de masterclasses tijdens Taart&Trends 2010. Ook de Busstop-Bakery, een project van Rudolph van Veen zal op vrijdag aanwezig zijn.

Wanneer: 7 & 8 oktober 2011

7 okt. : 11.00 - 20.00 uur
8 okt. : 11.00 - 17.00 uur
Waar: America hal Laan van Erica 50 7302HK Apeldoorn
Parkeren: voldoende gratis parkeergelegenheid
Website: www.taartentrends.nl

Hier vind u een impressie van Taart&Trends 2010. Een videoproduktie van Pammela Starke.

[youtube:http://in.youtube.com/watch?v=EMNKJkunpRk&]

Maak kans op gratis toegangskaarten!

‘Het is altijd leuk om te kijken wat andere mensen maken en het brengt je zelf vaak ook op leuke, nieuwe ideeën'. Ook op deze site kunt u uw creaties plaatsen!
Een leuk artikel bestaat uit:
1. Een (of meerdere) duidelijke foto('s) van de creatie (bij voorkeur JPEG)
2. Een lijstje van 'ingrediënten'; dus wat heb je nodig?
3. Het 'recept'; dus hoe moet je het maken?
De artikelen zullen dan op deze site geplaatst worden en onder de leukste inzenders verloten wij wat vrijkaarten voor Taart&Trends 2010!


Entree: €10,00 aan de kassa
Voorverkoop €8,50. Voor adressen: zie website

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier! 

RSS / Twitter