Wat maakt de Italiaanse keuken voor ons zo aantrekkelijk? Zijn het die mooie olijfolie en balsamico's, de verse pasta, de zongerijpte groenten, de geurige kruiden? Of zijn het de pure gerechten, die soms zo simpel lijken, maar waarvan het recept vaak van moeder op dochter is doorgegeven? Nu het volop zomer is, neemt Oil & Vinegar ons mee naar Sicilië en zoomt in op la Cucina delle Siciliane. Een culinaire ontdekking, want die mamma's daar weten écht wat lekker is. Ook voor ons maken zij er deze zomer een feestje van!

In Sicilië wordt vooral de Regno di Ulivi olijfolie gebruikt, geperst uit olijven van vulkanische grond.

Deze geeft een heel bijzondere smaak aan gerechten. Ook met pomodori wordt getoverd, zoals we kunnen proeven in de salsa en pesto della mamma. Speciale trucjes zorgen voor een echte Zuid Italiaanse smaak, zoals het gebruik van de pesto al limone en wat zoutkristallen over een gerecht. Niets wordt weggegooid, kliekjes gaan in de heerlijkste pasta en ravioli. Heel lekker zijn de typische Siciliaanse gerechten, zoals Caponata con le sarde ripiene. En je gaat daar pas van tafel na een Dolce.
Sicilië ligt deze zomer bij ons om de hoek. De hele maand is het een Siciliaans feest bij Oil & Vinegar. Eind augustus zijn er speciale proeverijen om la Cucina delle Siciliane LIVE mee te maken. Dat betekent kijken, zelf maken, proeven en allerlei ideeën en recepten mee naar huis nemen. Voor wie al eens in Sicilië was: een feest der herkenning. Voor ieder ander: een heerlijke middag en een culinair zomeruitje.
Zuid-Italiaanse taferelen bij Oil & Vinegar komende maand.
Je waant je regelrecht in de keuken van een Siciliaanse mamma, die trots is op de producten en gerechten van haar prachtige eiland. Zij weet hoe je iets echt lekker maakt en zij geeft deze maand aan ons haar keukengeheimen prijs.


Een feest der herkenning, voor iedereen die al eens in Sicilië is geweest. Een traktatie voor ieder ander, die dol is op de authentieke Italiaanse keuken of deze juist wil leren kennen.
Het is er allemaal, van olijfolie tot amarettokoekjes, van heerlijke bruschettakruiden tot alles om de lekkerste pasta en ravioli te maken. Inclusief tips en trics om die authentieke Siciliaanse smaak ook hier op tafel te krijgen. Alles is te proeven en recepten liggen klaar om mee te nemen.

Eind augustus zijn er speciale proeverijen, voor wie de kunst graag wil afkijken en van alles wil vragen.


Oil & Vinegar organiseert Siciliaanse Proeverijen!

Als echte belevingswinkel organiseert Oil & Vinegar regelmatig proeverijen en workshops waarin u van alles op culinair gebied leert én kunt proeven. Een leuk uitje met vrienden en/of collega's. U bent van harte welkom!
Met het nieuwe thema "La Cucina delle Siciliane" dat in onze winkels van start is gegaan, laten wij u kennis maken met de pure en veelzijdige Siciliaanse keuken. We introduceren authentieke Siciliaanse producten en nieuwe receptkaarten die voor u klaarliggen tijdens onze Siciliaanse Proeverij. Wat dacht u bijvoorbeeld van "ravioli al limone e carciofi"? Dat zijn gevulde pastakussentjes bereid met artisjokken en onze overheerlijke nieuwe limoen-pesto. Maak ook kennis met "caponata"; een typisch traditioneel Siciliaans stoofpotje op basis van onder andere azijn, olijfolie, suiker, tomaten, uien en aubergines. Caponata is ontzettend lekker in combinatie met ciabatta brood. Daarnaast hebben wij natuurlijk tal van kruiden, dipsauzen, dressings en tapenades te proeven om de proeverij extra smakelijk te maken.
Aanmelden voor de proeverij is niet noodzakelijk, maar laat ons gerust even weten dat u aanwezig zult zijn. Onderstaande winkels organiseren een Siciliaanse

 

Proeverij:

Oil & Vinegar AMSTERDAM
zaterdag 24 augustus (14.00 – 17.00 uur)

Oil & Vinegar DEN HAAG
woensdag 28 augustus (14.00 – 17.00 uur)

Oil & Vinegar EINDHOVEN
vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus (14.00 – 17.00 uur)

Oil & Vinegar ENSCHEDE
zaterdag 31 augustus (12.00 – 17.00 uur)

Oil & Vinegar HILVERSUM
zaterdag 31 augustus (14.00 – 17.00 uur)

Oil & Vinegar LEIDEN
woensdag 28 augustus (14.00 – 17.00 uur)

Oil & Vinegar NIJMEGEN
zaterdag 31 augustus (14.00 – 17.00 uur)

Oil & Vinegar ROTTERDAM
vrijdag 6 en zaterdag 7 september (14.00 – 17.00 uur)

 

 

 

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 170 gasten en geen leden online