Bloem & Tuin 2013
PERSBERICHT
Landgoed Gulbergen, Nuenen (bij Eindhoven), Noord-Brabant
20e editie: van vrijdag 12 juli tot en met zondag 21 juli 2013
Jubileumeditie Bloem & Tuin, 20 jaar en nog altijd toonaangevend!
In 1994 begon het voor Bloem & Tuin. De eerste editie was een feit! Na diverse omzwervingen vindt de 20e editie plaats op het prachtige Landgoed Gulbergen in Nuenen dat inmiddels voor de 15e keer gastheer is van het gerenommeerde tuinevenement.

De afgelopen jaren zijn veel trends gezet op Bloem & Tuin. Enkele bijzondere onderwerpen die de revue hebben gepasseerd:
- Mobiel tuinieren
- Slaapkamer in de tuin
- Tuinieren vanuit de ruimte
- Eetbare tuin

Bijzondere entree actie!

Speciaal vanwege de 20e editie wordt er een Jubileum Ticket uitgegeven. Dit ticket kost € 12,50 (slechts € 0,50 meer dan de reguliere entreeprijs), maar naast de entree tot de beurs krijg je nog veel meer: een gratis punt gebak, Japanse wonderbloembollen, de laatste uitgave van het tijdschrift Bloem & Plant en een schitterende plant: de Stokesia Mel's Blue. Al deze artikelen hebben bij elkaar een waarde van meer dan € 20,00!

 

Tuinieren weer volop in opmars

Ondanks de economische perikelen die er in de wereld heersen en de crisis op de financiële markt en op de huizenmarkt, ligt de tuinmarkt totaal niet op zijn gat. Integendeel: de tuinwereld is helemaal in opmars. Aangezien de huizenmarkt vooralsnog voorlopig stil lijkt te liggen, wordt er meer en meer in de tuin geïnvesteerd om het leefplezier en leefgeluk te vergroten om het huis. Daarvoor is zeker niet altijd een dikke portemonnee nodig. Met een beetje creativiteit, lef en duurzaam besef kom je al een heel eind.
Kleine creatieve veranderingen en kleurswitches kunnen heel veel doen om direct een nieuwe sfeer te creëren en dus een nieuwe tuinbeleving.


Wie heeft de Groenste Vingers van Brabant?

Tuinbeurs Bloem & Tuin houdt in de aanloop naar haar twintigste editie de verkiezing voor de Groenste Vingers van Brabant. De wedstrijd is een initiatief van tuinbeurs Bloem & Tuin, het gerenommeerde tuinmagazine Bloem & Plant en Intratuin. Het verloop van de wedstrijd is te volgen via Omroep Brabant en diverse media.
Als meest toonaangevende en grootste tuinevenement van Nederland kan de organisatie jaarlijks aan tienduizenden bezoekers met trots een enorme bloemen- en tuinenpracht showen. Ook worden de nieuwste trends getoond en staan specialistische kwekers de bezoekers met raad en daad bij met tuinvragen. Al meer dan 1 miljoen mensen bezochten deze beurs!
De organisatie van Bloem & Tuin is erg benieuwd wat bezoekers van het evenement thuis zelf voor bloemenpracht hebben samengesteld. "Reden om een wedstrijd uit te schrijven", vertelt organisator John Geven. "Een wedstrijd voor de Groenste Vingers van Brabant! Tuinieren is de kunst van het kweken van planten en bloemen. Velen hebben er liefhebberij in. Niet alleen als ontspanning, maar zeker ook om te kunnen genieten van het prachtige resultaat van alle tijd en moeite die je erin steekt. Dit is de ultieme manier om aan duizenden mensen het resultaat van jouw groene vingers te laten zien", aldus Geven.

 

De eetbare tuin: een blijver of een trend

De eetbare tuin is nog steeds heel populair dit jaar. Een trend die enkele jaren geleden is ingezet en nog steeds in opmars is. Is er een verband met de huidige crisis of zien mensen daadwerkelijk ontspanning in deze vorm van tuinieren? Men plukt dus letterlijk de vruchten en het is ook nog eens kostenbesparend. Diverse kwekers bieden eetbare planten en bloemen aan om een diner spannender te maken. Intratuin gaat zelfs nog een stapje verder met leuke oplossingen voor het balkon.


De 3 belangrijkste tuintrends voor 2013 zijn: Utility, Warm Embrace & Sobriety

Utilty: krachtige materialen die functioneel en ongecompliceerd zijn. Ze lijken met toeval te zijn ontstaan op een natuurlijke kleurrijke manier. Dit zie je ook terug in beplantingsplannen, die nonchalant en wilderig ogen.
Warm embrace: kleurige borders, mooie ronde en sfeervolle waterpartijen met mooie brocante decoratie en natuurlijke invloeden, zoals verwering. De tuin wordt met deze trendstijl een echt rustpunt van de woning.
Sobriety: krachtige en sobere vormen, lijnenspellen en voorwerpen creëren uw tuin. Hoogwaardige producten sieren de tuin. Extra dimensies door beplantingsplannen zorgen voor diepte. Over de beplanting is goed nagedacht bijvoorbeeld door een helende werking.

Twee kilometer wandelen in de bossen op Landgoed Gulbergen; een inspirerende omgeving!

Op de 20e editie van Bloem & Tuin zijn naast de nieuwste tuinuitvindingen ook vele bloemen, planten en traditionele tuinproducten te zien. De grote kracht van Bloem & Tuin blijft immers het samenbrengen van specialisten op het gebied van bloemen en planten. Op het prachtige Landgoed Gulbergen, waar het tuinevenement gehouden wordt, maken de bezoekers een wandeling van twee kilometer over kronkelige bospaden geplaveid met boomschorssnippers. Ze komen hierbij langs allerlei modeltuinen, kwekers, kunstenaars en productstands.

Design Academy Eindhoven

Na de successen van vorig jaar, worden ook dit jaar weer een aantal nieuwe producten gepresenteerd van de Design Academy. Voor het 4e achtereenvolgende jaar wordt getoond dat functioneel ook bijzonder fraai, insprirerend, duurzaam en milieubewust kan zijn.

Opening en entree

Van vrijdag 12 juli tot en met zondag 21 juli is Bloem & Tuin dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Voor volwassenen is de entree € 12,-- per persoon; 65-plusses en CJP-houders betalen € 10,--. Kinderen onder de twaalf jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.
Het speciale jubileum ticket kost € 12,50 per persoon (niet in combinatie met andere acties / kortingen).
Voorverkoop: via onze website (www.bloem-en-tuin.nl) kunt u in de voorverkoop entreekaarten kopen voor € 9,- per persoon. De voorverkoop eindigt op 10 juli.
Parkeertarief op bewaakt terrein: € 5,-- per auto, of € 0,50 per fiets of bromfiets.

Aktie van VoorPlussers voor vrijkaarten Bloem & Tuin 2013 !

Heeft u een leuk verhaal over uw hobby en heeft u daar wat leuke foto's bij, dan kunt u dat verhaal aan ons opsturen. Wij zullen dan het artikel op deze site plaatsen en onder de leukste inzenders verloten wij enkele gratis kaarten. Wij krijgen meerdere sets tot onze beschikking dus een grote kans dat u gratis naar dit evenement kunt.
Succes en misschien tot op de een of andere Fair!
Redactie VoorPlusser

ACHTERGRONDINFORMATIE BLOEM & TUIN

Bloem & Tuin is een tiendaags tuinevenement met standhouders uit Nederland, Duitsland en België. Jaarlijks trekt het evenement tussen de 50.000 en 60.000 bezoekers naar Nuenen. Hiermee is Bloem & Tuin qua duur en opzet het grootste openlucht-tuinevenement van de Benelux. Het evenement, dat plaats vindt van vrijdag 12 juli tot en met zondag 21 juli, wordt dit jaar voor de 20e keer gehouden op Landgoed Gulbergen in Nuenen (Noord-Brabant).

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 95 gasten en geen leden online