De gehele maand juli kan men elke vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur terecht in Espel, Rutten en Creil voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op twee prachtige kwekerijen.
Met een speciaal weekend op vrijdag 05, zaterdag 06 en zondag 07 juli.
Tijdens dit weekend zijn er op zaterdag en zondag in de tuin en op de kwekerijen diverse standhouders aanwezig.

 

In De Stekkentuin Noordermiddenweg 13 te Espel kan men genieten van de meer dan 200 Stokrozen in allerlei kleurschakeringen, die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan.

 

Voor data 2018 kijk hier!

In de tuin vindt men 100 verschillende Hortensia's. Natuurlijk vindt men ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin.
Doorlopend schilderijen- en quilt expositie.

In de showtuin van Iris- en Hemerocallis Kwekerij Joosten Ruttensepad 7² te Rutten staan ruim 1100 soorten Hemerocallis in hun volle glorie te pronken.
De kwekerij sleept elk jaar diverse prijzen in de wacht op Bingerrden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België). Op zaterdag 6 en op zondag 7 juli kan men hier terecht voor een culinaire avond ( van te voren opgeven), waarbij de Hemerocllisbloem een belangrijke rol speelt.

In de tuinen van Bamboe Kwekerij Indo Suka Creilerpad 19 te Creil kan men langs de 75 soorten bamboe wandelen, die daar allemaal zijn aangeplant.
Er is tevens een groot assortiment import artikelen uit Indonesië te vinden.
Tevens zijn er diverse acties voor St. WFCI, onze kinderprojecten in Indonesië.
Ook kan men zich hier inschrijven voor diverse rondreizen o.a. naar Bali.

Deze tuin en kwekerijen zijn ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto b.v. parkeren bij De Stekkentuin parkeren. Via de Bamboekwekerij fietst u dan naar kwekerij Joosten en dan weer terug naar De Stekkentuin: dit rondje is ongeveer 20 km.

 

 

 
Entree De Stekkentuin: € 2,50 p.p
Entree kwekerijen: gratis.
Open van 10.00 – 17.00 uur

Meer info: +31(0)527 271327 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.destekkentuin.nl
www.kwekerij-joosten.nl
www.indo-suka.com

 

 

 

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 171 gasten en geen leden online