PERSBERICHT

Europa's grootste fantasyfestival bevolkt door 'draken & hobbits'

 

Arcen. Circa 25.000 fantasyliefhebbers uit heel Europa betreden op 14 & 15 september 2013 de poorten van het fantasierijk 'Elfia'. De kasteeltuinen in Arcen staan dit weekend helemaal in het teken van de Elf Fantasy Fair. Het festival draait dit jaar om het thema 'Draken & Hobbits', wat tot uitdrukking komt in een mix van workshops, lezingen, concerten, markten en spectaculaire theateracts en strijdgewoel. Zo zal de spetterende show 'The Time Machine' van de Tsjechische theatergroep 'Maledictus' het hoofdpodium op zaterdag op zijn grondvesten doen trillen.

En ook de gigantische ijzeren draken van de Nederlandse straattheatergroep 'Abacus' zal menig fantasyhart sneller doen kloppen. Net als het hobbitorkest, een reuzentrol, talrijke sprookjesvertellers, bodypainters en het Duitse Tolkiengezelschap. En dit is slechts een kleine greep uit het omvangrijke programma van Elfia.

Dat Elfia mijlenver weg ligt van de alledaagse wereld, wordt meteen duidelijk als de bezoekers de kasteelgracht in Arcen oversteken en de binnenplaats van het kasteel betreden. Welkom in de bonte wereld van Elfia! Overal wapperen de vlaggen van Elfia, klinkt de Elfiahymne en flaneren de bewoners van Elfia. De Elfia-bevolking bestaat voor 80 procent uit festivalbezoekers, uitgedost in flamboyante, artistieke kostuums. Zo hebben lieflijke boselfen een gezellig onderonsje met gevaarlijke stormtroopers en stoere piraten, leren een steampunker, een ridder en een bodypaintmodel samen de Japanse zwaardvechtkunst Kendo. Even verderop eten als Hobbit verklede kinderen hun buikje rond met middeleeuws brood.

Voor organisator Stefan Struik, die het Elfia-concept zo'n tien jaar geleden bedacht, is juist deze veelzijdigheid van grote waarde: "Elfia lijkt wel een beetje op Woodstock: alles is mogelijk en iedereen mag meedoen", zo legt hij uit. Alle leeftijdsklassen, van kinderen tot senioren, zijn dan ook vertegenwoordigd. Fantasyliefhebbers reizen vanuit Engeland, Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Tsjechië en Spanje af naar Elfia om een weekend lang hun passie te delen en zich onder te dompelen in een wereld vol elfen, heksen, piraten en vampieren.

Veelzijdig programma: trollen, ijzeren draken en mechanische poppen

Ijzeren draken en een tijdmachine, een mechanisch poppentheater en een drijvend podium met verhalenvertellers: het Elfia-programma biedt dit jaar veel afwisseling. Op zaterdag vormen de professionele stuntmannen van 'Maledictus' uit Tsjechië de spectaculaire hoofdact van de avond, inclusief muziek-, licht-, en geluidseffecten. Ook de Nederlandse improvisatietheatergroep 'Abacus' geeft op deze dag acte-de-présence. Hun ijzeren draken van gigantische afmetingen passen geheel in het thema 'draken & hobbits'. Het poppentheater 'The Little Princess' voert bezoekers terug naar de 17e eeuw, terwijl acht verhalenvertellers in drie verschillende talen een vertelmarathon houden op het drijvende podium in de watertuin van Elfia. Daarnaast bouwt het Duitse Tolkiengezelschap met behulp van diverse Lord of the Rings-personages een echt Hobbithuis na en kunnen bezoekers zich door professionele bodypainters laten beschilderen. Dit alles gebeurt onder toeziend oog van een gigantische trol, die boven het Elfiarijk uittorent.

Piratenrock en een hobbitorkest

Ook op muzikaal gebied valt er veel moois te ontdekken dit jaar. De line-up is nog niet volledig bekend, maar met de Duitse pagan folk band 'Faun' heeft het festival een echte publiekstrekker te pakken. Ook heeft Struik, geheel volgens het motto van dit jaar, een hobbitorkest weten te strikken, dat naast de muziek uit de Tolkien-films ook stukken uit andere fantasy- en SciFi-films laat horen. De Nederlandse band 'Amariszi' speelt een mix van Balkan folk en klezmermuziek, terwijl 'Pyrates' precies datgene laat horen wat je aan de hand van hun naam zou verwachten: stampende piratenrock! En er zijn nog meer piraten te vinden in Elfia: de piratengroep 'Flint's Buccaneers' verwelkomt iedereen die langs hun kamp loopt met kanonnen en een enterhaak!

Elfia's Kostuum Parade
Voor bezoekers die in vol ornaat naar Elfia afreizen, is er goed nieuws. Organisator Struik: "Veel bezoekers steken vele uren werk, creativiteit en liefde in het maken van een kostuum. Daarom hebben we onze Kostuum Parade dit jaar uitgebreid en maken de deelnemers kans op 500 euro aan prijzengeld." Op de website van het festival (www.elfia.com) kunnen deelnemers zich opgeven voor de kostuumwedstrijd. Deze vindt op beide festivaldagen plaats. Er zijn prijzen te vergeven in acht verschillende categorieën.

Alle activiteiten die de bezoekers van Elfia te wachten staan, zijn te vinden op www.elfia.com. Hier kunnen ook tickets worden besteld. In de voorverkoop gelden speciale voordelige tarieven. Aan de dagkassa betalen volwassenen op zaterdag 25 euro en op zondag 22,50 euro. Kinderen kunnen Elfia voor 13,50 euro bezoeken.

 

 

 

Vrijkaarten voor Elf Fantasy Fair 2013!

Maak kans op twee vrijkaarten voor het Elf Fantasy Fair 2013. Heeft u een leuke ervaring met dit Evenement, of heeft u een leuke hobby waar u wat over wilt vertellen en kunt u daar een leuk verhaal van schrijven, stuurt u ons dat dan op vergezeld van een aantal foto's. Het artikel zal op deze site geplaatst worden. De inzenders belonen wij met gratis kaarten voor dit evenement!

Succes Redactie VoorPlussers

Elfia

14 & 15 september 2013
Zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur
Zondag van 10.00 tot 19.00 uur
Kasteeltuinen Arcen
Lingsforterweg 26
Arcen

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 94 gasten en geen leden online