Wijnproeverij als onderdeel Culinaire Route, hoofdthema Duitse deelname UNESCO-Werelderfgoed

 

Duitsland is het Gastland op de Vakantiebeurs 2014. Menig bezoeker ging op de beurs al eens bij de oosterburen langs voor een lekkere Duitse maaltijd in het restaurant, dat uiteraard ook de komende editie niet ontbreekt. ''Maar nu wij Gastland zijn worden daar nog veel meer activiteiten aan toegevoegd'', zegt Michaela Klare van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam. ''Wij hebben voor iedere vakantieganger wat wils en gaan de bezoekers echt verrassen.

Zo zijn wij met het Duitse Wijninstituut een samenwerking aangegaan voor een wijnproeverij op onze stand. Heel bijzonder wordt de thematische aanvulling van ons reisaanbod, om extra de focus te zetten op alle vakantiemogelijkheden waardoor Duitsland voor de Nederlandse toerist zo aantrekkelijk is. In 2014 is ons hoofdthema het UNESCO-Werelderfgoed''.

Met deze thematische benadering sluit Duitsland naadloos aan bij de nieuwe opzet van de Vakantiebeurs, waar de oriëntatiemogelijkheid op landen is uitgebreid met specifiek aanbod voor zes typen vakanties. Een inspirerende invulling van de meest populaire vakantie interesses van de bezoekers op speciale Pleinen vol actie, beleving en gezelligheid. De data van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 15 tot en met zondag 19 januari 2014.
De beursorganisatie heeft gekozen voor Pleinen met de vakantietypen 'samen' (familie en kinderen), 'zien' (stedentrips & cultuur), 'vaar' (cruises en zeilen), 'ontdek' (avontuur en verre bestemmingen), 'actief' (fiets en wandel) en 'buiten' (kampeer en camping). Bezoekers kunnen in gesprek met deskundige lokale exposanten, presentaties bijwonen en aantrekkelijke prijzen winnen bij spelletjes. Duitsland heeft antwoord op elke vakantievraag en is op alle Pleinen nadrukkelijk aanwezig.

Wijnproeverij

De centrale landenstand van Duitsland in hal 9 is nagelnieuw en met 1.500 m² weer net zo groot als altijd. Voldoende ruimte voor de meer dan honderd partners, dorpen, steden, regio's en een sfeervol, traditioneel Duits restaurant vol lekkernijen. Bij de wijnproeverij worden alle dertien grote wijnregio's belicht. Michaela Klare: ''Er komen topwijnen uit het Moezelgebied, onze populairste vakantieregio, en alleen al aan de Rijn liggen vier gerenommeerde wijnbouwgebieden. Rode wijn wordt steeds meer ontdekt, speciaal de Riesling. Ook de rode wijnen uit het Ahrdal zijn sterk in opkomst. Een echte aanrader in dit gebied is de Rotweinwanderweg, een wandelroute dwars door de wijnbergen waar de rode wijnen rijpen. Maar ook in de andere Duitse wijnregio's kan volop worden gefietst en gewandeld en genieten kan natuurlijk overal!''. De wijnproeverij is onderdeel van de Culinaire Route door de hallen van de Vakantiebeurs langs zes gevarieerde bestemmingen, waar voor weinig geld kan worden genoten van smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes.

'Sehr wohl'

Dat de Nederlandse toerist zich 'sehr wohl' voelt bij de oosterburen blijkt wel uit de constante groei van het bezoek uit ons land. ''Duitsland is al enkele jaren vakantieland nummer 1 voor de Nederlanders. Het winterseizoen was heel goed, sterker dan ooit. In de wintersportregio's is veel geïnvesteerd in de infrastructuur, in sneeuwkanonnen voor meer sneeuwzekerheid. Families met kinderen en ouderen genieten van alternatieve wintersportactiviteiten zoals wandelingen, langlaufen en van authentieke dorpjes, eventueel in combinatie met wellness. Door het koele slechte voorjaar liepen de bezoekersaantallen iets terug. Maar groeiden vervolgens weer dankzij de mooie zomer, traditioneel ons sterkste seizoen. De verwachting is dat wij minimaal hetzelfde niveau bereiken als vorig jaar. Dan hebben we het officieel over 10,9 miljoen overnachtingen. Dit cijfer is gebaseerd op accommodaties met meer dan negen bedden. Nederlanders verblijven graag in kleinschalige onderkomens, pensionnetjes in een bed en breakfast of huren zelf vakantiehuizen. Als wij dit in de statistieken meenemen komen we op 23 miljoen overnachtingen. Heel opvallend is de toename van het aantal langere vakanties. Duitsland is nu nog de belangrijkste bestemming voor een korter verblijf''.

Campings

Zo'n twintig procent van alle overnachtingen is op campings. Kamperen is geliefd bij Nederlanders. Speciaal ook langs de mooie rivieren en in het middengebergte. Op het Plein 'buiten' van de Vakantiebeurs, met een compleet aanbod kampeer- en campingvakanties, worden waarschijnlijk activiteiten georganiseerd in samenwerking met het Duitse Campingverband en regionale organisaties. De liefhebbers kunnen meedoen aan een beursactie met als hoofdprijs een hele bijzondere tent in de vorm van een klassieke VW. ''Actieve vakanties zijn voor ons heel belangrijk. Op het 'ontdek' Plein, vol aanbod aan avontuur en verre bestemmingen, vertelt een echte Ranger over de natuur van Duitsland, de nationale parken en tipt over de mooiste vaak nog onontdekte wandelroutes''.

UNESCO-Werelderfgoed

Het centrale thema van het Duits Verkeersbureau in 2014 UNESCO-Werelderfgoed speelt op de beurs een prominente rol. Zo is op het Plein 'zien', een bundeling van stedentrips en cultuur, een speciale fototentoonstelling ingericht. Liefst 38 indrukwekkende historische gebouwen, stadsdelen, voormalige industriecomplexen en buitengewone natuurlandschappen in Duitsland zijn opgenomen op de lijst van UNESCO-Werelderfgoed. Complete stadskernen van historische steden als het middeleeuwse Regensburg, schilderachtig Quedlinburg aan de voet van de Harz en romantisch Bamberg, maar ook gebouwen als de beroemde dom in Keulen en de residentie in Würzburg hebben een plekje op de lijst veroverd. De natuur is ook vertegenwoordigd. Het Nederlandse en het Duitse deel van de Waddenzee bijvoorbeeld zijn gezamenlijk op deze prestigieuze lijst opgenomen.

Vaarvakanties

Op het Plein 'vaar' met de cruise- en zeilvakanties presenteren Duitse aanbieders vaarvakanties op zee maar ook op de rivieren, vooral in het oosten van het land, met motorjachten en huisboten om op te slapen. Een vaarbewijs is niet nodig. Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg staan bekend om de uitgestrekte meren en de mooie meanderende Havelland rivier die helemaal doorloopt tot aan Berlijn. Unieke gebieden, bijzonder geliefd om de ongerepte natuur en de weldadige rust.

Vakantiebeurs 2014

Pretparken

Michaela Klare: ''Op het Plein 'samen' gaan wij met een van onze vele pretparken iets leuks bedenken voor familie en kinderen en is er een klein cadeautje voor de jongste bezoekers. Nederlanders zijn heel enthousiast over de Duitse pretparken. Europapark Rust in het Zwarte Woud is het grootste familiepark in Duitsland en het tweede van Europa. Heel authentiek en in een bijzondere omgeving. Op de beurs is ook Autostadt Wolfsburg weer met een eigen stand aanwezig. In dit moderne attractiepark kun je van alles beleven rond het automerk VW''.

Beursaanbiedingen

''Ook met speciale beursaanbiedingen willen wij extra de aandacht vestigen op het brede aanbod aan vakantiemogelijkheden. Daar hoop ik dat ook de NL reisbranche van deze geweldige kans gebruik maakt actief en de beursbezoekers met aantrekkelijke voorstellen zal verwennen'', aldus Michaela Klare.

Vakantiebeurs

Alle exclusieve beursaanbiedingen van exposanten zijn gebundeld in een speciaal boekje. Dit kan samen met het online kaartje in de voorverkoop worden uitgeprint maar is ook tijdens de beurs in druk beschikbaar. Tot de primeurs van de Vakantiebeurs behoren verder een Trein Paviljoen en de 'Camping by Night', onderdeel van het vakantietype 'buiten'. Nieuwe partners van de Vakantiebeurs zijn Zoom.nl, een omvangrijke community met een blad en portal liefhebbers van digitale fotografie, met een Fotografiepaviljoen op de beurs en UNESCO met aandacht voor het Werelderfgoed. Een kaartje is 3 euro in prijs verlaagd en kost in de voorverkoop nog slechts 12 euro. Gezinnen kunnen extra profiteren van voordeeltarieven. Eind van het jaar kan de Vakantiebeurs app worden gedownload.

Maak kans op gratis toegangskaarten!

Schrijf een leuk artikel over uw hobby, tuinieren, vakantie, steden bezoeken. Geef aan waarom u hieraan zoveel plezier beleefd, heeft u leuke ideeën, iets leuks beleefd, laat het ons weten en doe er een stuk of 5 foto's bij en u maakt kans op twee vrijkaarten van 17,50 euro per stuk!
In deze periode worden er veel surprises gemaakt, maakt hier tijdens het maken een paar foto's van en maak een leuke beschrijving. Twee vliegen in één klap!
Wij hebben diverse sets gekregen dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt! Wij zullen het artikel dan op deze site plaatsen zodat andere mensen hier hun voordeel mee kunnen doen.
U kunt contact met ons op nemen rechts boven aan de site.

Veel succes!

Zoekt u een leuke vakantiewoning in midden Frankrijk met gebruik van heerlijk zwembad kijk dan hier!

Liever een compleet uitgeruste vakantiewoning op de Veluwe op een rustig park, kijk dan hier!

 

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 99 gasten en geen leden online