Fish Carving, the art of fishing!

Bart van Lohuizen , wildlife artist en zelf fervent sportvisser, is geobsedeerd door de schoonheid van (sport-) vissen en legt al zijn inspiratie in de werkstukken die hij maakt. In dit geval realistisch houtsnijwerk van vissen, die geheel geschilderd en op ware grootte met de hand gemaakt zijn.

 

Bart van Lohuizen werkt vooral in opdracht van sportvissers, die door de gedeelde passie een mooi kunstwerk in huis, in de winkel of op een beursstand willen hebben. Ook voor een viswedstrijd is een creatie van Bart van Lohuizen een mooie prijs om weg te geven.

De opdrachtgever heeft zelf invloed op het eindproduct. Zo kan naar wens van de klant een foto van een zelfgevangen vis als voorbeeld worden gebruik voor een ontwerp, waarbij rekening gehouden kan worden met afmeting, kleur, houding en compositie. Uiteindelijk is geen spiegelkarper hetzelfde.

Alle werkstukken van Bart Lohuizen zijn vervaardigd uit Europees Lindehout, met de typishe houding en vormgeving die bij de vissoort hoort en tot het kleinste detail uitgewerkt. Elk werkstuk is uniek omdat in opdracht wordt gewerkt. Het realisme ligt in het feit dat aandacht wordt besteed aan alle details die een bepaalde vissoort zo kenmerkt. Zo kloppen de grootte en aantals schubben exact en dat geldt bijvoorbeeld ook voor de vinstralen en andere bijzonderheden.
Op de stand zijn een 10-15-tal werkstukken te zien. Deze betreffen zowel eind- als halfproducten, zodat het proces goed zichtbaar is. Het is slechts een greep uit de vissoorten die via opdrachten besteld kunnen worden. Bart Lohuizen maakt alle vissoorten die voor de sportvisser interessant zijn, zowel witvis als roofvis, uit zowel zoete als zout water en bovendien uit alle delen van de wereld. Zo zijn er in het verleden behalve karpers, brasems , samoiden, snoeken en voorns ook al werkstukken gemaakt van Arapaima's, Marlijnen, Sailfish, Roosterfish, haaien en andere beauties.

Kom langs de stand van Bart Lohuizen om vrijblijvend informatie op te vragen over de mogelijkheden. En die zijn er legio! Of bezoek alvast de website: www.fishcarving.nl 

 

Aktie van VoorPlussers voor vrijkaarten voor de Hengelsportbeurs

Heeft u een leuke ervaring met een visdag, een mooie visstek of tips voor het vissen (geheim aas!) en kunt u daarvan een leuk verhaal schrijven, stuurt u ons dat dan op vergezeld van een aantal foto's. Het artikel zal op deze site geplaatst worden. De inzenders belonen wij met gratis kaarten voor deze beurs.

Succes
Redactie VoorPlussers

Utrechtse Hengelsport & Botenbeurs

Waar: Jaarbeurs Utrecht

Wanneer: vrijdag 8 t/m zondag 10 november 2013

Openingstijden: van 10.00 tot 17.00

Entree: €11,50 aan de kassa, €9 in online voorverkoop en € 10,- met kortingsbon aan de kassa. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree onder begeleiding van een volwassene.

 

 

Meer informatie over de beurs kun je vinden op de website www.hengelsportbeurzen.nl

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 165 gasten en geen leden online