Fiets en Wandelbeurs: completer dan ooit

De Fiets en Wandelbeurs viert op zaterdag 1 en zondag 2 maart 2014 haar tiende verjaardag. En daar gaan de bezoekers alles van merken. Het aanbod in de Amsterdam RAI zal aanmerkelijk groter en nog completer zijn dan ooit tevoren.

 

Voor het eerst beslaat de beurs vier grote hallen in de Amsterdam RAI, waarbij de extra toegevoegde hal volledig in het teken staat van fietsen en e-bikes. Die uitbreiding is niet alleen plezierig voor fietsliefhebbers. Uit de bezoekersenquête van de beurs blijkt elk jaar weer dat wandelen en fietsen een gouden combinatie is. Wandelaars oriënteren zich tijdens het evenement ook graag op het gebied van fietsen, en vice versa voor de fietsenthousiastelingen. Een eyecatcher is het vernieuwde fietsparcours, dat voor het eerst over twee hallen is verspreid. Wie een fiets test, kan door een gang van de ene naar de andere hal rijden.


foto: C. Roswitha van Wersch

Themaland Zwitserland

Themaland Zwitserland staat in het beursweekend volop in de schijnwerpers. In het themalandpaviljoen, inclusief een terras met Zwitserse culinaire specialiteiten, presenteren tal van regio's en reisaanbieders hun arrangementen. Het Zwitserse Nationale Park bestaat honderd jaar en dat historische feit laten de Graubündner standhouders zeker niet ongemerkt voorbijgaan. Een van de highlights van dit park is een tocht door Val Trupchun. De Viermerenwandeling rondom de berg Titlis in de regio Luzern-Vierwoudstedenmeer is een andere aandachttrekker. Ook het zuidelijke kanton Ticino is present in het themalandpaviljoen, evenals de Aletsch Arena, regio Bern, Wallis en het Swiss Travel System, dat je heel betaalbaar naar de mooiste Zwitserse bergtoppen vervoert.

Juweeltjes

Zoals elk jaar zijn er in de verzamelpaviljoens weer juweeltjes te vinden op het gebied van reisorganisaties, met een ongekend gevarieerd en inspirerend aanbod. Wandelen in het authentieke Griekenland, weg van de toeristische hotspots, of overnachten in een yurt in Kirgizië? Het is allemaal mogelijk. Nog niet avontuurlijk genoeg? Dan ga je letterlijk een stapje hoger met trektochten naar onder andere Annapurna en Mount Everest Base Camp.

Outdoor

Wie op zoek is naar

Op outdoorgebied maakt de beurs duidelijk een ontwikkeling door. Steeds meer artikelen zijn er te koop voor een betaalbare prijs. Van lichtgewicht slaapmatjes tot slaapzakken en van outdoorbroeken tot high-end tenten. Diverse grote outdoorzaken zijn dan ook present en showen er hun nieuwste modellen.

Wandelaars informeren Wandelaars

Een vast onderdeel van de beurs zijn de informatiemarkten 'Wandelaars informeren Wandelaars' en 'Fietsers informeren Fietsers'. Zo'n tweehonderd ervaren fietsers en wandelaars geven belangeloos advies over materiaal en bestemmingen. Deze experts geven je waardevolle tips en vertellen enthousiast over hun reizen in tientallen landen binnen en buiten Europa.

Lezingen en workshops

Het lezing- en workshopprogramma van de beurs is uniek in zijn soort: er zijn elke beursdag meer dan 50 voordrachten. Wie alles wil horen, zien en beleven, heeft twee dagen nodig! Natuurlijk is er in het programma een plekje ingeruimd voor avonturiers die je meenemen naar expedities in desolate gebieden. Een van de bekende namen op de lijst is Katja Staartjes, de eerste Nederlandse vrouw die de Mount Everest bedwong. Op de Fiets en Wandelbeurs vertelt zij over haar ervaringen op The Great Himalaya Trail in Nepal. Een tocht met een echt expeditiekarakter. Een doorsteek leidde Katja en haar team naar bergruggen en gletsjers die nauwelijks of niet door westerlingen zijn aangedaan.

Wandelen 'om de hoek'

Ook bestemmingen dichter bij huis komen in het lezingprogramma ruim aan bod. Joost Vermeulen ging op pad bij onze zuiderburen: hij koos voor een wandeling langs de Stelling van Antwerpen. Journalist Paul Wennekes verhaalt over 'De Zwarte Bergen van Montenegro'. Themaland Zwitserland, bergwandelmekka bij uitstek, passeert in diverse lezingen de revue. Nieuw in de programmering zijn presentaties op het Evenementenplein in Hal 8. Dit trefpunt voor fietsliefhebbers zal voornamelijk in het teken staan van fietsen en e-bikes, sport & lifestyle en fietstechniek.

Gratis toegangskaarten voor de Fiets en Wandelbeurs

Is fietsen of wandelen uw hobby en heeft u nog wat mooie foto's van uw trip gemaakt, schrijf er een leuk verhaal bij en stuur dat aan ons op. Heeft u een andere hobby, is ook goed! Wij zullen dat op deze site plaatsen en onder de inzenders verloten wij meerdere vrijkaarten voor de Fiets en Wandelbeurs , twee per inzender!

Veel succes!
Redactie VoorPlussers

Literair Reiscafé

In het Literair Reiscafé kunnen bezoekers even bijkomen van het beursgeweld. Bekende en minder bekende auteurs lezen er voor uit eigen werk. In de pauzes zorgt live-muziek voor een prettige afwisseling. De line-up van het Reiscafé was bij publicatie van dit artikel nog niet bekend. Duidelijk is wel dat Frank van Rijn, de bekendste fietsreiziger van Nederland, er weer te gast zal zijn. Binnenkort komt zijn boek 'Even naar de Evenaar' uit. Geeft ongetwijfeld stof tot napraten aan de stamtafel.

 

Foto's:
Stefan Hunziker
Bart Keimpema
C.fotoboom.nl
Christof Sonderegger

Fiets en Wandelbeurs

1-2 maart 2014
10-17.00 uur
Amsterdam RAI
Entree: 14 euro
Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis
www.fietsenwandelbeurs.nl

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 113 gasten en geen leden online