Een nieuwe kijk op cultureel toerisme

 

De windmolens uit Don Quichote, het Alhambra of een oude wijnbodega, het is allemaal Spaans erfgoed, cultureel of industrieel. Spanje heeft er veel van en ziet een toenemende belangstelling voor deze historische en hedendaagse toeristische parels.

Directe aanleiding voor Spanje om dit attractieve erfgoed tijdens de Vakantiebeurs in de schijnwerpers te plaatsen op het nieuwe plein 'ZIEN', waar erfgoed in alle soorten en maten centraal wordt gesteld. De Vakantiebeurs is van woensdag 15 januari tot en met zondag 19 januari 2014.

Industrialisatie

''Spanje heeft een schat aan UNESCO Werelderfgoed. Daar zijn wij natuurlijk maar wat trots op'', vertelt Milagros Montes, directeur van het Spaans Verkeersbureau in Nederland. ''Maar daarnaast hebben we veel nationaal industrieel erfgoed, overblijfselen van de industrialisatie, waar steeds meer bezoekers van ons land belangstelling voor hebben. Een ontwikkeling die een totaal nieuwe kijk geeft op cultureel toerisme''.

Hip hotel

''Oude fabrieksgebouwen zijn opgeknapt en hebben een nieuwe bestemming gekregen, bijvoorbeeld als hip hotel waar je in een authentieke ambiance kunt overnachten. Ook zijn er echter veel moderne en oude, nog werkende fabrieken die hun deuren openen. Je kunt hier overal in Spanje voor terecht. Of het nu aan de kust is, in het binnenland of op de eilanden. Ga bijvoorbeeld eens kijken op een scheepswerf, in de mijnen of bij een windpark. Of bezoek een smederij, een ijsfabriek, of een wijnhuis waar je persoonlijk kunt ervaren hoe daar wordt gewerkt''.

Steden

''Deze nieuwe vorm van toerisme komt volop tot uiting op het plein 'ZIEN', waar uiteraard ook aandacht is voor het wereldberoemde historische Spaanse Werelderfgoed dat als uiterst waardevol visitekaartje wordt gekoesterd. Zo´n twintig jaar geleden sloeg een aantal Werelderfgoed steden de handen ineen en werd de CiudadesPatrimonio de la Humanidad de España opgericht. Doel was niet alleen het behoud van dit cultureel erfgoed, maar ook de promotie van de steden Alcalá de Henares, Avila, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Ibiza, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de La Laguna, Santiago de Compostella, Segovia, Tarragona en Toledo''.

 

Experts

''Samen hebben ze de website www.ciudadespatrimonio.org waar bezoekers alle informatie wordt aangeboden over deze steden en de Werelderfgoederen die er te bezichtigen zijn. De site is overigens alleen in het Spaans en het Engels beschikbaar, dus wie vragen heeft in het Nederlands, moet zeker naar het plein 'ZIEN' komen. Want daar staan de experts te wachten die er alles over willen vertellen'', besluit de enthousiaste Montes.

Vakantiebeurs 2014

 

Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs is in 2014 ingrijpend vernieuwd en biedt veel inspiratie, beleving en beursaanbiedingen. De vakanties zijn overzichtelijk ingedeeld per land maar dit jaar ook op zes Pleinen met de meest populaire typen vakanties. Behalve voor ZIEN (Steden & Cultuur) is gekozen voor SAMEN (Familie & Kinderen), VAAR (Cruises & Zeilen), ACTIEF (Fiets & Wandel), ONTDEK (Avontuur & Verre Bestemmingen) en BUITEN (Kampeer & Camping).
Nog meer primeurs: Trein & Vakantie, met alle treinreizen in één Paviljoen, de 'Camping by Night', onderdeel van het vakantietype 'BUITEN', waar de liefhebbers met een gratis zaklamp in de hand de sfeer van het kamperen kunnen opsnuiven, het Zoom.nl fotografiepaviljoen, de Vakantiebeurs Fotowedstrijd en de Culinaire Route langs zes gevarieerde bestemmingen. Gastland is Duitsland, dat onder andere een wijnproeverij organiseert op de stand.

Familiekaart

Een kaartje is 3 euro in prijs verlaagd en kost in de voorverkoop slechts 12 euro. Gezinnen kunnen nog eens extra profiteren met de Familiekaart van 19 euro. Op www.spoordeelwinkel.nl kan voor 29 euro een voordelig combiticket worden gekocht, beurstoegang inclusief dagretour, geldig als 2e klas van elk station in Nederland naar Utrecht Centraal. Eind van het jaar kan de Vakantiebeurs app worden gedownload.

Maak kans op gratis toegangskaarten!

Schrijf een leuk artikel over uw hobby, tuinieren, vakantie, steden bezoeken. Geef aan waarom u hieraan zoveel plezier beleefd, heeft u leuke ideeën, iets leuks beleefd, laat het ons weten en doe er een stuk of 5 foto's bij en u maakt kans op twee vrijkaarten van 17,50 euro per stuk!
In deze periode worden er veel surprises gemaakt, maakt hier tijdens het maken een paar foto's van en maak een leuke beschrijving. Twee vliegen in één klap!
Wij hebben diverse sets gekregen dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt! Wij zullen het artikel dan op deze site plaatsen zodat andere mensen hier hun voordeel mee kunnen doen.
U kunt contact met ons op nemen rechts boven aan de site.

Veel succes!

Zoekt u een leuke vakantiewoning in midden Frankrijk met gebruik van heerlijk zwembad kijk dan hier!

Liever een compleet uitgeruste vakantiewoning op de Veluwe op een rustig park, kijk dan hier!

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 188 gasten en geen leden online