In het weekend van 8 en 9 maart is de beurshal van De Broodfabriek in Rijswijk gevuld met mineralen, gesteenten, fossielen, miniaturen, poppen(huizen) en beren. De Internationale Mineralenbeurs en de Poppenhuizen, Poppen en Miniaturenbeurs vinden namelijk tegelijk plaats. Met één entreekaartje kan men een bezoek brengen aan beide beurzen.

Internationale Mineralenbeurs

Dit weekend is er een tentoonstelling met het thema 'gesteenten'. Naast de in ons land veelvuldig gebruikte baksteen, is de natuursteen overal te zien. De naam zegt het al; steen die in de natuur gevormd en gedolven is. Het is interessant om te zien dat er veel verschil zit tussen de diverse steensoorten. Verder kunnen bezoekers zelf een geode kraken en ervaren hoe een ruwe edelsteen in een briljant vervaardigd wordt. Ook is het mogelijk om micromounts (kleine edelstenen) te bekijken met een microscoop en kinderen kunnen eigen steen bewerken bij de workshop steenslijpen. Daarnaast worden op meer dan 125 stands producten aangeboden, zoals edelstenen, schelpen, kristallen, fossielen, barnstenen, zoetwaterparels, sieraden en versteend hout.

Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs

Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs

Voor een nieuwe inrichting van een poppenhuis of voor het aanschaffen van een huis biedt deze beurs ruime keus. Op de stands zijn de nieuwste trends m.b.t. miniaturen en poppenhuizen te vinden. Ook zijn er diverse stands gericht op poppen en beren liefhebbers en is er een poppendokter aanwezig die kapotte poppen repareert. Verder is er een tentoonstelling te zien van kunstpoppen en poppen die gekleed zijn in Gelderse klederdracht. Bezoekers kunnen leren fineer snijden of houten miniaturen leren monteren door een demonstratie hiervan bij te wonen. Het is tevens mogelijk om aan te schuiven bij een workshop met koud porselein of een workshop waarbij miniaturen worden gemaakt.

altActie van VoorPlussers

Verdien twee vrijkaarten!

Heeft u een leuke hobby en kunt u daar een leuk verhaal bijschrijven, stuur dat aan ons op vergezeld van meerdere foto's en u maakt kans op twee vrijkaarten! Wij zullen dit dan op onze site plaatsen. Heeft u vorig jaar een leuke dag gehad op de poppen- en berenbeurs met uw vrienden en/of vriendinnen, heeft u ook daar foto's van, ook dan krijgt u van ons een gratis toegangsbewijs voor twee personen! Stuur uw belevenissen op de beurs aan ons op ook weer vergezeld met wat foto's. Wij krijgen de beschikking over meerdere sets, dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt!

Veel succes,

Redactie VoorPlussers

 

Lezersactie

Lezers krijgen tegen inlevering van dit artikel € 2,- kassakorting. Zij betalen zo € 5,- in plaats van € 7,-. De korting is alleen geldig op de entreeprijs voor 1 volwassene en geldt niet i.c.m. andere aanbiedingen.

Naam: .......................................................................................................................................................................................
E-mailadres: .............................................................................................................................................................................

Algemene informatie

8 en 9 maart 2014 in De Broodfabriek, Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk. Geopend van 10.00 – 17.00 uur. Entree volwassenen € 7,-, kinderen 7 t/m 12 jaar: € 3,- en kinderen t/m 6 jaar: gratis. Met één entreekaartje kan men een bezoek brengen aan beide beurzen. Kijk op www.internationalemineralenbeurs.nl en www.poppenhuizenbeurs.nl voor meer informatie of bel 070-3075900.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter