Mega Platen en CD beurs 2016Recordplanet presenteert 40 jaar Ramones Pop-Up Foto Expo

Op 16 en 17 april vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Mega Platen en CD beurs plaats, zoals altijd in samenwerking met de VerzamelaarsJaarbeurs. De beurs beleeft haar 45ste editie en is internationaal bekend vanwege het overweldigend aanbod vinyl, boeken, films, cd’s, tijdschriften, gesigneerde platen, posters, foto’s en t-shirts op het gebied van muziek.

Voor data 2017 kijk hier!

De beurs trekt muziekfanaten uit de hele wereld die op zoek zijn naar de gouden vondst ter aanvulling van hun verzameling. De Mega Platen en Cd Beurs brengt dit voorjaar onder andere een Ramones Pop-Up expositie in het kader van de 40ste verjaardag van de eerste elpee uitgebracht door de oervaders van de Amerikaanse punk beweging.

 

Mega Platen en CD beurs 2016

Ramones 1976-2016 Pop-Up Foto expositie

Mega Platen en CD beurs 2016Veertig jaar geleden presenteerde de Ramones hun debuut album in een destijds nog vrij onschuldige muziekwereld. De sound van de Ramones was voor die tijd uniek en zelfs zonder radio airplay hebben ze veel invloed gehad op latere grote rock bands zoals U2, the Foo Fighters en Nirvana. De jubilerende 45ste Mega Platen en CD Beurs viert deze verjaardag met een zestigtal foto’s op A2 formaat gemaakt door beroemde en beruchte Amerikaanse fotograven als Bob Gruen, Jenny Lens, Monte Melnick en vele anderen. De huisfotograaf van de Ramones en curator van deze expositie George DuBose (USA) kent de meeste fotografen persoonlijk. Hij heeft van hen zeldzame en minder bekende foto’s verzameld die werden gebruikt voor album hoezen, pers- en publiciteitsfoto’s tijdens hun 30-jarige carrière. De expositie zal worden aangevuld met een Ramones Plaatje-Praatje door popjournalist Jan Vollaard &
DJ Louise Louise.

Op zondag vanaf 16.30 uur mogen bezoekers de foto’s van de wand bevrijden en gratis mee naar huis nemen.

David Bowie met Iggy, Ziggy & Lou

Mega Platen en CD beurs 2016De beurs betreurt het overlijden van David Bowie eerder dit jaar en eert de Thin White Duke met een posterexpo gecureerd door Gallery Bamalama uit Londen. Te zien zijn een aantal bijzondere jaren zeventig posters van deze rockster aangevuld met memorabilia van diverse tijdgenoten en muzikale vrienden zoals Iggy Pop en Lou Reed.

Lakeside Stories met diverse gastoptredens

Stichting Lakeside Stories, opgericht als platform voor getalenteerde singer-songwriters, presenteert tijdens de beurs op zondag drie Nederlandse talenten: Theo Sieben, Gerrit de Boer en Andy. Daarnaast zal op zaterdag een keur van bevriende artiesten een hommage brengen aan Pink Floyd met Jai-Jai Vos drums, Leif de Leeuw gitaar, Remko Deijl bas, Laurens Reij vocals en Chris James toetsen.

 

Mega platen en cd beursActie van VoorPlussers voor gratis vrijkaarten!

Als u een leuk artikel schrijft over uw verzamel hobby (vergezeld van meerdere foto's) dan maakt u kans op twee gratis toegangsbewijzen voor de Mega Platen en CD beurs. U dient dan dit artikel aan ons op te sturen en wij zullen dat dit artikel op deze site plaatsen. Onder de inzenders zullen wij meerdere personen belonen met twee vrijkaarten. Rechts boven in staat Contact, hiermede kunt u contact met ons opnemen, wij zullen dan verder aan u doorgeven wat u moet doen. Veel succes! Redactie VoorPlussers

Andere activiteiten tijdens de Mega Platen en CD Beurs

Mega Platen en CD beurs 2016· Microfoons expo n.a.v. het pas verschenen boek Witnesses of Words samengesteld door Marco van der Hoeven.

· Pet’s vinyl art toont een andere kijk op vinyl met kunstinstallaties van meerdere kunstenaars en designers.

· Een gratis Pop Quiz met leuke prijzen verzorgd door het team van de Three Imaginary Boys.

· Omega Life Music Auction van een honderdtal items met veel vinyl en pop memorabilia.

· Boeklanceringen met onder andere het Platenboek deel 3 van Rob Kopp en het Hoezenboek deel 2 van Hans Evers.

· Plaatlanceringen door het Engelse magazine Record Collector en andere.

· Vinyl hostess DJ Miss Twist, Plaatje-Praatje met Jan Vollaard & Louise de Koning, DJ Jan de Kruiff en nog veel meer.

Kijk voor het laatste nieuws, aanvangstijden en optredens speciale gasten op www.recordplanet.nl

Mega Platen & CD Beurs voorjaar 2016

· Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht

· Zaterdag 16 april (9.00 tot 17.00 uur) en op zondag 17
april (10.00 tot 17.00 uur)

· Meer informatie, voorverkoop met korting en filmbeelden: www.recordplanet.nl

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter