VerzamelaarsjaarbeursSpeuren en beleven op het grootste vintage evenement van Europa


Over iets meer dan een maand in het zover: Europa's grootste vintage evenement. Op 11 en 12 november vindt de VerzamelaarsJaarbeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is dé place to be voor verzamelaars en liefhebbers van curiosa, antiek en tweedehands spullen.

Voor data verzamelaarsjaarbeurs 2018 kijk hier!

Jaag op de mooiste spullen en snuffel tussen de stands. Wie weet kom je dat ene unieke object tegen waar je al jaren naar op zoek bent. Maar naast speuren, is er ook van alles te doen en te beleven.
Workshop Worbla
Maak bijvoorbeeld gave kostuumonderdelen, zoals armors en wapens tijdens een workshop Worbla. Dit hoogwaardig thermoplastische plaatmateriaal kun je modeleren met de hand nadat het is verwarmd met een heatgun. Cosplayers gebruiken dit materiaal vaak voor het maken van kostuumelementen.

 

Verzamelaarsjaarbeurs

Meet en Greet met bekende Star Wars-acteurs
Star Wars-fans kunnen hun hart ophalen op de VerzamelaarsJaarbeurs. Een groot aantal acteurs en andere medewerkers is namelijk zaterdag op de beurs aanwezig voor een Meet & Greet. Schud handen met onder andere Brian Muir, Stephen Calcutt, John Simpkin, Matthew Dale, Peter Ross en Jack Klaff.

Expositie De Cirkel van Kleding


Verzamelaarsjaarbeurs.De Cirkel van Kleding symboliseert het levensproces van kleding vanaf geboorte tot de dood. 120 ontwerpers, kunstenaars én particulieren gaan aan de slag om ruim 1.000 witte, roze en rode kledingstukken te upcyclen. Tweedehands kledingstukken en allerlei door kunstenaar Pet van de Luijtgaarden verzamelde voorwerpen worden hiermee één grote installatie. Het project stelt op een speelse en toegankelijke manier het eigentijdse verschijnsel van overconsumptie aan de orde. Bezoek de Cirkel van Kleding in hal 7 van de VerzamelaarsJaarbeurs.
Mega Platen en CD Beurs
Tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs vindt traditiegetrouw de Mega Platen & CD Beurs plaats. Hier komen muziekfans en verzamelaars bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Daarnaast is er een geweldig aanbod posters, foto’s, t-shirts, vinyl, boeken, films, cd’s, tijdschriften en gesigneerde platen.

Tijdens deze 48ste editie is er een speciale expositie over Elvis. Expert Johan van Wezel uit Utrecht verzamelt alles wat met deze legendarische hipshaker te maken heeft en zal de meest zeldzame stukken uit zijn collectie exposeren. Denk hierbij aan persoonlijke eigendommen, handtekeningen, originele teksten en de mooiste vinyl platen.

Kijk voor meer informatie op verzamelaarsjaarbeurs.nl en Mega Platen en CD beurs.
Snuffelen, struinen, kijken en kopen op de VerzamelaarsJaarbeurs
Het walhalla voor de verzamelaars en liefhebbers van curiosa, antiek en tweedehands spullen. Op zaterdag 8 en zondag 9 april wordt in de Jaarbeurs in Utrecht de VerzamelaarsJaarbeurs gehouden. Het grootste vintage evenement in Europa.
Meer dan tweeduizend exposanten bieden meer dan honderdduizend voorwerpen aan, handig gegroepeerd per onderwerp. En om het nog mooier te maken: gelijktijdig vindt ook de Mega Platen en CD Beurs plaats.
Snuffelen, zoeken, kijken, struinen, kopen en hebbes. Er zijn aparte afdelingen voor speelgoed, glas, aardewerk, boeken, munten, kaarten, postzegels, archeologie, ansichtkaarten & platte zaken, fifties spullen en design woon- en interieurartikelen.
Verzamelaars zijn altijd op zoek naar net nog dat ene voorwerp dat ontbreekt. Op de VerzamelaarsJaarbeurs lijkt het alsof heel Nederland verzamelt. Noem een onderwerp en er zijn mensen die het verzamelen. En daar zijn ze trots op zijn. De organisatie heeft een aantal van die trotse mensen en verenigingen uitgenodigd op de VerzamelaarsJaarbeurs.

Verzamelaarsjaarbeurs.


FIAT Club Nederland

Wat te denken van de FIAT Club Nederland, die op de beurs oldtimers laat zien. Klassieke modellen die je nog kent uit oude, Italiaanse films. Als je het vraagt trekken de leden de motorkap ook voor je open. Trots kent geen grenzen.
Poppen- en Kinderwagenmuseum
Van een heel ander formaat zijn de oldtimers onder de kinderwagens. Het Poppen- en Kinderwagenmuseum is met een aantal klassieke modellen aanwezig. Dames in bijpassende kleding uit lang vervlogen tijden rijden door de gangpaden. Nostalgie genoeg. En hoe groot is de grootste kinderwagen? Ook te zien op de VerzamelaarsJaarbeurs.
Nederlandse Star Wars kostuumvereniging
Tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs zal de Nederlandse Star Wars kostuumvereniging, de Dutch Garrison, weer volop aanwezig zijn. Met hun niet van echt te onderscheiden screenacurate kostuums waant de bezoeker zich eventjes onderdeel van de filmserie. Het kan zomaar gebeuren dat u oog in oog komt te staan met de elite Stormtroopers van het keizerrijk of de gevaarlijke Sith Lords, de vijanden van de Jedi.

 

100 jaar De Stijl in Nederland

VerzamelaarsjaarbeursIn 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht. Daarom op de VerzamelaarsJaarbeurs een bijzondere tentoonstelling. Zo vinden bezoekers hier onder andere Mondriaan-ontwerpen gemaakt van Lego en kunnen ze op de foto in kleding die gemaakt is in de stijl van de kunstenaar. Daarnaast worden er drie variaties op de bekende Rietveld stoel tentoongesteld en is er zal een heuse Mondriaan caravan.

Mega Platen en CD Beurs
Tenslotte de Mega Platen en CD Beurs, die meer dan ooit laat zien dat vinyl nooit is weggeweest, nog sterker: populairder is dan ooit. Wat ontbreekt aan de collectie is te vinden in Utrecht. Maar er is meer. In 1967, exact vijftig jaar geleden, brachten de Beatles het meesterwerk Sgt. Peppers Lonely's Heart Club Band uit op vinyl. Tegelijkertijd vierden de hippies hun 'Summer of Love' het hoogtepunt van de Flower Power beweging in de jaren zestig.
Tijdens de 47ste Mega Platen en CD Beurs wordt dit roemruchte jaar een halve eeuw later herdacht met een poster expositie en worden er een drietal Sgt. Pepper kostuums getoond ooit vervaardigd door de BBC ter gelegenheid van de Beatles documentaire 'Real Love'. De Mega Platen en CD Beurs is gelijktijdig met de Verzamelaarsjaarbeurs.

Mega platen en cd beursActie van VoorPlussers voor gratis vrijkaarten!

Als u een leuk artikel schrijft over uw verzamel hobby (vergezeld van meerdere foto's) dan maakt u kans op twee gratis toegangsbewijzen voor de Mega Platen en CD beurs. U dient dan dit artikel aan ons op te sturen en wij zullen dat dit artikel op deze site plaatsen. Onder de inzenders zullen wij meerdere personen belonen met twee vrijkaarten. Rechts boven in staat Contact, hiermede kunt u contact met ons opnemen, wij zullen dan verder aan u doorgeven wat u moet doen. Veel succes! Redactie VoorPlussers

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 191 gasten en geen leden online