Mega Platen & CD Beurs Vinyl koorts tijdens de 49ste Mega Platen en CD Beurs in Utrecht.
Jaarbeurs Utrecht, jachtterrein van muziekliefhebbers
Op zaterdag 14 en zondag 15 april vindt in de Jaarbeurs Utrecht weer het wereldwijde festijn plaats op het gebied van popmuziek: de Mega Platen & CD Beurs. Dit halfjaarlijkse evenement - dat zoals altijd gecombineerd wordt met de VerzamelaarsJaarbeurs - staat als de grootste platenbeurs ter wereld in hoog aanzien bij popkenners, verzamelaars, dj‘s en fans.

Bij de ruim 500 exposanten ligt de verzamelde popgeschiedenis van de afgelopen zestig jaar uitgestald in de vorm van elpees, singles, maxisingles, cd‘s en dvd‘s. Verder zijn er veel pop-gerelateerde items te vinden, zoals boeken, foto‘s en tijdschriften. Er is zoals altijd ook weer een onderhoudend programma met signeersessies, cd-presentaties, liveoptredens en deejaysets. De vaste expositie tijdens dit evenement is ditmaal gecureerd door DiscoPatrick en besteedt aandacht aan de geschiedenis van disco onder de noemer 45 jaar Disco Fever.
45 jaar Disco Fever 1973-2018

Mega Platen & CD Beurs
heer aan platenbakDe expositie 45 jaar Disco Koorts is gecureerd door Patrick Lejeune, beter bekend als DiscoPatrick. Patrick verzamelt sinds 1978 alles wat te maken heeft met disco, funk en rap. In samenwerking met Patrick Vogt bracht hij twee boeken uit over dit onderwerp. Het meest recente - en inmiddels een standaardwerk op dit gebied, Disco - An Encyclopaedic Guide to the Cover Art of Disco Records, werd gepubliceerd in 2014 in collaboratie met uitgeverij SOULJAZZ uit Londen. De expositie volgt een tijdlijn die je meeneemt vanaf de geboorte rond 1973, het begin van de dj-cultuur, het creëren van de remix, de intrede van de 12 inch plaat en het gebruik van de synthesizer.


Special guests


Shandon Sahm, gedurende een lange periode drummer van indieband the Meat Puppets en zoon van de legendarische Tex-Mex muzikant Doug Sahm (Sir Douglas Quintet, Texas Tornadoes) zal bekende nummer spelen geschreven door zijn vader. Hij zal ook zwartwit foto's aanbieden uit zijn vaders archief en signeert daarnaast de platen waarop hij heeft meegespeeld:
• Rocky Erickson tribute: Pyramid Meets the Eye
• Gibby Haynes and His Problem
• Sir Douglas Quintet: Day Dreaming at Midnight
• eat Puppets: Rat Farm, Lollipop,Classic, Puppets, Rykodisc, Golden Lies and Live at Maxwells
Daarnaast zijn er diverse andere optredens zoals van de Nederlandse formatie Reveller & Tabs, hostess is Miss Twist.
Vinyl Veiling, CD- en Boeklanceringen, Popquiz, Breaking the Chains
• Het Engelse veilinghuis Omega Auction zal wederom een veiling organiseren met zeldzame vinyl platen.
• Breaking the Chains is een muziekproject van de Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A) dat aandacht schenkt aan kindermishandeling over de hele wereld. Op stand 441 zullen meerdere Nederlandse muzikanten een plaat lanceren, optreden en signeren om geld op te halen voor dit non-profit project.
• Record Industry uit Haarlem presenteert Passion voor Vinyl deel 2, geschreven door popjournalist Robert Haagsma met als gast onder andere Tim Knol.
• Muziek promotor Willem Venema signeert eveneens op zondag 'Volgens Willem' waarin het levensverhaal van deze duizendpoot wordt beschreven.
• Henk Hofstede, frontman van de Nits, is op zondag aanwezig bij de presentatie van het boek Met NITS op Reis geschreven door Pierre De Decker.
• Marc Jansen lanceert platenlabel Everland met veel nieuwe releases. Zie: Everland
• Het trio Three Imaginary Boys verzorgt een Popquiz waar iedereen gratis aan mag meedoen met leuke prijzen zoals diverse concert kaartjes.

Actie van VoorPlussers voor gratis vrijkaarten!

George Dubose op platenbeursAls u een leuk artikel schrijft over uw verzamel hobby (vergezeld van meerdere foto's) dan maakt u kans op twee gratis toegangsbewijzen voor de VerzamelaarsJaarbeurs. U dient dan dit artikel aan ons op te sturen en wij zullen dat dit artikel op deze site plaatsen. Onder de inzenders zullen wij meerdere personen belonen met twee vrijkaarten. Rechts boven in staat Contact, hiermede kunt u contact met ons opnemen, wij zullen dan verder aan u doorgeven wat u moet doen. Veel succes! Redactie VoorPlussers


Dame met plaatMega Platen & CD Beurs voorjaar 2018
• zaterdag 14 april van 9.00 tot 17.00 uur
• zondag 15 april van 10.00 tot 17.00 uur
• Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht
• Entreeprijs: aan de kassa 14 euro per persoon
• Online voorverkoop: 12,50 euro
• Kinderen tot en met elf jaar gratis
• Voor meer informatie email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezelligeDagtripsen leukeEvenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 159 gasten en geen leden online