ImagePersbericht
Utrecht, 26 december 2008

Ervaren vakantiegangers die echt alles weten over Frankrijk treden tijdens de Vakantiebeurs 2009 op als gids voor de vele beurszoekers die dezelfde passie delen. Op forumbijeenkomsten in het Frankrijk Paviljoen in hal 11 van Jaarbeurs Utrecht komen alle Franse vakantieregio’s sfeervol aan bod en kan worden genoten van appetijtelijke streekproducten. Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Jazz Festival van Antibes geeft deze muziek nog eens extra kleur aan de Franse presentatie. De data van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari 2009.
Onder het genot van een hapje of drankje kan worden kennisgemaakt met deze gidsen, die optreden als vraagbaak voor de regio waar zij zelf ‘thuis zijn op vakantie’. Hoofdthema van de Vakantiebeurs dit jaar is ‘Kleurrijk’ met als prikkelend subthema ‘Meet the locals’. Bart Strijker, projectmanager: ,,Frankrijk liefhebbers kunnen op de Vakantiebeurs in een gezellige sfeer in gesprek gaan met de gidsen, maar ook met lokale exposanten uit de diverse Franse vakantiegebieden. Voor actuele informatie en nog meer nuttige tips’’.

 

 

Eén op de vier
Frankrijk is een land van diversiteiten, voor strandvakanties, wandelreizen, korte en lange verblijven in de bergen, aan de kust of op de camping. Met volop attractieve mogelijkheden voor boottochtjes over kanalen, golfen of een korte vakantie in het noorden. ,,Frankrijk is voor de lange vakanties nog steeds het vakantieland nummer 1 voor de Nederlanders. Vorig jaar gaf één op de vier bezoekers van de Vakantiebeurs aan geïnteresseerd te zijn in deze bestemming. De ANVR bevestigt deze belangstelling en noteerde in 2008 een bezoekerswinst uit Nederland van 1 procent’’, aldus Bart Strijker. De verwachtingen voor 2009 zijn onzeker. Het wereldwijde toerisme heeft nog geen idee hoe de markt zich gezien de huidige financiële crisis ontwikkelt.

Boordevol tips
De ervaren gids geeft in 2009 een belangrijke impuls aan de promotiecampagnes van Maison de la France. Op de Vakantiebeurs is de presentatie van een speciale brochure over de verschillende Franse regio’s, met prachtige foto’s en boordevol tips, aanraders en inspirerende toeristische adviezen van de Nederlandse vakantie-experts. Aan de gidsen is niet alleen een prominente rol toebedeeld tijdens de Vakantiebeurs; ook op internet en in de poster- en radiocampagne van Maison de la France spelen zij een hoofdrol.

Tv-programma
Voor Touroperator Vacanceselect is de Vakantiebeurs het ideale platform voor de introductie van het tv-programma Via Vacance France, dat vanaf zondag 4 januari wordt uitgezonden door RTL 4. Het presentatieduo Ruben Dingemans en Pauline de Wilde nemen de kijkers negen weken lang mee naar Frankrijk. Zij bezoeken iedere week een andere regio en gaan op stap met vakantiegangers en lokale gidsen. In samenwerking met Maison de la France zijn de afgelopen zomer opnamen gemaakt in de Lorraine, Savoie, Ardèche, Provence Alpen, Côte d’Azur, Pyrenées Orientales, Midi Pyrenées, Aquitaine, Bretagne en Normandië. 

                              

Grote diversiteit
Frankrijk is geliefd vanwege de grote diversiteit in de landschappen; boerenland en heuvelgebieden, afgewisseld door hoge bergen, kilometers lange kusten en steden met tal van culturele ontdekkingsmogelijkheden en, niet te vergeten, de vele gastronomische geneugten.

Vijftigplussers
Maison de la France presenteert op de Vakantiebeurs alle mogelijkheden van natuur, zon, zee, strand, steden, cultuur en kamperen. Veel aandacht wordt gegeven aan de vakantievierende vijftigplussers in voor- en naseizoen, als in alle rust kan worden gewandeld en gefietst. De steden en het platteland bieden in deze jaargetijden meer mogelijkheden voor ontmoetingen met de Fransen zelf en voor ontspannen bezoeken aan de vele mooie steden.

Picasso
Een van de grote evenementen volgend jaar is de expositie Picasso-Cézanne vanaf 25 mei in Aix en Provence. Het kasteel in Vauvenargues waar Picasso en zijn vrouw jarenlang woonden is eveneens te bezichtigen. Andere Picasso evenementen in 2009 vinden plaats in Marseille, Avignon en Les Beaux de Provence.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2009 zijn van woensdag 14 januari t/m zondag 18 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 16 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Entreekaarten, met aanzienlijke korting van € 5,50 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.vakantiebeurs.nl.


 
Voor meer artikelen over de vakantiebeurs kijk hier.

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 47 gasten en geen leden online