ImagePersbericht
Utrecht, 4 januari 2009

Het ‘verre oosten’ is helemaal in als vakantiebestemming. China, met de bruisende metropool Hongkong, Taiwan en Thailand wekken veel belangstelling op bij vakantiegangers, die hier genieten van de veelzijdige en imposante natuur, kleurrijke bevolkingsgroepen, volkse gebruiken en authentieke landschappen. Aanbieders van reizen naar China op de Vakantiebeurs 2009 verwachten een stevig herstel van het toerisme. Vorig jaar was sprake van een dip. In verband met de Olympische Spelen werden prijsverhogingen verwacht, maar nu is China weer helemaal ‘hot’, mede dankzij de impact van de vele tv-uitzendingen rond dit mondiale sportevenement.

Specialisten met reisaanbod naar het Verre Oosten presenteren zich aan de Vakantiebeursbezoekers in hal 1, 2 en 3 van Jaarbeurs Utrecht. Exposanten die in deze landen wonen en werken informeren de beursbezoekers uit de eerste hand over de vele facetten en ogenschijnlijke tegenstellingen die het Verre Oosten te bieden heeft. Stad en platteland, natuur en cultuur, tempels en moderne architectuur, geschiedenis en het moderne leven, traditionele keuken en moderne haute cuisine. Ook op het gebied van accommodatie is alles mogelijk. Van low budget hotels tot deluxe resorts, van herbergen in traditionele stijl, tot moderne design resorts en boutique hotels.Kleurrijke bevolking
China specialist VNC Asia Travel organiseert reizen die daadwerkelijk ook de provincie ingaan, voor een kennismaking met het traditionele China en de kleurrijke bevolking. De reis voert in het zuiden van het immense land naar de traditioneel levende minderheden in de provincie: de Dong en de Miao. In de provincie Quizhou, het vroegere Kanton, bestaan nog veel kleine dorpen met de oude traditionele Chinese uitstraling, terrasvormige rijstvelden, houten huizen in een groene landschappelijke omgeving, een rustig levenstempo, met boeren en dorpsbevolking in traditionele kleding. Volgens Hu Shuguo, cultureel attaché van de Chinese ambassade in Den Haag, zijn in de kleinere plaatsen en op het platteland volop plannen tot stand gebracht voor de verdere ontplooiing van het toerisme. In combinatie met de toenemende sociale en economische ontwikkelingen zal China de buitenlandse gasten binnen afzienbare tijd ook buiten de grote culturele en economische centra een comfortabel onthaal kunnen bieden.

Hongkong
De mogelijkheden in het spraakmakende Hongkong zijn onuitputtelijk. Met trendy clubs, prachtige natuur, waanzinnig shoppen, een indrukwekkende cultuur met eeuwenoude tradities en het hele jaar door de meest kleurrijke evenementen. Wereldberoemd is de skyline. De imposante wolkenkrabbers vormen een machtig decor langs de bedrijvige Victoria Harbor waar bootjes elkaar kriskras passeren. Tussen de hoge gebouwen zijn authentieke Chinese markten, de beste winkelcentra en vele tempels, waaronder de bekende taoïstische Man Mo tempel uit 1848. 

                              


Ngong Ping 360
Veel vakantiegangers ontsnappen op zijn minst één dag aan het drukke stadsleven om het groene Hongkong te ontdekken. Hongkong kent liefst 260 eilandjes, waarvan Lantau Island de grootste is. Grote attractie van Hongkong is de Ngong Ping 360, een 5,7 km lange kabelbaan die naar de grootste zittende bronzen Boeddha ter wereld voert. De tocht duurt ongeveer 20 minuten en biedt spectaculaire uitzichten. Hongkong is natuurlijk ook dé gateway naar China en een must see tijdens een rondreis. Bovendien is Hongkong een ideale stop-over voor of na een verblijf in bijvoorbeeld China, Taiwan, Australië of Nieuw Zeeland, met de prachtige natuur als grootste trekpleister voor de toerist.

Taiwan
Bezoekers van Taiwan vinden een heerlijke mix van cultuur, natuur en traditie. In tegenstelling tot de Volksrepubliek biedt dit grote eiland wel de mogelijkheid tot fly drive. De infrastructuur is er modern en kan dank zij de tweetalige verkeersborden ook door westerlingen per auto gereisd worden. De wegen op het platteland zijn goed en ook de mogelijkheden voor veilige fietsen en wandelen zijn veelzijdig. De talenkennis in vooral de grotere steden is beter dan op het vasteland van China, zodat hier beter contact met de lokale bevolking kan worden gemaakt. Op de Vakantiebeurs staan de specialisten van het Verkeersbureau van Taiwan de beursbezoekers terzijde met antwoord op al alle vragen over deze intrigerende bestemming.

Bevolkingsgroepen
De toerist is in Taiwan welkom op de vele festivals die de dertien inheemse bevolkingsgroepen al eeuwenlang organiseren, zoals het vrolijke lantaarnfestival rond Chinees Nieuwjaar vanaf eind januari tot half februari. Bij dit feest gaan vele duizenden lantaarns als een soort kleine hete luchtballons de lucht in, gepaard met goede wensen voor familie of vrienden. In de zomer zijn maanfeesten populair, maar er is altijd wel een festiviteit die de aandacht van toeristen krijgt.
Het Taiwanese landschap varieert van groene rijstvlaktes tot vriendelijke berggebieden waar het goed wandelen is. Taiwan kent stevige bergtoppen die tot hoger dan 4000 meter reiken. Bus en trein brengen de vakantiegangers comfortabel en goed betaalbaar naar alle windstreken in dit land. VNC Asian Travel organiseert reizen naar onder andere de oude VOC vestigingen die in Taiwan hun sporen hebben nagelaten.

Thailand 
                              
Nederlandse reizigers naar Thailand komen bij aankomst in de sfeervolle hoofdstad Bangkok superlatieven te kort bij het vele moois dat zij in de waterrijke ‘Stad der Engelen’ ervaren. Bangkok is gelegen aan de Chao Praya, de ‘Rivier der Koningen’ en aan deze waterweg heeft de stad een andere bijnaam te danken: het ‘Venetië van Thailand’. Bangkok is een indrukwekkende metropool met talloze prachtige tempels en paleizen, musea, een bijzondere dierentuin, parken en tuinen, kleurrijke markten voor groente en fruit en een bruisend nachtleven.Chiang Mai
Natuurliefhebbers richten al snel de blik op het noordelijke berggebied Chiang Mai met de gelijknamige provinciehoofdstad. Een heel aparte regio die zich van de rest van het land onderscheidt in taal, keuken, tradities en landschap. De moeite waard ook is het smaragdgroene centrale gedeelte, met de vele rijstvelden, plantages en cultures. Er zijn meer dan zestig nationale parken in Thailand. Ook de stranden van Thailand zijn geliefd, zowel die van het vaste land als de stranden van de vele eilanden, waarvan Phuket en Samui de bekendste zijn. Wie actief bezig wil zijn kan langs de kust zeekajakken, diepzeeduiken, wildwater raften, een trektocht houden of deelnemen aan een avontuurlijke olifanten trektocht in het binnenland.

Paviljoen
Op de Vakantiebeurs kan in het Thailand Paviljoen alvast een voorproefje worden genomen van de Thaise manier van leven. De beursbezoekers kunnen genieten van het kunstzinnige snijden van groente en fruit, van het ambachtelijk beschilderen van parasols en van sierlijke Thaise dansers en danseressen. Ook staan heerlijke traditionele hapjes en drankjes op het menu.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2009 zijn van woensdag 14 januari t/m zondag 18 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 16 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Entreekaarten, met aanzienlijke korting van € 5,50 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.vakantiebeurs.nl.

Gratis vrijkaarten!
Heeft u een leuke vakantie-ervaring gehad in het afgelopen jaar, schrijf daar dan een artikel over en stuur dat aan ons op vergezeld van meerdere foto’s. U maakt dan kans op twee vrijkaarten voor de vakantiebeurs 2009 in Utrecht. De artikelen zullen op de site geplaatst worden en onder de leukste inzenders verloten wij vrijkaarten (twee vrijkaarten per inzending!)


Zoekt u een vakantiewoning dan kunt u hier kijken.

Bekijk hier onze andere artikelen over de vakantiebeurs!

 

RSS / Twitter