ImagePersbericht
Utrecht, 28 februari 2009

Motorrijdend Nederland reist massaal af naar MOTORbeurs Utrecht 2009. De beurs is het kloppende hart van motorminnend Nederland en duurt tot en met zondag. Op de eerste beursdag, donderdag, waren al 19.000 liefhebbers naar de Jaarbeurs in Utrecht afgereisd. Ondanks de regen kwamen velen traditioneel op de motor.
Het bezoekersaantal van donderdag is een forse stijging van maar liefst 17% in vergelijking met vorig jaar. Ook de tweede beursdag, vrijdag, was een absolute topper. Om 18.00 uur was het aantal bezoekers van de vrijdag in 2008 al geëvenaard: ruim 25.000 en nog 4 uur te gaan vanwege de avondopening.
Goede verkoopcijfers
De belangstelling voor de beurs weerspiegelt de goede verkoopcijfers van motoren. In 2008 werden 17.000 nieuwe motorfietsen afgeleverd (+ 5%). Een groot deel van dit groeicijfer is toe te schrijven aan de 55-plussers, die de tweewieler (her)ontdekken. Ten opzichte van 2007 kochten zij 18% meer nieuwe motorfietsen. Deze leeftijdscategorie omvat inmiddels zo’n 100.000 motorbezitters.


Motorscooters
Opvallend ook zijn de 3.000 nieuwe motorscooters die vorig jaar op de weg kwamen; een toename van maar liefst 51% ten opzichte van een jaar eerder. Op MOTORbeurs Utrecht wordt een breed scala aan uitvoeringen gepresenteerd. Exposant Rep. 26 is een van de aanbieders van motorscooters op MOTORbeurs Utrecht en heeft op de eerste twee beursdagen al veel offertes uitgebracht aan enthousiaste bezoekers.

Woon-werkverkeer
De motorscooter is dankzij de wendbaarheid en het comfort populair voor woon-werkverkeer. Een van de primeurs op de beurs is de Piaggio MP3 LT. Deze ultramoderne motorscooter beschikt over twee voorwielen, zodat ook automobilisten met enkel een rijbewijs B deze mogen besturen.


Verdubbeling
Behalve scooters en motoren, nieuw en gebruikt, allemaal te koop, uiteraard een breed aanbod aan accessoires, onderdelen, kleding, helmen, gereedschap. Aanbieders in deze segmenten maakten melding van een verdubbeling van de omzet.

Motorimporteurs
De motorimporteurs presenteren gezamenlijk in een eigen hal de nieuwe modellen van 2009. Vanwege het zilveren jubileum van MOTORbeurs Utrecht is een extra hal in gebruik met dagelijks stunts, demonstraties, trial, opstap en nog veel meer.

De openingstijden van MOTORbeurs Utrecht zijn op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

RSS / Twitter