Financieel

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. UTRECHT - Scholieren geven hun geld vooral uit aan uiterlijk en drank. Uit een nadere analyse van tweejaarlijks onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) bleek donderdag dat meisjes hun geld vooral besteden aan kleding, schoenen en cosmetica. Het geld van jongens gaat vooral op aan fris, alcohol en snacks.
  2. AMSTERDAM - In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er meer faillissementen en schuldsaneringen geweest. Ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar nam het aantal uitgesproken faillissementen met 3,4 procent toe van 2371 tot 2453.
  3. VOORBURG - Vorig jaar zijn vooral meer ouderen dusdanig financieel in de knoop gekomen dat er een schuldsaneringsregeling getroffen moest worden. Het aantal mensen dat in 2004 financieel onder curatele werd geplaatst, groeide gemiddeld met eenderde. Bij 55-plussers was de stijging twee keer zo hoog met ruim 60 procent.
  4. DEN HAAG - Duizenden automobilisten lopen de kans in de financiële problemen te komen na een ongeval omdat ze niet verzekerd blijken te zijn voor de gevolgen van eigen letsel bij aanrijdingen.
  5. AMERSFOORT - Aan een sterk gestegen WOZ-waarde van de eigen woning zitten niet alleen maar negatieve kanten. Zij kan er namelijk toe leiden dat een huiseigenaar minder hypotheekrente hoeft te betalen. Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) kan een huiseigenaar met een hypotheek van 250.000 euro en een fiscale aftrek van 42 procent zich tot 580 euro netto per jaar besparen.
  6. AMSTERDAM - Inwoners van Urk waren in 2003 het gulst bij collectes. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) over 420 gemeenten. Gemiddeld gaven Urkers 48,70 euro per huishouden. Collectanten haalden het minst op in Den Haag: gemiddeld 63 eurocent per huishouden.
  7. UTRECHT - De internationale betalingsverwerker Pay Square in Utrecht heeft maandag 10.000 creditcards van Visa uit voorzorg geblokkeerd. Dat gebeurde nadat een fraudezaak aan het licht was gekomen. Dat heeft eenwoordvoerster woensdag laten weten. Met hoeveel kaarten is gefraudeerd en om welke bedragen het gaat, kon ze niet zeggen.
  8. APELDOORN - De gemiddelde huizenprijs is in februari ten opzichte van de voorgaande maand minimaal gestegen naar 214.870 euro.
  9. RIJSWIJK - Het aantal rijksambtenaren dat met VUT is gegaan, is vorig jaar verdrievoudigd. Dat blijkt dinsdag uit berekeningen van het pensioenfonds ABP. Het fonds maakte die op verzoek van de Volkskrant.
  10. AMSTERDAM - PvdA-leider Bos wil dat het kabinet alle burgers dit jaar 200 euro teruggeeft, schrijft De Telegraaf maandag. "Nederlanders hebben er recht op hun geld terug te krijgen."

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 196 gasten en geen leden online