ooglaserbehandelingEr zijn veel mythes over ooglaserbehandelingen die veel mensen bang maken, waardoor ze het uiteindelijk niet aandurven om hun ogen te laten laseren.

 

 

 

Populaire behandeling

Met meer dan 100.000 ooglaserbehandelingen per jaar is een ooglaserbehandeling een zeer populaire behandeling. Tijd dus om vijf mythes te ontkrachten:

 

 

 

 

Mythe 1: je kunt blind worden van een ooglaserbehandeling

Je kunt niet blind worden van een ooglaserbehandeling: ooglaserbehandelingen behandelen enkel het voorste gedeelte van het oog. Serieuze complicaties komen zelden voor. Mocht er toch een complicatie opgetreden zijn, dan kan die na de behandeling meestal gecorrigeerd worden.

ooglaserbehandeling

ooglaserbehandelingMythe 2: een ooglaserbehandeling is pijnlijk

Voorafgaand aan de ooglaserbehandeling krijg je verdovingsdruppels toegediend in de ogen waardoor je geen pijn zult ervaren tijdens de behandeling. Bij de IntraLasik behandeling zal je hooguit voor een aantal secondes wat druk op het oog voelen tijdens het maken van het flapje, maar het hervormen van het oog middels de laser is pijnloos.

Mythe 3: Als je een reststerkte overhoudt na de ooglaserbehandeling, dan kan daar niks aan gedaan worden.

Meer dan 95% van de mensen die een laserbehandeling hebben ondergaan, zijn tevreden over het resultaat. Als je toch een reststerkte overhoudt, dan zijn er voldoende opties om jouw zicht verder te verbeteren middels bijvoorbeeld een eventuele herbehandeling.

ooglaserbehandelingMythe 4: Na een ooglaserbehandeling heb je nooit meer een bril of contactlezen nodig.

Een ooglaserbehandeling voorkomt de normale veroudering van je ogen niet. Het kan dus zo zijn dat je na je 40ste levensjaar een leesbril nodig zult hebben, zoals ieder mens. Er bestaat echter wel een optie om ook deze leesbril te voorkomen door middel van een ooglaserbehandeling met monovisie. Hierbij wordt een oog gelaserd voor dichtbij en het andere oog voor veraf, waardoor het mogelijk wordt om zowel op leesafstand als veraf goed te kunnen zien.

 

 

ooglaserbehandelingMythe 5: Een ooglaserbehandeling kan astigmatisme niet corrigeren.

Niet alleen bijziendheid en verziendheid zijn met een ooglaserbehandeling te corrigeren: ook astigmatisme kan gecorrigeerd worden met een ooglaserbehandeling. Mensen met een lage sterkte en een hoge cilinder kunnen dus ook gelaserd worden.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter