Een wereld van kunst

De fraaie historische binnenstad van Hattem verandert zaterdag 18 mei in een artistiek buitengebeuren tijdens de Kunstmarkt 2013 – "een wereld van kunst". Rond Uit Hattem heet u van harte welkom!
Meer dan 50 kunstenaars exposeren hun werk op het prachtige plein rondom de Grote Kerk. Er is een ruim aanbod van schilderijen, grafiek, beelden, sieraden, keramiek, fotografie, glaskunst, houtsculpturen, recyclekunst en vormgeving in rubber en metaal.

 

 

In de aangrenzende straten zijn er tal van creatieve activiteiten voor jong en oud. Ook is er bijzondere aandacht voor kunst en muziek uit andere werelddelen. Woordkunstenaars, dichters, verhalenvertellers en sfeervolle muziek maken dit evenement tot een werelds genoegen. Een must voor iedere levensgenieter, kunstliefhebber en verzamelaar!
Opening door de burgemeester
Burgemeester Wiggers zal de Kunstmarkt dit jaar op poëtische wijze openen. Dit gebeurt bij de kunstwand in de Achterstraat, waarop de burgemeester om elf uur een gedicht gaat schrijven.

Kunst

Meer dan 50 kunstenaars uit het hele land en ook uit Hattem zelf, presenteren hun werk rondom de Grote Kerk en een aantal is ook aan het werk, zodat u de technieken goed kunt bekijken. Er is een breed aanbod van schilderijen, beeldhouwwerken, grafiek, sieraden, keramiek, fotografie, glaskunst, en houtsculpturen.
Kunstgilde Hattem
De hele maand mei is er in het stadhuis een verkoopexpositie van het vorig jaar opgerichte kunstenaarscollectief Kunstgilde Hattem. En ook tijdens de Kunstmarkt presenteert het Kunstgilde zich. Tevens geven een aantal gildeleden demonstraties.

 

Kleinkunstpodia in de straten

In de Ridderstraat, Achterstraat en bij de Dijkpoort staat een aantal zeer originele podia die in verschillende thema's zijn ingericht door studenten van het Cibap, de vakschool voor verbeelding. Het publiek wordt uitgenodigd plaats te nemen en te luisteren naar de optredens. Er is een keur aan muziek en ook dragen dichters hun werk voor en nemen verhalenvertellers de luisteraars mee in hun fantasierijke wereld.
Wereldmarkt
"Een wereld van kunst" profileert zich in de Ridderstraat met een markt waar bijzondere spullen waaronder muziekinstrumenten zijn te bewonderen uit andere werelddelen alsook niet-Europese kunstwerken.
Creatieve activiteiten
Voor alle leeftijden zijn er tal van creatieve activiteiten om aan deel te nemen. In de Achterstraat is er een reusachtige schilderwand waar iedereen aan de slag mag met kwast en verf. Deel uw favoriete gedicht met de wereld en schrijf deze op de wand. Kinderen kunnen geschminkt worden, buttons maken, of figureer in uw eigen portret en laat u fotograferen.
Wie maakt het leukste kleine schilderij van Hattem?
Bij Duinkerken in de Achterstraat kan iedereen meedoen met de teken/schilder-wedstrijd in het thema: Wat valt je op in Hattem! Volwassenen kunnen nu al een bordje ophalen om thuis te beschilderen. Kinderen kunnen tijdens de Kunstmarkt aan de slag met een tegeltje.


Muziek

Muzikale inbreng is er in de vorm van optredens op diverse plekken variërend van Ierse pubsongs tot klassiek en van folk tot barok. Violen, trommels, een koor, fluiten en traditionele instrumenten passeren de revue. Gevestigde namen als Doetmaes, Lyssna, Hodgepodge en Wolf verschijnen ten tonele.
Gedichtenwedstrijd
Er wordt dit jaar ook een gedichtenwedstrijd georganiseerd. In de Achterstraat komt een wand te staan waarop belangstellenden tijdens de Kunstmarkt een gedicht kunnen schrijven. Ook is het mogelijk thuis een gedicht te maken dat meedingt naar een prijs. Bij de kunstwand en in het kantoor van Rond Uit Hattem komen speciale A4'tjes te liggen voor handgeschreven gedichten. Daarnaast is het mogelijk via internet mee te doen. Stuur jouw/uw gedicht dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 'Gedicht voor gedichtenwedstrijd'.

Taartenbakwedstrijd

Iedereen tussen de 6 en 14 jaar kan meedoen aan de taartenbakwedstrijd. Deelnemers mogen thuis één taart bakken en de stukjes voor € 1,50 verkopen op het taartenterras in de Kerkstraat. De gasten kunnen smullen van de heerlijke taart en de keukenprins of –prinses mag het geld van de verkochte taart zelf houden. Bovendien maakt iedere deelnemer kans op een prachtige prijs!

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter