Van mineralen tot trilobieten en van poppenhuizen tot ornamenten

Op 5 en 6 oktober is het hele gezin welkom bij de Internationale Mineralenbeurs en de Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs in De Broodfabriek te Rijswijk. Met één entreekaartje kan men een bezoek brengen aan beide beurzen.

Internationale Mineralenbeurs

 

Leren, kijken, doen & kopen

Op deze beurs ervaren bezoekers hoe een ruwe edelsteen een briljant kan worden en kan men middels een microscoop micromounts (kleine stenen) van dichtbij bewonderen. Ook kunnen bezoekers zelf een geode kraken en leren kinderen om een eigen steen te bewerken bij deelname aan de workshop steenslijpen. Daarnaast worden op meer dan 125 stands producten aangeboden, zoals fossielen, barnstenen, zoetwaterparels, sieraden, schelpen, edelstenen en versteend hout.

Tentoonstelling over Trilobieten

De meesten mensen kennen de grote, op reusachtige pissebedden lijkende trilobieten uit Marokko. Op iedere mineralen en fossielenbeurs zijn er wel een aantal te bewonderen. Maar wat zijn, of liever gezegd waren, trilobieten eigenlijk? Dit weekend wordt duidelijk dat alle trilobieten zeebewoners waren en dat zij uitstekend aangepast waren aan de diverse omstandigheden in zee. Een selectie van diverse soorten door de tijd heen worden tentoongesteld en bezoekers krijgen hierover uitleg.

Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs

Doen, leren & kijken

Tijdens dit weekend worden op een speciaal ingericht plein en bij diverse stands workshops en demonstratie gegeven. Bezoekers kunnen hier o.a. de techniek van wickeren en mini-haken leren of een workshop volgen met koud porselein. Ook worden prachtige huizen tentoongesteld evenals een geschilderd grachtenpandje en een Sound of Music paviljoen. Bezoekers maken tevens kans op het winnen van een prachtig casco poppenhuis. Meer informatie over deze actie is te vinden op de website.

Divers aanbod

Er worden vele poppenhuizen te koop aangeboden en voor de inrichting en aankleding van deze huizen biedt de beurs een uitgebreid assortiment miniaturen. Ook worden artikelen zoals poppen, kleertjes, garen, naalden en patronen verkocht. Daarnaast is er een poppendokter aanwezig die ter plekke kapotte poppen kan herstellen.

 

altActie van VoorPlussers

Verdien twee vrijkaarten!

Heeft u een leuke hobby en kunt u daar een leuk verhaal bijschrijven, stuur dat aan ons op vergezeld van meerdere foto's en u maakt kans op twee vrijkaarten! Wij zullen dit dan op onze site plaatsen. Heeft u vorig jaar een leuke dag gehad op de poppen- en berenbeurs met uw vrienden en/of vriendinnen, heeft u ook daar foto's van, ook dan krijgt u van ons een gratis toegangsbewijs voor twee personen! Stuur uw belevenissen op de beurs aan ons op ook weer vergezeld met wat foto's. Wij krijgen de beschikking over meerdere sets, dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt!

Veel succes,

Redactie VoorPlussers

 

Algemene informatie

5 en 6 oktober 2013 in De Broodfabriek, Volmerlaan
12, 2288 GD Rijswijk. Geopend van 10.00 – 17.00 uur. Entree volwassenen € 7,-.
Kinderen 7 t/m 12 jaar: € 3,-. Kijk voor entreekaartjes met korting op de
website www.poppenhuizenbeurs.nl.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 43 gasten en geen leden online