Ouderen flexibel inzetbaar Ouderen bevinden zich steeds vaker op het internet en de sociale media. Zo is het de grootst groeiende groep op Facebook. In de leeftijdsgroep 65- tot 79 jarigen steeg het aantal actieve gebruikers met 23 procent. Het aantal 80-plussers steeg met 10 procent.

Voor sociale ondernemingen die zich richten op ouderen is het dan ook een mooi platform om zich te laten zien. Door gebruik te maken van Facebook, bereiken zij op een leuke manier de gepensioneerden en kunnen ze hen tegelijkertijd stimuleren om sociaal actief te blijven.

 

Sociale onderneming

Sociale ondernemingen werken aan economie waarin voor iedereen winst wordt gecreëerd. Een groep waar zij zich vaak op richten zijn ouderen. Een voorbeeld van zo’n sociale onderneming is uitzendbureau Actief 65+. Als uitzendbureau zoeken zij voor 65 plussers naar een goede match tussen een werkgever en kandidaat. Er kan hierbij gedacht worden aan uiteenlopende functies zoals administratief medewerker, conciërge of tandartsassistent. Ondanks dat het nog steeds lastig is om vacatures voor ouderen te vinden is er steeds meer vraag naar 65-plussers. Deze groep heeft namelijk veel ervaring, wat waardevol kan zijn voor een bedrijf.

flexibel inzetbaar

Voordelen van werken na je pensioen

Ouderen in de tuinbouwActief65+ is gestart met de gedachte dat er veel voordelen zijn aan het werken na je pensioen. Zo blijf je als oudere zowel sociaal als lichamelijk actief wat de geestelijke en lichamelijke gezondheid bevordert. Eenzaamheid onder ouderen zal hiermee bestreden en voorkomen worden. Daarnaast kan het voor ouderen zeer prettig zijn om alle kennis die door de jaren heen is verkregen te kunnen overdragen. Zij kunnen met hun ervaring en expertise uitstekend werk leveren of jongere werknemers coachen. Voor ouderen die nog geen behoefte hebben om achter de geraniums te zitten is dit een fijne uitkomst!

Interactie door middel van Facebook

Actief 65+ gebruikt het sociale medium Facebook om de groep ouderen die nog interesse heeft om te werken te bereiken. Door berichten met interessante vacatures en wetenswaardige informatie voor de ouderen te delen creëren zij een gemeenschap. Hierdoor ontstaat er interactie tussen de ouderen onderling en is er de mogelijkheid tot een leuke nieuwe job.

boekhouder gezocht

Online marketing inzetten

online marketing inzettenNaast het delen van berichten kunnen sociale ondernemingen ook gebruik maken van Facebook Advertising om hun doelgroep te bereiken. Op het sociale medium is het mogelijk om interessante advertenties bij de juiste doelgroep terecht te laten komen. Wanneer ouderen door middel van likes en reacties hun voorkeur aangeven voor bepaalde onderwerpen, krijgen ze hierop gerichte advertenties te zien. Op deze manier worden ze gematcht met de informatie waarin ze het meest geïnteresseerd zijn. Dit is voor een sociale onderneming zoals Actief 65+ een goede manier om de juiste match te maken tussen werkgever en kandidaat.

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 48 gasten en geen leden online