Nieuwe workshops dit najaar , start wekelijkse schilderlessen septemberHierbij het complete programma van 2018, is er een workshop die u aanspreekt wacht dan niet te lang met opgeven.
Onze workshops zijn geliefd en voor de meeste workshops ontstaat al snel een wachtlijst.

Alle workshops worden gegeven door Theo Onnes en Antje Sonneschein in de groepsruimte in onze School voor de Schilderkunst in Wehe Den Hoorn. Een workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur, is inclusief alle materialen, koffie, thee en een uitgebreide lunch.

Een workshop kost 75 euro.
Iedere workshop wordt afgesloten met een gezamenlijke werkbespreking.
De workshops van 6 en 7 juli worden gegeven door Birgit Koopsen.
Tijdens de midweek in augustus schilderen we buiten, bij regenachtig weer in een boerenschuur en bij hoge uitzondering in onze School.

Nieuwe workshops dit jaar , start wekelijkse schilderlessen

Vrijdag 25 mei BOSSEN EN BOMEN


In deze workshop leren we prachtbomen schilderen. Veel mensen schilderen graag bomen, maar het blijft vaak bij een stam met wat stijve takken. Hoe hou je je penseel vast, hoe schilder je schors, licht op een boom en hoe maak je takken, die er niet stijfjes uitzien? Je gaat natuurlijk niet elk blad schilderen, maar hoe pak je het aan dat het blad mooi losjes geschilderd wordt in leuke kleuren? Je leert veel over schildertechniek, zoals mengen, penseelhantering, diepte schilderen, kleurgebruik en ieder maakt kleurrijke schilderijen. Schilderervaring is niet noodzakelijk.
Techniek: acrylverf op paneel.

Zaterdag 26 mei LANDSCHAPPEN OP PANORAMA FORMAAT

Deze workshop spreekt voor zich, we schilderen de uitbundige kleuren van het voorjaar, de intens gele koolzaadvelden, landschappen met meanderende rivieren, alles wat u aanspreekt!
Wij zorgen voor inspirerende voorbeelden.
Techniek: acrylverf op paneel.

Vrijdag 22 juni WATER, HAVENS, BOTEN EN HET WAD

De oneindigheid, de weerspiegelingen, zachte rimpelingen, felle schitteringen, de grenzeloze lucht. Boten die droogvallen op het Wad, de zon op en onder zien gaan en genieten van alle schitterende grijstinten. De beelden die het Wad iedere dag opnieuw tovert, kunnen op deze workshop geschilderd worden. Natuurlijk ook het strand , de duinen en de Noordzee, eilanddorpen en uitnodigende (jacht)havens. Voldoende motieven rondom het Wad en de Waddeneilanden.
Natuurlijk kunt u ook uw eigen fotomateriaal meenemen.
Techniek: acrylverf op paneel.

Workshops dit jaar Het Raadhuis

Zaterdag 23 juni MENS, MENS, WAT BEN JE MOOI!


Mensen, lopend in een stad of heerlijk zittend op een terrasje of wandelend op Het strand. We schilderen dit soort motieven met verschillende technieken., waardoor we tot mensafbeeldingen komen die vooral de houdingen van mensen weergeven. We werken naar foto’s en bekijken kunstvoorbeelden en gaan van start met diverse technieken. We werken met acrylverf en gaan ook gebruik maken van fineliners en viltstiften.
Gewoon leuk dus en vooral met de losse toets werken past er goed bij.
We hopen op een mooie zomerdag in onze School.
Kortom een leuke nieuwe manier van mensen schilderen, heerlijk toch?
Techniek, acrylverf op paneel, fineliners en viltstiften

Vrijdag 6 en/of zaterdag 7 juli 2018


Workshop gemengde technieken en collages maken o.l.v. Birgit Koopsen Docente Birgit Koopsen is wereldwijd bekend. Zo gaf zij workshops in New York, Toronto, Helsinki, Lyon en Tel Aviv en in veel andere plaatsen en steden in Europa.
Het project dat tijdens deze workshop wordt gemaakt is een combinatie van collage en schilderen/tekenen. Deelnemers maken eerst hun eigen collagemateriaal met behulp van acrylverf, inkt en stempels en verwerken dit vervolgens als achtergrond op paneel als basis voor het schilderij.
Op vrijdag 6 juli wordt een boekje gemaakt.
Techniek/materialen:Acrylverf, stiften, stempels, inkt, papier op paneel

Midweek buiten schilderen en tekenen op het Hogeland Maandag 13 t/m donderdag 16 augustus 2018 Onder begeleiding van Antje Sonnenschein en Theo Onnes kunt u een midweek genieten van het buiten schilderen.
De dijken, de akkers, de geur van gemaaid gras. Mooie verten. Het prachtige licht van het Reitdiepdal. We gaan het landschap in om buiten te schilderen: de schitterende omgeving staat garant voor voldoende inspiratie.
De schildermidweek is geschikt voor beginners en gevorderden. U krijgt begeleiding op uw eigen niveau. Het gaat om het plezier in het schilderen.
U kunt tekenen met onder andere houtskool en krijt of schilderen met acrylverf. Kleuren mengen, compositie en perspectief komen volop aan de orde. U zult ontdekken dat u gaandeweg anders gaat kijken naar het landschap en zult dingen ontdekken die u nooit eerder heeft gezien. U kunt zich verheugen op een prachtige schildervakantie!

Praktische informatie
Maandag 13 augustus: 17.00 uur kennismaking en uitleg van de midweek in onze school de Weerborg in Wehe den Hoorn.
Na de kennismaking eten we samen een eenvoudige, doch voedzame warme maaltijd.
Dinsdag 14 t/m donderdag 16 augustus: Van 10.00 tot 16.00 uur buiten werken op verschillende locaties. Als de weersomstandigheden zodanig zijn dat het niet verantwoord is om buiten te werken worden de workshops verplaatst naar onze groepsruimte in Wehe den Hoorn.
Op alle door ons geselecteerde locaties is de mogelijkheid om even te schuilen voor een korte bui.
Tussen de middag een korte lunchpauze, wij zorgen voor lunchpakketten.
€ 295,00 inclusief alle materialen, warme maaltijd op de 1e dag, lunches.
U zorgt zelf voor vervoer, uiteraard kunnen er afspraken gemaakt worden over samen rijden.
U neemt zelf een staande ezel of een veldezel en een klein tafeltje mee. Bent u niet in het bezit van een ezel laat het weten, wij beschikken ook over een aantal ezels.
Op het Hogeland zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden, van trekkershutten op campings, eenvoudige B&B kamers tot stijlvolle appartementen. Met plezier sturen wij u informatie over overnachtingsmogelijkheden.
Techniek/materialen:Houtskool, krijt en/of acrylverf.

Workshops dit jaar Galerie het Raadhuis

Vrijdag 21 september DE PLOEG


Het is het Ploegjaar, ook in Galerie Het Raadhuis wordt 100 jaar De Ploeg gevierd met de expositie “Ode Aan de Ploeg” een visie op de Ploeg door hedendaagse kunstenaars.
Daarom beginnen we deze workshop iets eerder om eerst samen in het Raadhuis de expositie te bekijken en geïnspireerd te raken.
Daarna schilderen we in onze School het Groninger Landschap in de sfeer van de Ploeg.
We kunnen in gedempte kleuren werken of in prachtige aardtinten om een vervagende horizon te benadrukken. De door de wind geteisterde bomen langs de Waddenkust, de bomen rondom de boerderijen roepen om stilte. De heftigheid van de elementen kunnen we weergeven door gebruik te maken van complementaire kleuren. We zien dat ook terug in de werken van de Ploeg. Een waaiende boom wordt met rood geschilderd en wolken in Pruisisch blauw. Door te werken met mediums en materialen om de verf dikker te maken komen we tot een zeer losse manier van schilderen.
Het Groninger land met forse kwaststreken neergezet.
We willen deze dag graag op wat grotere doeken schilderen, deze mag u zelf meenemen of bij ons aanschaffen.
Techniek: acrylverf, mediums, patelmessen.

Zaterdag 22 september REFLECTIES


Reflecties zijn overal te vinden waar water is. De grachten in de steden, plassen, meren, sloten. Water reflecteert, water is kleurloos en toch verandert de kleur door de invloed van de omgeving. Als de lucht donker is oogt het water donkerder. Maar ook kleine reflecties van witte wolken of van de zon zijn zichtbaar. Boten die reflecteren in het water of een koe aan de slootkant. Het kleinste zuchtje wind brengt water in beweging, deze beweging is goed weer te geven door reflecties te schilderen. Het is een uitdaging om reflecties te schilderen.
Techniek: acrylverf op paneel

Vrijdag 2 november SCHILDEREN NAAR DE WAARNEMING.


Het geheim van een schilderij.
Een schilderij is als een kijkdoos. Laag over laag kom je zoekend naar een beeld. De wetten van de schilderkunst mag je naar je eigen hand zetten, ga het avontuur met ons aan! Leer over ondergrond, schaduw- en lichtpartijen, vormen en restvormen. Wat je blijft zien in het uiteindelijke beeld zit soms dieper dan je zou verwachten.
We schilderen vandaag naar de waarneming, de tafels liggen vol met mooie, interessante voorwerpen. Natuurlijk mag je ook je eigen voorwerp meenemen en schilder je toch liever naar een fotovoorbeeld, ook dat mag.
Techniek: acrylverf op paneel

Workshops dit jaar Galerie het Raadhuis

Zaterdag 3 november REIZEN


We gaan op reis en nemen mee......
We horen vaak dat mensen hun schildermateriaal meenemen op reis en er uiteindelijk weinig mee doen. Het is teveel gedoe, de verf droogt snel door de warmte en zo zijn er nog meer denkbare redenen.
Op deze workshop besteden we er aandacht aan om op een leuke en comfortabele manier om te gaan met bepaalde gereedschappen en technieken te gebruiken die geschikt voor onderweg.
We werken op verschillende ondergronden. We schetsen en schilderen.
Een leuke, vlotte workshop die zin maakt om op reis te gaan.
Het leren om vlotte schetsen te maken is een belangrijke basis in de schilderkunst, ook al gaat u nooit op reis.
Techniek: Acrylverf, houtskool, krijt, paneel en papier

Een hartelijke groet, ook namens Antje, Birgit en Theo.

Ankie Onnes
Galerie Het Raadhuis
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0595-497002
06-30289626

 

Zie ook onze andere artikelen over gezelligeDagtripsen leukeEvenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 170 gasten en geen leden online